perjantai 9. maaliskuuta 2018

Tuotevastuulaki

Jos tuotteesta ei käy ilmi sen valmistajaa tai tuottajaa, jokainen tuotteen liikkeelle laskenut vastaa samalla tavoin kuin valmistaja tuotteen aiheuttamasta vahingosta, jollei hän vahinkoa kärsineeltä korvausvaatimuksen tai muulla tavoin ilmoituspyynnön saatuaan kohtuullisessa ajassa ilmoita vahinkoa kärsineelle vahingosta §:n mukaan vastuussa olevaa tai sitä, joka on tarjonnut. Kiinteä esine on esimerkiksi kiinteistö. Näin ollen tuotevastuulaki ei koske kiinteistöjä. Esimerkki tuotevastuutilanteesta on pesukoneen vuotamisesta aiheutuva asunnon kosteusvaurio. Ilmoita vaarallisesta tai puutteellisesta tuotteesta tai palvelusta viranomaisille.


Lisätietoja vaarallisista tuotteista ja palveluista saat esimerkiksi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin sivustolta. Laki ei nimenomaisen säännöksen (§) mukaan rajoita oikeutta muita perusteita korvausvaatimusten esittämiseen. Merkitystä ei ole, vaikka tuotetta olisi vahingon hetkellä käytetty väliaikaisesti muuhun kuin sen pääasialliseen käyttötarkoitukseen.


Kuningaskuluttaja loppuu – meteli jatkukoon. Kunkun toimitus kiittää ja kumartaa. Lue lisää tuotevastuusta. Takaisinvetovakuutus Laajenna If. Milloin tavarassa on virhe?


Virheen arvioinnin lähtökohta on osapuolten välinen sopimus. Lain mukaan tavaran pitää vastata lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan sitä, mitä voidaan katsoa sovitun. Kuluttaja on media, joka tarjoaa lukijoilleen uusia näkökulmia ja luotettavaa tietoa tuotteista ja palveluista. Haluamme helpottaa ostopäätöksiäsi tietotulvan keskellä ja samalla auttaa sinua saamaan parhaan vastineen rahoillesi. Vaikka suomalaisilla oli jo 80-luvulla suunnitelmia säätää oma tuotevastuulakinsa, niin tuotevastuulaki säädettiin meillä vasta tuotevastuuta koskevan EY-direktiivin valmistuttua.


Tällä haluttiin varmistaa näiden säännösten yhdenmukaisuus. Valittu malli on kuitenkin ollut eriyttää osa vastuutilanteista omien säädöstensä alle. Tyypillinen jako on toiminnan vastuu (vahingonkorvauslaki), sopimusvastuu (sopimussuhdetta koskevat säädökset) ja ankara vastuu (erityisen vaarallisiksi katsotut tilanteet, joista tuotevastuulaki on yksi).


Tuotevastuulaki

Tuotteet ja palvelut. Turvallisuuden kannalta tärkeät ominaisuudet ja merkinnät vaihtelevat tuoteryhmittäin. Vastuuvakuutukset korvaavat yrityksen toimintaan, tuotteisiin tai palveluun liittyviä vahinkoja. Pyydä tarjous yrityksen vastuuvakuutuksista! Edilexin hakutoiminnot ohjaavat löytämään helposti relevantit sisällöt.


Kaikkiin aineistoihin kohdistuvissa hakutuloslistauksissa näet vasemman reunan rajaa hakua -navigaatiossa koko ajan, mitä hakuun löytyvää sisältöä palvelussa on. Ensisijainen vastuu on aina tuotteen valmistajalla ja sen Euroopan talousalueelle tuoneella elinkeinonharjoittajalla. YSA - Yleinen suomalainen asiasanasto. Turvalliset ja vaatimustenmukaiset tuotteet ja palvelut takaavat yrityksesi kilpailukyvyn.


Tuotevastuulaki

YSO - Yleinen suomalainen ontologia. Omaisuudelle aiheutunut vahinko korvataan, jos omaisuus on tarkoitettu ja käytetty yksityiseen kulutukseen. Vahingonkorvausoikeudellisissa erityislaeissa saatetaan säätää myös huolimattomuudesta riippumattomasta korvausvastuusta.


Tällaisia lakeja ovat esimerkiksi ympäristövahinkolaki , tuotevastuulaki ja potilasvahinkolaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit