tiistai 27. maaliskuuta 2018

Palkkio lehtijutusta

Palkkio ei siis ole palkkaa. Vain osa siitä on freelancerin verotettava tuloa. Freelancer jyvittää myös palkkioihinsa myös sen näkymättömän työn, joka jakautuu kaikkien asiakkaiden kesken, eli ajan joka kuluu laskutukseen, ideointiin, kaluston huoltoon. Yleensä käännettävä teksti laskutetaan sanamäärän tai merkkimäärän mukaan, tuntihintaa käytetään kielentarkistustehtävissä, tulkkauksissa tms.


Ei niistä yleensä makseta mitään. Niitä annetaan siksi, että vastineeksi saa jotain, mitä haluaa. Yleensä julkisuutta joko työlleen, edustamalleen asialle tai sitten ihan vaan itselleen. Mös työnaatajan kanssa voi olla sellainen diil, että annat haastatteluja koska esim. Saan peruspäivärahaa ja nyt seuraavan ilmoituskauden aikana olen saamassa kirjoituspalkkion kirjoittamastani lehtijutusta.


En ole työsuhteessa eli kyseessä on siis täysin kertaluontoinen palkkio , jonka määrä on alle 3euroa. Lehtijuttu ja palkkio siitä? Sinulla on tekijänoikeus Freelance-journalistin todellinen ammatti on tekijänoikeuksien myynti. Niistä huolehtiminen ja kohtuullisella kauppahinnalla sekä -ehdoilla myyminen on freen elannon ehto. En tiedä itsekään, onko tuollaisia firmoja muita.


Ei vissiin, tuosta lehtijutusta päätellen. Menet vain lähimpään välitysliikkeeseen ja teet osototoimeksiannon. Hiljattain Genelec kokeili rekrytoida uusia työntekijöitä sokkona. Hakemuksista oli poistettu hakijan sukupuoli, ikä ja etninen tausta. Idean Naghian sai lehtijutusta , jossa kerrottiin, miten hakemuksessa oli käytetty romaninimiä.


Yksikään hakemuksista ei ollut johtanut haastatteluun. Käsitin lehtijutusta , että ihan koko ajan ei tarvi olla päivystysvuorossa. Silloin kun on, niin saa lisää rahaa. Ja jutun äiti kertoi, että häneltä kysytään aina, kun yksi lapsi on lähtenyt, että pidätkö vapaata ennen seuraava äkkisijoitusta.


Onko laissa määritelty tarkemmin, millaista tuloa tälle myyntitillie saa laittaa? Esimerkkinä yrityksen muusta liikevaihtoa kasvattavasta tulosta lehtijuttu, josta saatu palkkio. Ja voisin ennustaa että tännekin pikkuhiljaa sama rantautuu yhä enemmän.


Tuotahan saa vetää niin paljon kuin napa kestää, luin jostain lehtijutusta jossa koko onnellinen perhe oli laihduttanut. No ei se hirveästi täytäkään, mutta onnistuessaan on koukuttavan hyvää. Edit: täytyy siihen vähän laittaa suolaakin jos ei käytä liemikuutioita - ja on sitä kermaa vähän ikävä. Vakava liikenneonnettomuus Mäntsälässä 22.


Mäntsälässä Lahdentien ja Peltolantien risteyksessä vakava liikenneonnettomuus, jossa oli osapuolina Lahdentietä pohjoisesta etelän suuntaan ajanut moottoripyörä ja Peltolantietä ajanut henkilöauto. Kuten sanotusta lehtijutusta ilmenee, gallup-kyselyn mukaan prosenttia suomalaisista haluaa tuomioiden purkamista. Muun muassa Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz sanoivat, että he ovat toki hengessä mukana ja siis äänestäisivät lakialoitteen hyväksymisen puolesta, jos se vielä valiokuntakierroksen jälkeen palaa suureen saliin. Jylppy-Gallerian videokonvertoinnissa on ollut ongelmia 27.


Vika on nyt korjattu ja jono alkaa purkautumaan pikkuhiljaa tulevina päivinä. Yleistä hankkeesta 1. Hankkeen rahoitus 1. Tässäpä olisi muutama poiminta lehtijutusta josta puhuin aikaisemmassa viestissäni. Koiran hyvän hallinnan edellytys on hyvä koira - ohjaaja-suhde, joka alkaa heti pentuajasta.


Hänelle tuomittu vankeusrangaistushan määrättiin ehdolliseksi, joten hän ei joudu istumaan rangaistustaan, jollei hän syyllisty koetusaikana uuteen rikokseen, josta hänet tuomitaan vankeuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit