tiistai 20. maaliskuuta 2018

Lapsettoman testamentti malli

Lapsettoman perintö vaatii tarkkaa silmää. Yksilöllistä varainhoitoa. Testamentti naimattoman ja lapsettoman jälkeen. Mistä löytyisi malli (mieluiten netistä) avoparin keskinäiseen testamenttiin, jossa kumpikin testamenttaa mahdollisen kuolemantapauksen varalta kaiken jälkeen… Olen rekisteröidyssä parisuhteessa, ja kummallakaan meistä ei ole lapsia.


Palvelun käyttö on ilmaista. Keskinäinen testamentti on kahden tai useamman henkilön toistensa hyväksi vastavuoroisesti laatima kuolemanvaraismääräys. Useimmissa tapauksissa keskinäinen testamentti on aviopuolisoiden välillä laadittu rajoitettu omistusoikeustestamentti, joka sisältää toissijaismääräyksen. Laadi testamentti helposti netissä Helppotestamentti. Katso miten voimme auttaa.


Mikäli henkilö haluaa määrätä omaisuutensa jaosta kuolemansa jälkeen, hänen täytyy tehdä testamentti. Omaisuuttaan voi tietysti lahjoittaa tai myydä elinaikanaan vapaasti, mutta kuoleman jälkeisestä omaisuuden jaosta pystyy määräämään ainoastaan testamentilla. Tilaa lakimiehen laatima testamentti tästä.


Tässä tapauksessa rintaperillisen on vaadittava lakiosaansa kuuden kuukauden kuluessa saatuaan tiedon testamentista. Ellei lakiosavaatimusta esitetä, testamentti voidaan toteuttaa testamentin tekijän tahdon mukaisesti. Lakiosaoikeus on vain rintaperillisillä. Oleellista on, että alkuperäinen testamentti on tallessa ja löytyy ja että se on pätevä.


Tällöin tekijän asiakastietoihin tulee merkintä säilytyksestä ja on varmaa, että testamentti löytyy tekijän kuoltua ja säilytyspaikka on paloturvallinen. Käytä aina lakimiestä testamentin laadinnassa, mikäli kyse on taloudellisesti vähäistä merkittävämmästä asiasta. Perimysjärjestystä voidaan muuttaa vain testamentilla.


Jos testamenttia ei ole, omaisuus jaetaan kuten laki määrää. Ilman testamenttia naimattoman ja lapsettoman henkilön perintö menee vanhemmille, tai jos he eivät ole elossa, sisaruksille. Mikäli ei ole sisaruksia tai heidän jälkeläisiään, perintö menee isovanhemmille tai jos he eivät ole elossa, näiden lapsille eli sedille, enoille ja tädeille. Erityisesti avoparien ja uusperheiden kannattaa tehdä testamentti , jos parilla on yhteistä omaisuutta.


Kuka perii lapsettoman lesken ilman testamenttia? Ensin kuolleen vaimon lapset vai lapsettoman lesken, miehen sisarukset? Miten perimysjärjestys menee, jos avioparilla ei ole lapsia ja toinen heistä, jolla on lapsia edellisistä avioliitoista kuolee ensin? Asianajaja Harri Kontturin mukaan huoli leskestä toisen kuoltua on päällimmäisin syy laatia testamentti.


Miten leski selviytyy sen jälkeen, kun toinen kuolee ja yhteiseen talouteen on käytettävissä enää lesken varat. Piknik on huviretki, johon liittyy olennaisena osana eväiden syöminen luonnon helmassa kauniissa ympäristössä. Tässä sinulle kaksikymmentäviisi ohjetta, joiden avulla valmistat maistuvimmat ruoat koko piknik-porukalle! Lisäksi, ilman testamenttia lapsettoman perii vainajan vanhemmat, eli avo- tai avioliitossa vainajan puoliso saattaa huomata omistavansa asuntonsa puoliksi edesmenneen puolisonsa vanhempien kanssa. Kuolinpesän osakkaan virkatodistus.


Perunkirjoitusta varten tarvitset jokaisesta kuolinpesän osakkaasta virkatodistuksen. Virkatodistuksen avulla voidaan osoittaa, että henkilö on ollut elossa vainajan kuolinhetkellä ja näin ollen oikeutettu perintöön. Järjestykseen voi vaikuttaa testamentilla.


Rintaperillinen on oikeutettu saamaan testamentista huolimatta puolet siitä, mitä hän muutoin perisi (lakiosa). Mikäli perittävältä ei jäänyt lapsia, hänet perii aviopuoliso. Lain mukaan rekisteröidyssä parisuhteessa eläneet rinnastetaan aviopuolisoihin.


Sen sijaan avopuoliso ei lain mukaan peri, joten avopuolisoiden on tehtävä testamentti , mikäli he haluavat, että puoliso perii omaisuuden toisen puolison kuollessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit