perjantai 16. maaliskuuta 2018

Osakeyhtiön kulut kuukaudessa

Tämä vähentää luonnollisesti kirjanpitäjäsi töitä ja sitä kautta kuluja. Asianmukaisesti perustettu osakeyhtiö on omistajista erillinen, itsenäinen oikeushenkilö, joka vastaa itse omista velvoitteistaan. Kirjanpito tarjotaan sinulle aina kiinteällä kuukausihinnalla sisältäen ohjelmistot ja kirjanpitotiimisi tekemän työn. Varaa esittely jo tänään!


Huomioi kuitenkin, että osakeyhtiön perustaminen verkossa onnistuu tällä hetkellä vain, mikäli asetat osakepääoman nollaan euroon. Muissa tapauksissa joudut täyttämään osakeyhtiön perustamisilmoituksen paperilomakkeen avulla. Osakkeilla tarkoitetaan osakeyhtiön liikkeelle laskemia omistusosuuksia yhtiöstä, jotka tuottavat tiettyjä oikeuksia omistajilleen. Laskemalla osakkeita liikkeelle, yhtiö voi kerätä rahoitusta uusilta omistajilta, jotka sijoittavat varojaan yhtiöön ja saavat vastineeksi tiettyjä oikeuksia. Kuluja maksetaan tietysti vain niiltä kuukausilta, jolloin sinulla on avoinna olevaa lainaa.


Eduskunta hyväksyi 18. Yhtiö tilittää vuokratulon omistajalle siltä osin kuin se ylittää yhtiön saamiset ja kulut. Tässäkin tilanteessa bruttovuokratulo on kokonaisuudessaan omistajan tuloa, eikä asunto- osakeyhtiön tuloa. Haltuunottotilanteessa omistajalla on oikeus vähentää vuokrallaoloaikaan kohdistuvat kulut , joita on mm.


Esimerkki vuokratulon verotuksesta: Maija vuokraa asuntoa Espoossa. Hän saa asunnosta vuokratuloa 7euroa kuukaudessa koko vuoden ajalta. Tuntihinnoittelussa asiakas voi aluksi maksaa pienempää hintaa, ja toiminnan kasvaessa kirjanpidon kulut nousevat samassa suhteessa. Tällöin ei mennä siihen loukkuun, että kiinteästä hinnasta joudutaan heti keskustelemaan uudestaan, jos toiminta alkaakin äkisti kasvaa. Asunto-osaketta ostettaessa on tärkeää huomioida asunnon myyntihinnan lisäksi asumisen muut kulut.


Yksi keskeinen kuluerä on yhtiövastike. Mistä yhtiövastike koostuu? Yhtiövastike on asunto- osakeyhtiön ylläpito- ja toimintakulujen puskuri.


Juuri sinun yrityksellesi sopivat vakuutukset oikeaan hintaan on tärkeä juttu. Yritysvakuutusten vertailu kannattaa. Kun vertaat yritysvakuutuksia, vertaa muutakin kuin vakuutusten hintoja. Asunto on ollut poikamme käytössä, ja hän maksaa siitä vuokraa 4euroa kuukaudessa. Meille kerrottiin, ettei meidän kannata maksaa taloyhtiön lainaa kertasuorituksena vaan kuukausittain rahoitusvastikkeena, jonka sitten saamme vähennykseksi vuokratulojen verotuksessa.


Asuntosijoittaja saa kymppitonnien edun verovähennyksellä. Miten asuntosijoittajan rahoitusvastikkeen verovähennys toimii? Aamulehden yhtiö- ja asuntolainoja käsittelevä viime viikon juttu (AL .) keskittyi omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoitukseen, mutta jutusta tullut palaute painottui asuntosijoittajan rahoitusvastikkeen verovähennykseen. Yhden hot dogin (muuttuva kulu) ostohinta on 1€. Jussi tietää, että hän voisi pyytää yhdestä hodarista euroa.


Ultrashort: Liittynyt: 15. Mulla pienyritys, ei ole paljoa kuitteja sun muita lappusia kuukaudessa. Tilinpäätökset ja veroilmotukset sitten erikseen. Mutta tuntivelotuksella menee.


Tiedän että tällä samalla paikakunnalla on tuplaten kalliimpiakin kirjanpitajiä, joten eroja on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit