tiistai 20. maaliskuuta 2018

Osittainen hoitovapaa kesällä

Osittainen hoitoraha on veronalaista tuloa. Kun saat tuen lisäksi palkkaa tai muuta verotettavaa tuloa osittaisen hoitorahan lisäksi, pidätetään vero hoitorahasta lisäprosentin mukaan. Voit myös pyytää verottajaa lähettämään Kelaan muutosverokortin sosiaalietuutta varten.


Etuusohje Etuusohje on toimintaohje, jota käytetään apuna etuuksien ratkaisutyössä. Ohje on ensisijaisesti tarkoitettu Kelan sisäiseen käyttöön.

Ohjeen pdf-tiedosto muodostuu automaattisesti Kelan intranetissä olevan etuusohjeen verkkosivuista. Olisi tarkoitus aloittaa osittainen hoitovapaa , eli tekisin päivää töitä ja vapaata. Tämä ratkaisu siksi,koska en halua laittaa lastani vielä viideksi päiväksi viikossa hoitoon,ku on vielä niin pieni ja haluan olla hänen kanssaan mahd. Enitenhän siinä hyötyy alle kolmivuotiaan kohdalla kun tekee nelipäivästä viikkoa eli saan kelan- rahan ja kahdesta lapsesta hoitomaksu alennukset päivästä eli laskin jos pidän lapset viisi päivää kuussa kotona se on n. Opintovapaa vuosiloma.


Työntekijälle kertyy myös vuosilomaa opintovapaan aikaan. Kertymisestä ja sen määrästä sovitaan usein työehtosopimuksessa, joten sieltä kannattaa tarkistaa asiaa. Lakia on muutettu 1.

Osa-aikatyö (esimerkiksi osa-aikaeläke ja osittainen hoitovapaa ) ja vuosiloma. Jos työntekijä on osa-aikatyössä (esim. osa-aikaeläkkeellä tai tekee työsopimuslain luvun §.ssä tarkoitettua vaihtelevaa työaikaa), yhdenjaksoisen neljän viikon kesäloman sijoittaminen pelkästään työjaksolle ei ole mahdollista. Sivutuloksi katsotaan myös jotkin lakisääteiset etuudet, kuten esimerkiksi kotihoidon tuki ilman kuntalisää, osittainen hoitoraha ja osatyökyvyttömyyseläke. Vaikka saisit jotakin edellä mainituista sivutuloiksi katsottua etuutta, voit hakea tuen etukäteen, koska kyseinen etuus voidaan huomioida sivutuloiksi suoraan.


Jos työntekijä taas jäisi osittaiselle hoitovapaalle tai palaisi osittaiselta hoitovapaalta esimerkiksi 1. Isolta summalta toki kuulostaa. Mutta kun saman vähennyksen tekee käteen jäävästä summasta vero huomioiden, se ei olekaan enää kovin iso. Kun haet tukea kesän ajalle, kannattaa ensin tarkistaa työnantajalta, saatko mahdollisesti lomarahaa, vaikka olisitkin opintovapaalla.


Työnantajasi saattaa myös edellyttää, että pidät kesällä sisällä olevat vuosilomapäivät. Voi siis olla, että lomarahan tai vuosiloman vuoksi kesäaika ei olekaan kokonaan palkatonta. TIIVISTELMÄ AJASTA KAMPPAILIJAT - osittainen hoitovapaa alle kouluikäisten lasten perheissä. Kesällä on lupa irrotella, myös pukeutumisessa: pue yhdessä tai erikseen kaikkia lempivaatteita ja -asusteitasi. Kun yhdistelet rohkeasti kaikkea, kukaan ei enää kiinnitä huomiota sinulle arkaan paikkaan.


Lisää asuun aina jotain hauskaa. Kesä on meille parasta aikaa, joten tyylinkin puolesta ilo saa näkyä! Kuitenkin noita juttuja minulle kautta rantaan selvisi ja epäluottamus alkoi kasvaa.


Suhdetta en siis epäile mutta koen pahempana asiana heidän henkisen läheisyyden.

Nyt ollaan jo siinä pisteessä että mies on katkaissut sanojensa mukaan kesällä välit tähän naiseen mutta kävikin ilmi että sama on jatkunut. Kotihoidon tuki, joustava ja osittainen hoitoraha. Olen tämänkin kertonut. Tietoja kotihoidon tuesta, joustavasta ja osittaisesta hoitorahasta löytyy Kelan sivuilta. Vuosilomapäivien lukumäärää lasketaan lomanmääräytymisvuodelta.


Teksti: Susanna Cygnel. Kuva: Juha Myllymäki Suvi on lempeän elämisen aikaa, eikä silloin halua pingottaa. Tee pari hyvää päätöstä, niin voit ottaa rennosti ja voida ihanasti koko kesän ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit