perjantai 9. helmikuuta 2018

Asumislisä määrä

Suomessa vuokralla asuvat voivat saada yleistä asumistukea. Opintotuen asumislisää voivat saada vain. Määrä ja maksaminen. Yleinen asumistuki on hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta. Kaikkein pienituloisimmilla ei ole ollenkaan perusomavastuuta.


Jos hyväksyttävien asumismenojen määrä ylittää enimmäisasumismenot, tuen määrä lasketaan enimmäisasumismenojen mukaan. Kaikki tukimuodot maksaa Kela, jolta tukea myös haetaan. Opiskelijoiden asumislisän määrä oli keskimäärin 19euroa ja saajien asumismenot olivat keskimäärin 3euroa kuukaudessa.


Asumistukien määrä. Miten opiskelijan asumista tuetaan? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.


Jos asumismenot ovat alle 3euroa kuukaudessa, asumislisää ei makseta. Lisäksi otetaan huomioon opiskelijan omat tulot. Alle 20-vuotiailla opiskelijoilla vanhempien tulot voivat vaikuttaa opintorahaan korottavasti tai vähentävästi, jos opiskelija asuu vanhempiensa luona.


Niitä ei tarvitse ilmoittaa, kun haet verokorttia. Tilaa verokortti OmaVerosta. Katso ohje, miten tilaat verokortin, kun saat opintotukea ja palkkaa. Esitä verokortti työnantajalle.


Jos sinulla on monta työpaikkaa, yksi verokortti riittää. Opintolainahyvityksen määrä lasketaan enintään sen lainamäärän perusteella, joka vastaa tutkinnon tavoitteellisen suorittamisajan tai laajuutta vastaavan ajan mukaista opintolainan määrää. Jos asut tai työskentelet jossain toisessa Pohjoismaassa, kuulut yleensä kyseisen maan sosiaaliturvan piiriin. Vuokralla asuvista tukea saa yli prosenttia. Mikäli asut edelleen Ruotsissa, voit olla oikeutettu asumistuen siihen osaan, joka on tarkoitettu asumismenojen kattamiseen.


Tältä sivulta löytyy tietoa myös aiheista ”opintotuen asumislisän määrä ” ja ”opintotuen asumislisä laskuri”. Täysi opintotuen asumislisä on prosenttia asumismenoista, jotka eivät ylitä 2euroa kuukaudessa. Kelan tutkimusblogissa Kelan tutkija ohjeistaa opiskelijoita siihen, miten yleisestä asumistuesta saa kaiken irti.


Opiskelijoiden tulojen epäsäännöllisyys aiheuttaa päänvaivaa, kun kuvaan astuu yleinen asumistuki elokuun alusta. Tuki toimii eri tavoin kuin opintotuki ja opintotuen asumislisä , joita aiemmin myönnettiin. Opintorahan määrään vaikuttavat ikä, asumismuoto, siviilisääty, oppilaitos ja tulot.


Jos henkilö siirtyy julkisin varoin kustannettuun jatkuvaan laitoshoitoon, Kela voi maksaa eläkkeensaajan asumistukea enintään kuukauden ajan. Sotilasavustuksen asumisavustus on asevelvolliselle tarkoitettu rahallinen tuki. Kymmenessä vuo-dessa asumistuet ovat käyvässä rahassa kaksinkertaistuneet.


Sitä paitsi maksimi asumislisä on n. Jos käytössäsi ei ole asiakkaan puhelinnumeroa, lähetä hakijalle kirje, jossa kerrot, että hakemus on hänen pyynnöstään peruttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit