keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Yleistestamentti

Yleistestamentti

Mitä yleistestamentti tarkoittaa? Samassa testamenttiasiakirjassa voi olla useita testamenttitahdonilmaisuja, joista osa voi olla yleis- ja osa erityistestamentteja. Tiettyä omaisuutta. Suuri merkitys yleistestamentilla on siinä suhteessa, että yleistestamentinsaajasta tulee kuolinpesän osakas ja perunkirjoitusvelvollinen.


Yleistestamentti

Yyleistestamentilla on siinä suhteessa suuri merkitys, että yleistestamentinsaajasta tulee kuolinpesän osakas ja perunkirjoitusvelvollinen. Kun testamentin tekijä testamenttaa kaiken omaisuutensa tietylle henkilölle, kyseessä on yleistestamentti. Testamentti-instituution synty. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa Sinulle yleistietoa testamentin tekemisessä huomioon otettavista asioista. Käytä aina lakimiestä testamentin laadinnassa, mikäli kyse on.


Voinko tehdä testamentin, jossa määrään yhden lapsistani perinnöttömäksi? Jos lapsi on tahallisesti ja rikollisella teolla loukannut syvästi perittävää tai hänen perimispolvessa olevaa sukulaistaan, ottolastaan tai tämän jälkeläistä, voidaan hänet määrätä jäävän ilman perintöä. Samat testamentin muotovaatimukset koskevat kaikkia kuolemanvaraisia testamentteja riippumatta niiden luokittelusta tai laadusta.


Yleistestamentti

Perijä tai perijät saavat koko omaisuutesi tai osan siitä mikä on jäänyt jäljelle. Erityisjälkisäädös. Mieti ensin, mitä haluat saada testamentillasi aikaan. Kun tiedät tavoitteesi, nämä ovat työkalusi. Yleensä oikeustoimet Suomen lain mukaan voidaan tehdä vapaamuotoisesti, mutta testamentti on tästä säännöstä yksi harvoista poikkeuksista.


Täysi omistusoikeustestamentti antaa nimensä mukaisesti sen saajalle täyden oikeuden omaisuudesta määräämiseen. Maksuton testamentti neuvonta. Lue lisää artikkeleista ja tutustu yhteistyökumppaneihimme. Yleistestamentti , toisin kuin erityistestamentti, täytetään perinnönjaossa.


Mikä on erityistestamentti eli legaatti ja kuinka se täytetään? Virkatodistuksista tosiaankin käy ilmi ne, jotka ovat perillisiä sukulaisuuden perusteella. Mutta, jos perittävä olisi tehnyt (yleis)testamentin jollekulle ei-rintaperilliselle, se ei näkyisi virkatodistuksesta, vaan ainoastaan perukirjasta. Yleisin lienee aviopuolisoiden keskinäinen hallintaoikeustestamentti.


Keskinäisen hallintaoikeustestamentin perusteella eloon jäänyt puoliso ei saa omistusoikeutta kuolleen puolison omaisuuteen vaan pelkästään käyttö- ja hallintaoikeuden, mikä antaa eloon jääneelle puolisolle oikeuden. Vainajan puoliso on elossa Puolisoita ovat avioliitossa ja rekisteröidyssä parisuhteessa eläneet henkilöt. Merkittävin ero testamenttiluokituksilla on se, muodostaako testamentti saajalleen kuolinpesässä osakkuusaseman vai ei. Se voi kohdistua tiettyyn etuuteen, esineeseen tai koko omaisuuteen.


Tilaa ET-lehden uutiskirje! Saat parhaat artikkelit suoraan sähköpostiisi. Saat tuoreimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi!


Keskinäisen testamentin tarkoituksena on turvata jäljellejääneen puolison oikeudet ja mahdollisuuksien mukaan torjua rintaperillisten lakiosavaatimukset ennen kuin molemmat puolisot ovat kuolleet. Milloin eloonjääneen puolison kuollessa ensiksi kuolleen puolison isä, äiti, veli tai sisar tahi veljen tai sisaren jälkeläinen on elossa, saavat ne heistä, joilla silloin lähinnä on oikeus periä ensiksi kuollut puoliso, puolet eloonjääneen puolison pesästä, mikäli jäljempänä tässä luvussa ei toisin säädetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit