maanantai 26. maaliskuuta 2018

Rikosilmoitus

Sähköinen rikosilmoitus on poissa käytöstä öisin klo 22. Linkki sähköiseen rikosilmoitukseen Jos teillä ei ole mahdollisuutta tai ette halua käyttää sähköistä rikosilmoitusta, voitte tehdä ilmoituksen myös tulostettavalla rikosilmoituslomakkeella, käymällä henkilökohtaisesti poliisilaitoksella tai puhelimitse. Esitutkinnan käynnistämistä varten poliisi tarvitsee mahdollisimman tarkan kuvauksen siitä, mitä on tapahtunut ja ketkä ovat asianosaisia.


Mihin ja miten tehdään rikosilmoitus ? Rikosasian saattaminen rikosoikeusprosessiin edellyttää rikosilmoitusta.

Myös vahingonkorvauksen saaminen edellyttää, että rikosilmoitus on tehty. Sen voi tehdä henkilökohtaisella käynnillä, puhelimella tai joissain tapauksissa. Rikosilmoitus on mahdollisesta rikoksesta poliisille tehtävä ilmoitus. Tee rikosilmoitus niin pian kuin voit.


Siten poliisin on helpompi selvittää rikos. Uhri voi saada vahingonkorvausta usein vain, kun hän on tehnyt rikosilmoituksen. Tarkempia ohjeita sähköisen rikosilmoituksen tekemisestä.


Sivulla myös linkki sähköiseen ja tulostettavaan rikosilmoitus lomakkeeseen.

Poliisi joutuu kuitenkin tekemään työtä myös tahallaan tehtyjen perättömien rikosilmoitusten ja väärien ilmiantojen parissa. Yleensä perättömien rikosilmoitusten tutkinta lopetetaan jo melko alkuvaiheessa esimerkiksi näytön puutteen vuoksi. Ilmoitus on tehtävä mahdollisimman pian, jotta poliisin on helpompi selvittää rikos. Jos olet joutunut rikoksen uhriksi, ilmoita asia poliisille.


Rikosuhripäivystys – ota yhteyttä Oletko joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai oletko joutunut rikoksen todistajaksi? Rikosuhripäivystys (RIKU) parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita. Yhteyden RIKUun saat puhelimitse ja verkossa. Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan. Kunnianloukkaukseen syyllistyy rikoslain mukaan se, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa tai muuten halventaa toista.


Jos haluaa antaa poliisille tietoa tai vihjeitä kannatta käyttää vinkkinumeroita ja sähköposteja joita löydät ainakin poliisi. Sähkönen rikosilmoitus edellyttää tunnistautumista. Pyydämme täyttämään huolellisesti ilmoituslomakkeen tietosarakkeiden kaikki kohdat. Selaimesi JavaScript on kytketty pois päältä.


Tämä sivu vaatii JavaScript:n toimiakseen. Kytke selaimesi JavaScript päälle ja yritä uudelleen. Puhelimen piippaus voi tuntua ahdistavalta.


Varsinkin jos luvassa on jälleen yksi viesti häiriköijältä.

Häirinnän kohteeksi joutuneen ei tarvitse tyytyä kohtaloonsa. Usein yhteydenotto häiriköijään tai poliisiin auttaa. Terveydenhuollon ammattihenkilö on velvollinen pitämään salassa potilasasiakirjoihin sisältyvät tiedot ja muut, tehtävänsä perusteella tietoonsa saamat henkilön tai perheen salaisuutta koskevat tiedot.


Poliisin näkökulmasta rikosprosessin alkuvaiheessa riittää, että terveydenhuolto kerää sen verran tietoa kuin on tarpeen lastensuojeluilmoituksen ja rikosilmoituksen tekemiseksi, ja sosiaalitoimi kerää sen verran tietoa kuin on tarpeen sen päättämiseksi, tehdäänkö rikosilmoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit