maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kotitalousvähennys pienituloinen

Samanaikaisesti oli Länsi- ja Itä- Suomen lääneissä kokeiluluontoisesti voimassa ns. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Pyöristelen lukuja, että tämä olisi helpompitajuista. Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava.


Mihin laskuria voi käyttää? Tuoreimmat talousuutiset maksuttomasti. Osakkeet, rahastot ja markkinatiedot. Erikoinen ilmiö: Ne jotka tuottavat sähköä, joutuvat maksamaan tuotannosta.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Senioriliitto toteaa, että tavoitteena on oltava se, että ikääntyvät ihmiset voivat asua kotonaan mahdollisimman pitkään. Tämän tavoitteen saavuttamisessa kotitalousvähennys on aivan oleellinen väline, sillä tuhannet eläkeläiset ostavat kodissa asumista tukevia palveluilta. Pienituloinen , huonokuntoinen.


Ehkä olisi parempi että koko kotitalousvähennys poistettaisiin, ei tarvitsisi mokoman takia olla ihmisten toisilleen kateellisia. Listasimme kesäistä kotitalousvähennykseen oikeuttavaa puuhaa – ja viisi yllättävää työtä, joista vähennystä ei saa. Miten pienet tulot pitää olla, ettei mene veroa? Minäkin olen pienituloinen , mutta veroa maksan kuitenkin. No se kotitalousvähennys vähensi sitten v. Kuten toteat, monilla on varmaan sama ongelma.


Omakotiasumisen kustannuksethan kasaantuvat usein rakennusvaiheeseen ja talon vanhentuessa korjaus- ja perusparannuskustannuksiin. Talon kunnossapitoon auttaa jonkin verran kotitalousvähennys , mutta sehän ei auta elämisen arkisiin kustannuksiin, joita omakotitalossa riittää. Koko kotitalousvähennys pitäisi pikaisesti poistaa verotusta vääristävänä. Ei ole laitaa, että asiakkaan kotona tehtävää työtä kohdellaan eri tavoin kuin asiakkaalle tehtävää muuta työtä jota tehdään yrittäjän tiloissa.


Jos tapetoinnista annetaan verohyvitys, pitää verhoilijankin työstä tulla vastaava hyvitys. Eläke kertyy tehdystä työstä ei tekemättömästä työnteosta ellikkä oikeudenmukaisuus on se että mitä enemmän on tehnyt yhteiskunnan hyväksi pitää myös olla palkittavaa jollain tavalla ja olkoon kotitalousvähennys osa sitä kehitystä. Me olemme pienituloinen 4-henkinen perhe. Ensi vuonna tarkoitus olisi teettää kylppäriremontti.


Jos vähennys poistetaan, niin kylppäriremppa jää tekemättä, koska itse emme osaa. Esim kuukausittain suoritetuista siivouksista yms. Vähennys on jokaiselle sama, määrätty prosentti, tänä vuonna siis miinus omavastuusatanen. Ei siinä kosketa tuloihin. Kotitalousavähennys on kaikille saman suuruinen.


Lisäksi korvattava osuus työkuluista laskee prosentista prosenttiin. Jatkossa esimerkiksi kotiaan remontoiva ei saa enää niin paljoa verovähennyksiä kuin ennen. Seison sen takana että kotitalousvähennys kohdistuu vain ihan kohtalaisesti pärjääville. Tähän löytyy kolme perustetta.


Jos on todella pienituloinen (esimerkiksi toimeentulotukiasias) ei vähennystä voi saada, sillä ei maksa tuloveroa. En ole missään tiedotteessa huomannut mainittavan tätä seikkaa. Vaan myös ikäihmisiä kehoitetaan käyttämään palveluja ja tekemään kotitalousvähennykset.


Näin myös pienituloinen voisi saada ajan kuluessa kotitalousvähennyksen kokonaan hyödykseen. Silloin se käyttäytyisi samoin kuin esim. Omien voimien vähentyessä kotiin saatavien palvelujen merkitys kasvaa. Ikääntyneiden kotona asumista tuetaan erilaisilla tukimuodoilla ja palveluilla.


Yli 65-vuotias pienituloinen tai vähävarainen omassa kodissaan asuva henkilö voi myös saada taloudellista tukea sosiaalihuoltolain mukaisiin asunnon muutostöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit