perjantai 16. maaliskuuta 2018

Perunkirjoitus riita

Kuluneen vuosikymmenen aikana olen kohdannut ihmiselämän kirjon kehdosta hautaan ja kaikenlaista siltä väliltä. Mikäli kuolinpesän osakkailla on erimielisyyksiä, ne ratkotaan perunkirjoituksen jälkeisessä pesänselvitys- ja perinnönjakoprosessissa. Vastaus Apua kaivataan. Mielivaltaisesti pilaa esimerkiksi sovitut kiinteistökaupat.


Hänelle tuntuu olevan.

Laadin perukirjan ammattitaidolla ja hoidan puolestasi perukirjan osakasluettelon rekisteröinnin maistraatissa sekä toimitan perukirjan veroviranomaiselle. Avustan perillisiä perinnönjakosopimuksen laatimisessa,ja riitaisessa tilanteessa vaatimusten esittämisessä vastapuolelle. Perunkirjoituksessa laaditaan perukirja, jolla on useita tehtäviä. Perunkirjoitus toimitetaan jokaisen Suomessa vakituisesti kuolinhetkellään asuneen henkilön jälkeen. Perukirjan tärkeä tehtävä on toimia veroilmoituksena, jonka perusteella lasketaan perillisten laskennalliset perintöosuudet ja jonka mukaan perintöverot määräytyvät.


Perittävän kuolema käynnistää pesänselvityksen. Ensimmäinen etappi on perunkirjoitus.

Sitä varten on selvitettävä, mitä omaisuutta ja velkaa perittävältä jäi. Perijät saavat perittävän jälkeen omaisuutta vasta perittävän netto­omaisuudesta eli perittävän velat on maksettava ensin. Sitä ennen on valmisteltava perunkirjoituskokouksessa käsiteltäväperukirja. Perinnönjaossa kuolinpesän omaisuus jaetaan perillisten kesken.


Perukirjaa varten varten pitää tilata dokumentteja monesta paikasta ja niiden hankkiminen pitää aloittaa ajoissa. Käräjäoikeuksissa voidaan ottaa riita -asioita soviteltavaksi. Asianajotoimisto Lea Ervast. Sovittelun tarkoituksena on auttaa osapuolia löytämään riitaansa ratkaisu, jonka molemmat voivat hyväksyä. Sovitteluratkaisu voi siis perustua enemmän kohtuusnäkökohtiin kuin tiukkaan lain soveltamiseen.


Sovittelu voidaan aloittaa, jos riidan molemmat osapuolet sitä. Perunkirjoituksen laiminlyönnistä voi seurata henkilökohtainen velkavastuu pesän osakkaalle, jos pesä on velkainen. Rajamäki Oy hoitaa yksityisten riita - ja rikosasiat sekä laatii avioehdot, testamentit, perunkirjoitukset ja muut asiakirjat. Käytännössä se jää joko lesken tai perillisasemassa olevan perillisen tehtäväksi. Läheisen kuolema on aina surullinen ja raskas asia, jossa oma jaksaminen on koetuksella.


Samaan aikaan tulisi hoitaa myös käytännön asioita ja järjestää hautajaiset.

Erikoisosaamiseen sisältyvät rikosasiat, perhe- ja perintöasiat, riita -asiat sekä lasten huoltoriidat. Hoidamme oikeudenkäyntejä käräjäoikeuksissa, hovioikeuksissa, hallinto-oikeuksissa sekä erityistuomioistuimissa. Testamentti, läheisen menetys, perunkirjoitus tai perinnönjako – paljon asioita käsillä ja selvitettävänä.


Haemme tarvittaessa asiakkaan puolesta maksuttoman oikeudenkäynnin. Palveluihimme kuuluvat mm. We also provide service in English! Ota rohkeasti yhteyttä vaikka heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit