Maalämpö on tulevaisuuden lämmitysratkaisu. Tutustu lämpöpumppuvalikoimaamme! SCOP arvot ovat karkeasti - kertoimissa. SCOP -luku on uusi ja virallinen tapa ilmoittaa lämpöpumpun hyötysuhde.
SCOP eli lämmityskauden lämpökerroin kertoo maalämpöpumpun hyötysuhteen selkeämmin kuin COP, koska se ottaa huomioon lämmityskausien vaihtelut.
SCOP lasketaan neljälle eri lämmityskaudelle, koska laskennassa sovellettavat lämpötilavälit, perusmitoituksen lämpötilat ja mitoituskuormat ovat kausikohtaisia. Viisas valinta joka kotiin. Thermia Calibra maalämpöpumpulla on korkea SCOP -arvo ja hiljainen käyntiääni.
Calibra sopii niin uudiskohteeseen, lämmitysjärjestelmää uudistettaessa kuin vaihdettavaksi vanhan maalämpöpumpun tilalle, viisas valinta kaikkiin asennuksiin. SCOP on parempi arvio lämpöpumpun toiminnasta kuin COP, sillä se ottaa huomioon vuodenaikojen vaihtelut. Huomattavaa on, että jokaiselle lämpöpumpulle on erilaisia vuosihyötysuhteita riippuen ilmastosta ja mihin ilmastotyyppiin lämpöpumppu on suunniteltu. SCOP kertoo maalämpöpumpun hyötysuhteen selkeämmin.
Mikäli valmistaja ilmoittaa maalämpöpumpulle vuosihyötysuhteen, on se suoraan verrannollinen muiden laitteiden vastaavan lukeman kanssa.
SCOP -lukemia ei voi vääristellä mielensä mukaan, sillä testauslaitos ilmoittaa laitteelle yhden virallisen SCOP -luvun. Hienoa, mutta… Ainoa ongelma SCOP -luvun käytössä on se tosiasia, että Suomessa käytössä olevan SCOP -arvon mittauspiste on Saksassa Strasbourgissa. Eli SCOP -arvoa ei voida käyttää mittarina saavutettavista lämmityssäästöistä Suomessa. Sen sijaan se voi toimia vertailtaessa eri lämpöpumppumerkkien välisiä säästöjä toisiinsa. MAALÄMPÖ – VUORENVARMA INVESTOINTI Valitse NIBE maalämpöpumppu ja energiansäästösi voi olla jopa.
Samalla voit olla hyvillä mielin ympäristöystävällisestä, uusiutuvasta sekä ilmaisesta energialähdevalinnastasi. Lisäksi minimoit hiilidioksidipäästösi. Kiinteistömaalämmöstä Boschilla on erityisosaamista ja kiinteistölämpöpumppumme on lämmitysjärjestelmien ykkösvalinta, oli kyse sitten taloyhtiön, toimitilan tai julkisrakennuksen lämmityksestä. SCoP -arvo lasketaan jakamalla järjestelmän vuoden aikana tuottama energia sen vuoden aikana käyttämällä energialla. Nykyisten lämpöpumppujen SCoP -arvot vaihtelevat kolmen ja neljän välillä.
Vuosihyötysuhteesta käytetään kirjainlyhennettä SCOP (Seasonal Coefficient of Performance). Tämä tarkoittaa niiden tuottavan 3—kertaa sen verran lämpöenergiaa kuin ne kuluttavat sähköenergiaa. Useimmilla lämpöpumpuilla on tällä hetkellä vuosittainen hyötysuhde ( SCOP ) 3-4. Tämä on yleisin vertailu erilaisten lämpöpumppujen sekä niiden tehokkuuksien välillä. WPC-maalämpöpumpuista on monta eri mallia, joten sopiva löytyy varmasti niin pieneen kuin vähän isompaankin taloon.
Yhteistä kaikille on erinomainen vuosihyötysuhde eli SCOP : jopa yli 5. Se tarkoittaa sitä, että yhdellä pumpun pyörittämiseen käytetyllä kilowattitunnilla sähköä saa kilowattituntia lämpöä.
Ilma-vesilämpöpumppu uudisrakennuksissa. Uusi inverter- maalämpö sopii kaiken kokoisiin kohteisiin. Siinä on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua inverter-tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa.
Jäähdytyksen hyötysuhteen, SEER, on oltava vähintään 6. Laitteet on myös varustettava energiamerkintätarralla, jossa olennaiset lukemat näkyvät selvästi. Toisinaan ilma-vesilämpöpumpusta käytetään myös nimeä vesi-ilmalämpöpumppu, VILP tai ilmavesilämpöpumppu. Päivän sana kiinteistöjen lämmittämisessä on maalämpö. Lämpöpumpun toimintaperiaate saattaa olla hämärän peitossa tai ymmärryksen ulkopuolella, joten tavoitteeksi tuli yrittää avata asiaa vähän pienellä jokamuija – suomi –sanakirjasella.
Käytämme evästeitä ja kolmansien osapuolten seurantatekniikoita muistaaksemme mieltymyksesi, mitataksemme ja analysoidaksemme verkkosivustojemme käyttöä ja optimoida kokemuksesi verkkosivuillamme. Qlp ja rakennuksen tilojen ja käyttöveden lämmitysenergian yhteenlasketun tarpeen Qlämmitys,tilat,LKV suhde, kun lämpöpumppu lämmittää sekä tiloja että käyttövettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.