tiistai 27. maaliskuuta 2018

Nopeusvalvontakamerat nelostie

Uudet peltipoliisit otetaan käyttöön huhtikuussa – nopeusvalvontakamera tulossa aluksi jokaiseen tolppaan nelos- ja kutostiellä. Uudenmalliset nopeusvalvontakamerat sijoitetaan aluksi valtatie 4:lle ja valtatie 6:lle. Työt aloitetaan vajaan sadan kilometrin matkalta nelostiellä väliltä Lusi -Vaajakoski.


Nelostielle sijoitetaan kameraa ja kuutostielle, vajaan kilometrin matkalle, asennetaan uudenmallista kameraa. Uudet kehittyneet nopeusvalvontakamerat ovat poliisin mukaan liikenneturvallisuustolppia. Nelostie saa syksyn aikana uutta nopeusvalvontatolppaa.


Valvontapisteet kattavat tieosuuden Heinolan Lusista Jyväskylän Vaajakoskelle. Päijät-Hämeen puolelle tolppia tulee 1 Keski-Suomen puolelle 8. Sysmän alueelle sijoittuu Hartolan 1 Joutsan Toivakan ja Jyväskylän alueelle tolppaa. Kaikki nopeusvalvontakamerat pois ja palkataan lisää poliiseja tienpäälle valvomaan. Ei ylinopeus ole vaarallista vaan vaaralliset ohitukset ja välinpitämättömyys muita tielläliikkujia kohtaan, niitä ei pystytä kameroilla valvomaan.


Uusia kameratolppia sijoitetaan Nelostielle Vaajakoskelta Lusiin 23. Näistä tulee Joutsan ja Lusin välille ja peräti kahdeksan Hartolan tienoille. Kameralaitteistossa on täysin uudenlainen nopeudenmittaustapa, joka havaitsee myös moottoripyörien ja kameratolppien kohdalla jarruttelevien autojen ylinopeudet.


Kuutostie eli valtatie kulkee Koskenkylästä Kouvolan, Lappeenrannan, Imatran ja Joensuun kautta Kajaaniin. Valtatie on Porista Parkanon, Keuruun, Jyväskylän, Pieksämäen ja Varkauden kautta Joensuuhun johtava valtatie. Tien pituus on 5kilometriä. Tiestä käytetään myös nimiä Järvi-Suomen tie ja Järvisuomentie. Liikennetilannepalvelusta löydät ajantasaiset tiedot liikenteen häiriöistä, tietöistä, liikenteen sujuvuudesta, kelistä sekä kelikamerakuvat.


Ei mitään järkeä tuollaisessa, nämä risteävät tiet tulevat kolmion tai stopin takaa, selkeästi pienempiä teitä. Etai Eurooppatie on Sodankylästä Turkuun kulkeva eurooppatie. Sodankylä – Pelkosenniemi – Kemijärvi – Isokylä – Kuusamo – Ämmänsaari – Kajaani – Iisalmi – Kuopio – Vehmasmäki – Suonenjoki – Lievestuore – Jyväskylä – Jämsä – Orivesi – Tampere – Akaa – Loimaa – Turku. Itse ajelen kyllä lähinnä väliä nelostie - vihdintie, voi olla tälle välille nyt sattuu ne jotka eivät ole vielä oppineet olemaan jännittämättä niitä kameroita.


Nopeuserojen pienentyminen on kyllä positiivista ja eiköhän jossain vaiheessa tuo kameroiden jännittäminenkin lopu. Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä. Poliisit ja tiekamerat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit