maanantai 26. helmikuuta 2018

Starttirahan määrä

Ole myös yhteydessä TE-toimistoon jo suunnitellessasi yritystoiminnan aloittamista. Yritys-Suomi-puhelinpalvelu. Tuki on siis suuruudeltaan reilut 7euroa kuukaudessa bruttona, eli tästä summasta miinustetaan pois verojen osuus.


Paljonko starttirahan määrä on? Näin ollen starttirahan suuruus kuukaudessa on noin 7euroa bruttona. Kyseiset luvut koskevat myös starttirahan mahdollista lisäosaa, eli jälkimmäistä kuuden kuukauden tukijaksoa. Starttirahan myöntää aina Työ- ja elinkeinotoimisto.


Jatkoa voi hakea toisen kk ajaksi. Mikä on starttirahan määrä ja kauanko sitä maksetaan? Ensimmäisellä hakemuksella tukea myönnetään kuukaudelle, jonka jälkeen jatkoa voi hakea toiseksi kuukaudeksi. Tämän lisäksi määrään vaikuttaa starttirahan kaksiosaisuus. Käydään vielä lopuksi läpi starttirahan määrät, jotta olet selvillä siitä, kuinka paljon tukea tulet euromäärällisesti saamaan.


Myös erikseen haettavan starttirahan jatko-osan suuruus on sama kuin perusosankin. Maksatushakemukset käsitellään seitsemän arkipäivän kuluessa saapumisesta. Aiemmin lisäosan määrä vaihteli tilanteen mukaan. Se on tarkoitettu turvaamaan yrittäjän toimeentuloa siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistyminen ja vakiinnuttaminen arviolta kestää - kuitenkin enintään kuukauden ajan.


Kuukausittain maksettava starttiraha myönnetään aluksi kuukauden ajaksi. Ensimmäisen jakson jälkeen voit hakea toista kuukauden jaksoa, jolloin tuen maksimipituus on kuukautta. Se myönnetään aina kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, ja sille voi hakea myös saman verran jatkoa, maksimissaan starttirahaa voi saada siis kuukauden ajan. Perustuki maksetaan työpäiviltä ja se haetaan jälkikäteen. Päätöksen starttirahan myöntämisestä tekee aina Työ- ja elinkeinotoimisto.


Toimiala voi estää starttirahan. Jos yrittäjä on perustamassa yritystään toimialalle, joka on omalla alueella hyvin kilpailtu, TE-toimisto voi evätä starttirahan sen perusteella, että se vääristäisi alueellista kilpailua. Useimmiten esimerkiksi parturien ja pitserioiden on vaikea saada starttirahaa. Hakeminen edellyttää verkkopankkitunnuksia.


Sähköinen hakemus on käsittelyssä välittömästi ja nopeuttaa maksun suorittamista. Jos asia on ajankohtainen, kysy lisää omasta TE-toimistostasi. He osaavat parhaiten kertoa, miten starttirahaprosessi juuri omalla kohdallasi etenee. Yleensä starttirahan saa kuudeksi kuukaudeksi, jona aikana yritystoiminnan pitäisi poikia asiakkaita ja kassavirtaa. Jokaisen yritysidean yhteydessä täytyy pohtia, kannattaako yrityksen perustaminen ilman starttirahaa.


Sen saaminen ei saa olla ainoa syy yritystoiminnan aloittamiseen. Tuen suuruus on noin 7euroa kuukaudessa. Tyypillinen starttirahan kestoaika on kuukautta. Verkkopalvelussa uudet päätökset löytyvät tammikuun puolen välin tienoilla.


Työnhakijan haastattelu tulisi aina järjestää työttömyyden jatkuttua yhdenjaksoisesti kolme kuukautta ja sen jälkeen aina kolmen kuukauden yhdenjaksoisen työttömyyden jälkeen. Yrittäjän tiedot Y-tunnus 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit