keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Yel taulukko 2018

Tai vähentää yrityksesi tulosta. Tänä vuonna maksu on – -vuotiaille 2 – -vuotiaille 2 – -vuotiaille 2 Aloittavana yrittäjänä saat alennuksen neljän vuoden ajaksi. Tällöin maksu on – -vuotiaille 17 – -vuotiaille 19 – -vuotiaille 17 Yrittäjä maksaa korotettua. YEL -maksu lasketaan määrittämästäsi työtulosta.


YEL -vakuutus on otettava kuuden kuukauden kuluessa yrittäjätoiminnan aloittamisesta. Vakuutuksen voi ottaa takautuvasti kuluvalle ja kolmelle edelliselle kalenterivuodelle. Sen avulla voit laskea, miten eri YEL -työtulot vaikuttavat turvaasi. YEL -laskuri auttaa arvioimaan, mikä on sopiva YEL -työtulo juuri sinulle. YEL -työtulo on itsensätyöllistäjän ja yrittäjän työttömyysturvan, sairauspäivärahan, vanhempainpäivärahan sekä eläkkeen perusta.


Alla oleva taulukko havainnollistaa, minkä työeläkevakuutuksen piirissä kukin on eri yhtiömuodoissa. Tarkasti asia kerrotaan Varman taulukossa omistajan ja perheenjäsenen työeläkevakuuttamisesta. Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen. Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen kuukauden ajan.


Yrittäjän työeläkettä ja vakuutusmaksua varten vahvistetaan YEL -työtulo, joka on antamasi työpanoksen arvo omalle yrityksellesi. YEL -työtulon on vastattava sellaista palkkaa, joka olisi kohtuudella maksettava, jos tilallesi palkattaisiin yhtä ammattitaitoinen työntekijä tai sitä korvausta, jonka muuten voidaan katsoa vastaavan tekemääsi työtä. Millainen on sopiva YEL -työtulo? Se kannattaa alusta asti määrittää sopivalle tasolle. Vastuu työtulon riittävästä tasosta on yrittäjällä itsellään.


Ei sisällä palkattomien aikojen perusteella karttuneita eläkkeen osia eikä VEKL:n mukaan karttuneita etuuksia. YEL - ja MYEL-työtulo Yrittäjien vuosituloon lasketaan kalenterikuukauden tarkastelujakson YEL - ja MYEL-työtulo. Vuosituloon ei lasketa mukaan palkkatuloa omasta yrityksestä eikä elinkeinotoiminnan ansiotuloa. Jos YEL - tai MYEL-työtulon määrä on muuttunut tarkastelujakson aikana, huomioidaan keskimääräinen työtulo. Ammatillinen eläkeikä voi kuitenkin nousta enintään ikäluokan alimpaan vanhuuseläkeikään.


Sopimustyönantaja maksaa säännöllisesti palkkaa ja hänellä on jatkuvasti vähintään yksi työntekijä. Lopulliseen maksuun vaikuttavat mm. Vuorenpää haluaa nyt nostaa esiin yrittäjän maksaman eläkkeen eli YEL :n. Yrittäjä siis maksaa yrittäjäeläkettä vakuutusyhtiölle ilmoittamansa työtulon perusteella. Työtulon saa aloittava yrittäjä määritellä itse tietyn minimin yläpuolelle.


Mitä vähemmän maksat, sitä vähemmän eläkettä kertyy ja päivärahoja. YEL vakuutetut: Vakuutettujen lukumäärä, Vakuutettujen lukumäärä prosentteina, Jousto ylöspäin lukumäärä, Jousto alaspäin lukumäärä,. Työnantajan ja vakuutetun sairausvakuutusmaksujen määräytyminen ja verotus alkaen 1. Vakuutetun sairausvakuutusmaksu sisältää päivärahamaksun ja sairaanhoitomaksun. Tämä sisältö on tarkoitettu vain eläkelaitosten käyttöön. Kirjaudu sisään Sulje.


Eläkeuudistus vaikuttaa myös sotilaseläkkeisiin. Yleisessä eläkeuudistuksessa tulevat uudet eläkemuodot osittainen varhennettu vanhuuseläke ja työuraeläke eivät koske sotilaita. Vanhempainpäivärahakauden laskurilla voit laskea, koska äitiys-, isyys- tai vanhempainraha alkavat ja milloin ne päättyvät.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit