tiistai 27. maaliskuuta 2018

Kirjeen kirjoittaminen ystävälle

Mutta kirjeitten kirjoittaminen auttoi kyllä Sitten kirjoitin kirjeen ,. Kirjeen kirjoittaminen ystävälle. Kielitoimiston ohjepankki. Oli kyse sitten sähköisestä kirjeestä tai käsinkirjoitetusta, niissä on yleensä jonkinlainen rakenne.


Jos kirje on suunnattu ystävälle , tekstin rakenteen miettiminen ei ole yhtä tärkeää, kuin esimerkiksi kirjeessä joka on suunnattu työpaikalle tai virastoon. Det var så länge sen som vi var i kontakt med varandra.

Sisäänkirjautuminen. Työtavat ja materiaali: Tehtävänä oli kirjoittaa kirje esimerkiksi vastaanottokeskuksen tutulle työntekijälle ja kertoa ensimmäisestä viikosta uudessa koulussa. Muista peruskuviot kirjoittaessasi kirjeen tai kortin: paikka ja päiväys sekä asianmukainen aloitus ja lopetus. Yksityiskirjeessä käytetään erilaisia aloitus- ja lopetustapoja kuin virallisessa kirjeessä. On hyvä opetella erilaisia aloituksia ja lopetuksia, joita voit käyttää aina tilanteen mukaan.


Kirjoittamisen osakoe kestää minuuttia. Se sisältää kolme erilaista tehtävää, jotka voivat olla joko hyvin lyhyitä, esimerkiksi postikortin tai tekstiviestin kirjoittaminen , tai vähän pidempiä, esim. Virallisen kirjeen kirjoittaminen.

Jos tiedät sen henkilön nimen kenelle kirjoitat voit aloittaa kirjeesi seuraavanlaisesti: ”Dear Mr” (miehestä), ”Dear Mrs” (naimisissa olevasta naisesta), ”Dear Miss” (naimattomasta naisesta) tai ”Dear Ms” (naimattomasta naisesta tai jos siviilisääty ei ole tiedossa). Työvaliokunnan ja tilastojen mukaan Amerikassa on tällä hetkellä noin 1miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole työssä, mikä tekee todennäköisimmistä, että sinä tai joku, jonka tiedät, on koskettanut työpaikkojen menetystä. On vaikea tietää, mitä sanoa työttömälle kamppaille ystävälle.


Usein kirjeen kirjoittaminen. Oikealle kirjepaperille, oikealla mustekynällä, oikealla kädellä. Toivottavasti kirje ilahduttaa yhtä paljon sen saajaa, kuin minua ilahdutti täällä sohvanpohjalla tuo pieni yksinäinen monologi.


Jäin miettimään, että tätä täytyy kyllä tehdä useamminkin. Törmäsin toimintaan joskus aikoinaan jossakin lehdessä, ja siitä lähtien olen ajatellut, että haluaisin tuollaisen kirjeen kirjoittaa. En kuitenkaan koskaan ole tarttunut tuumasta toimeen, kunnes päätin, että yksi tämän joulun hyvistä teoistani tulee olemaan kirjeen kirjoittaminen jollekin ihmiselle, jota se voisi ilahduttaa.


Vastaanottaja tietää, että kirjeen kirjoittaja on nähnyt aikaa ja vaivaa tekstin eteen. Minulla oli lapsena kirjekavereita, mutta jossain vaiheessa kirjoittaminen hiipui. Nyt kirjeiden kirjoittaminen tuntuu taas raikkaalta idealta”, Aurora kertoo.


Es ist sehr lange her, dass wir voneinander gehört haben. Ohjeita suruadressin lähettämiseen Muistaminen. Kuka adressin voi lähettää? Mitä adressiin kirjoitetaan?


Kenelle, minne ja milloin adressi lähetetään?

Viime yönä kirjoitin kirjeen vanhalle ystävälle , josta en ole kuullut pitkään aikaan. Ajattelin tiedustella mitä hänelle kuuluu, ja kaivoin pöytälaatikostani kirjepaperia, teroitin kynän ja aloin kirjoittaa. Joissakin tapauksissa kirjeen kirjoittaminen voi kuitenkin välittää tunteitasi tehokkaammin.


Tämä koskee erityisesti anteeksipyyntökirjeitä. Kun sinun on sanottava, anteeksi, anteeksipyynnön kirjoittaminen voi olla tehokas keino puristaa kovia vesistöjä. Tietenkin on olemassa aikoja, jolloin anteeksipyyntökirjeet eivät ole sopivia. Joskus kirjeen voi hävittää lähettämättä ja sanoa tai olla sanomatta se, mitä oli kirjoittanut. Tuollainen kirje saakin olla kirjoitettu minä-lähtöisesti, sen tarkoitus on antaa avoin ja rehellinen kuva siitä miltä susta tuntuu.


Mies taas voi lukea kirjeen , miettiä asiaa, toivottavasti nähdä asiasta sun puolen ja antaa sitten vastauksen omasta näkökulmastaan. Juuri viime viikolla sain itse aikaiseksi - pitkästä aikaa - kirjeen Ystävälle , jolle lopulta tuli pituutta kokonaista sivua :) Se jos mikä oli todellakin terapeuttista! Ja miten ihana tunne se onkaan, kun tällaisena sähköisenä aikana saa postilaatikkoon Oikean, ajatuksella juuri minulle kirjoitetun kirjeen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit