keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Hoitovapaa yli 3 vuotias

Lapsi aloittaa perusopetuksessa, vaikka perheen nuorin lapsi olisi alle - vuotias. Tuki päättyy tällöin viimeistään 31. Perhe muuttaa pysyvästi ulkomaille. Adoptiovanhemmat voivat saada kotihoidon tukea myös yli -vuotiaasta lapsesta. Yli -vuotiaan, mutta alle kouluikäisen kohdalla ei edes puhuta osittaisesta hoitovapaasta, vaan se on sitten osa-aikatyötä, jonka myöntäminen on tosiaan työnantajasta kiinni.


Mies tekee siis anomuksen esimiehelle, joka joko hyväksyy tai hylkää, kelaan ei tarvitse tehdä mitään ilmoituksia koska kela ei mitään ko.

Vanhemmat voivat saada kotihoidon tukea, jos perheen nuorin lapsi on alle - vuotias. Ottovanhemmat voivat saada kotihoidon tukea myös yli -vuotiaasta lapsesta, kunnes ottovanhemman vanhempainrahakauden alkamisesta on ensimmäinen maksupäivä mukaan lukien kulunut kaksi vuotta. Alle -vuotiaan lapsen isä tai äiti tai muu virallinen huoltaja (myös adoptio- ja sateenkaariperheissä). Kumpikin vanhempi yhtä aikaa, jos he ovat järjestäneet työnsä niin, että he hoitavat lasta eri aikoina (esim. toinen maanantaisin ja toinen perjantaisin tai toinen aamupäivisin ja toinen iltapäivisin). Adoptiolapsen Helsinki-lisään ovat oikeutettuja perheet, joihin on otettu kolme vuotta täyttänyt adoptiolapsi.


Onko oikeus osittaiseen hoitovapaaseen lapsen ollessa yli vuotias , mutta alle kouluikäinen? Ymmärrän että tukea siihen ei saa, mutta onko oikeutta tehdä lyhennettyä työaikaa. Hoitoraha maksetaan aina kuten alle kolmevuotiaalle.


Jos hänen kanssaan kotona hoidetaan myös yli -vuotiasta sisarusta, voi yli -vuotiaasta saada kotihoidon tuen sisaruskorotusta.

Jos perheen nuorin lapsi on yli - vuotias , ei kotihoidon tukeen ole oikeutta. Jos yli -vuotiasta hoitaa kotiin palkattu hoitaja, voi Kelasta hakea yksityisen hoidon tukea, joka maksetaan suoraan hoitajalle. Kun lapsi viedään päiväkotiin oli se alle vuotias tai yli ja aina kunnes lapsi lopettaa 2. Oikeus on lakisääteinen ja on kaikille!


Lomanmääräytymisvuonna pidetty hoitovapaa ei siis vähennä lomakertymää työssäolokuukausilta. Jos työsuhde on kestänyt yli vuoden, työntekijä ansaitsee siis edelleen päivää lomaa kuukaudessa, vaikka hän olisi ollut osan vuotta hoitovapaalla. Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat.


Lappeenrannan kerhoissa käyvät yli -vuotiaat lapset. Lapsimitoitus kerhoissa on lasta kasvattajaa kohden. Päiväkodeissa yhden kasvattajan vastuulla voi olla kokopäiväistä yli -vuotiasta lasta.


Nämä lapset eivät kuormita varhaiskasvatusta. Jarkko Lahtinen, Kuntaliitto. Kunnat saavat itse päättää kerhomaksuista.


Erityisäitiys-, vanhempain- ja hoitovapaa , poissaolo pakottavista perhesyistä sekä poissaolo perheenjäsenen tai muun läheisen hoitamiseksi ovat palkattomia. Soveltamisohje Osittaisella vanhempain- tai hoitovapaalla olevan palvelussuhteen ehdot esimerkiksi palkka ja työaika määräytyvät kuten osa-aikatyötä tekevillä. Yli -vuotiaat lapset, jotka tarvitsevat vaippoja edelleen päivittäin pitkäaikaisen sairautensa tai vammansa johdosta, saavat vaipat maksutta hoitotarvikejakelusta tai terveyskeskuksesta. Vaippatarve käy ilmi lapsen hoitosuunnitelmasta, joka laaditaan yhdessä lapsen hoitavan lääkärin ja perheen kanssa.


Jos työntekijän kanssa on tehty §:n tai momentissa tarkoitettu sopimus, on luetteloon merkittävä arvioitu lisä-, yli - ja sunnuntaityön määrä kuukaudessa. Työnantajan on säilytettävä työaikakirjanpito vähintään §:ssä säädetyn kanneajan päättymiseen asti.

Uutiset Yksi henkilö otettu kiinni uhkaavan käytöksen takia Tredun tiloissa Tampereella: ”Opiskelu jatkuu normaalisti” Yhdysvaltalaisen F-35A-hävittäjän testit alkavat Pirkkalassa – katso tallenne Aamulehden suorana näyttämästä tiedotustilaisuudesta Kolme miestä vastusti Tampereella äärioikeistolaista Soldiers of Odinia ja sai syytteet väkivaltaisesta mellakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit