keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Rai mittari

Osoita parannus faktoilla. Asiakkaan RAI -arvioinnista muodostettavia yksilömittareita voidaan käyttää asiakkaan palvelutarpeen arvioinnissa, hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisessa ja toteutumisessa sekä kuntoutumisen seurannassa. RAI -järjestelmä on standardoitu tiedonkeruun ja havainnoinnin välineistö, joka on tarkoitettu vanhus- tai vammaispalvelun asiakkaan palvelutarpeen arviointiin sekä hoito-, kuntoutus- ja palvelusuunnitelman laatimiseen.


RAI henkilökohtaisen hoitosuunnitelman pohjana. DomaCaressa tehtyjä RAI -toimintakykyarviota voidaan käyttää pohjana luotaessa asiakkaille henkilökohtainen hoitosuunnitelma hoidon laatua mittaavine tavoitteineen. Järjestelmä ehdottaa sopivia tavoitteita asiakkaalle RAI -arvioiden pohjalta, mutta voit halutessasi luoda myös omia tavoitteita. Kotihoidon RAI osana organisaation päivittäistä toimintaa RAI -mittarin käytöstä on laadittu perehdytysopas, jonka avulla varmistetaan, että uusi työntekijä oppii mittarin käytön ja osaa toteuttaa laadukkaan arvioinnin ja laatia sen pohjalta hoito- ja palvelusuunnitelman.


RAI -koulutusta tulee olla tarjolla säännöllisesti ja jatkuvasti. Valmis RAI - arviointi tuottaa erilaisia mittareita (1-7). Hierarkinen ADL (Activities of Daily Living). Mittareita ovat: 1. Tämä mittari kertoo kuinka asukas selviytyy päivittäisistä toiminnoista. EVAC- mittari – RAI -arviointimenetelmän työkalu asiakkaiden poistumisturvallisuuden arvi-ointiin -hankkeen (lyhyesti: EVAC-hanke) tavoitteena oli EVAC-mittarin testaaminen, kehit-täminen sekä jalkauttaminen valtakunnallisesti RAI -HC -järjestelmää käyttävissä kunnissa.


Myös kaikki sanallinen ohjaus ja neuvonta ovat avuntarvetta, jos toiminto ei tapahdu ilman tätä ohjausta tai neuvontaa. Arvion toimintakyvystä tekee aina omahoitaja tai se hoitaja, joka parhaiten tuntee asiakkaan. Raisoft - reaaliaikaista tietoa hoitotyön kaikille tasoille. Malesian Suomen-suurlähettiläs vieraili Kokkolassa. Samuel saapui Suomeen kolme kuukautta sitten.


RAI -kehitysvammatyö (interRAI-ID) -välineen käyttömah-dollisuudet aikuisten kehitysvammaisten palveluissa Kirjoittajat: Kehittämispäällikkö, THL Päälöydökset interRAI-ID –väline toivot-tiin saatavan pysyvään käyttöön Osaston asiakkaista kerty-vän RAI -tieto auttaa osas-ton toiminnan seurannassa ja kehittämisessä. Tiedosta on apua, kun arvioidaan resurssitarvetta ja syntyviä kustannuksia. Tietoa voidaan hyödyntää myös asiakas- ja palvelumaksuja määriteltäessä. RAI -verkkokoulu on opintokokonaisuus, jossa opit hyödyntämään RAI -vertailukehittämistä. Luo Luottamusta - Suojele Lasta Suojele lasta -verkkokoulutus on tarkoitettu kaikille lapsia ja perheitä työssään kohtaaville.


CPS- mittari muodostuu viidestä muuttujasta: lähimuisti, ymmärretyksi tuleminen, päätöksentekokyky, tajunnan taso ja kyky syödä itse. CPS-asteikko MMSE 0Ei kognitiivista häiriötä 24. RAI CMH ( mielenterveys - RAI ) -peruskoulutus hoitajille. Liite RAI : Palvelutarvetta kuvaava MAPLe - mittari.


Tavoitteena on että palvelut. Päihde-, mielenterveyspalvelut. MiniMental ja SPPB ikäihmisillä tai RAI tai RAVA. CAP4- MITTARI ELI LAITOSHOITOON JOUTUMISEN UHKA.


RAI ja RAVA arvojen määrittäminen. Keskeisenä mittarina käytetään Rai -mittaristoa, joka antaa tietoa asiakkaan fyy-sestä, psyykkisestä, kognitiivisesta ja sosiaalisesta toimintakykvystä sekä selviytymisestä päivittäi-sistä tehtävistä hänen omassa elinympäristössään. Tutkielmassani osoitan, että RAVA- mittari on pääasiassa fyysisen toimintakyvyn mittari. RAVA-mittarissa ei huomioida välinetoimintoja ja asuin- ja elinympäristöä ei mitata. Cornellin masennusasteikko - dementiaoireisten muistisairaiden ihmisten depression mittari Cornell masennusasteikko - mittari on kehitetty erityisesti depressio-oireiden ja niiden vaikeusasteen tunnistamiseen.


Toimintakyvyn arviointi on tärkeä osa muistihäiriöpotilaan tutkimusta. Hoidon ja kuntoutuksen seurannassa muutokset päivittäisessä selviytymisessä ovat tärkeitä hoidon vaikuttavuuden merkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit