tiistai 13. maaliskuuta 2018

Ansiosidonnainen päiväraha laskuri tehy

Päivärahan määrä riippuu työttömyyttä edeltäneistä palkkatuloistasi. Voit itse arvioida päivärahasi suuruuden WebKassan päivärahalaskurin avulla. Työttömyyskassa ei laske etukäteen päivärahan määrää eikä anna sitä koskevia arvioita lainkaan.


Etuuden määrä lasketaan aina vasta hakemuksen käsittelyn yhteydessä ja hakemuksen liitteenä toimitettujen palkkaselvitysten. Ansiopäivärahan perusosa on 3€ päivässä. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Perusosaan lisätään ansio-osa, jonka suuruus riippuu palkastasi. Ansio-osa on päiväpalkkasi ja perusosan erotuksesta.


Laske arvio ansiosidonnaisesta päivärahastasi KOKO-kassan päivärahalaskurilla. Työttömyys on tänä talvena huipussa, jollaista ei ole nähty aikoihin. IS selvitti, kuinka paljon ammatti-ihminen saa ansiosidonnaista potkujen jälkeen. Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet.


Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa. Ansiosidonnainen päiväraha on veronalaista tuloa.


Kun tilaat muutosverokortin etuuksille OmaVerosta, verokortti siirtyy automaattisesti kassaan kahden arkipäivän sisällä, eikä sitä tarvitse toimittaa erikseen. Aluetoimistot Ammattiosastot Jaostot Henkilökunta. Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa. Kirjaudu WebKassaan. WebKassassa voi hoitaa etuuden hakemisen, tarkistaa maksutiedot, päätökset sekä omat yhteystietosi ja lähettää viestin kassalle.


Jos olet työtön ja saat lasten kotihoidon tukea, vähennetään se aina sinulle maksetusta työttömyysetuudesta. Jos puolisosi saa lasten kotihoidon tukea, eikä puoliso itse hoida lasta, vähennetään puolisosi saama kotihoidon tuki sinun työttömyysetuudesta. Kun työtön sairastuu, peruspäivärahan ja mahdollisen ansiosidonnaisen päivärahan tilalle tulisi hakea sairauspäivärahaa. Ennakonpidätyksessä voidaan käyttää joko etuutta varten haettua muutosverokorttia: Veroprosenttia käytetään sellaisenaan. Lue Duunitorilta lisää.


Päiväraha määritellään vakiintuneista tuloista (Esimerkiksi ns. kultaista kädenpuristusta ei huomioida). Jos olet ollut osittaisella hoitovapaalla tai eläkkeellä, päiväraha määritellään yleensä osittaista hoitovapaata tai eläkettä edeltävän ajan palkoista. Laskurit Jäsenmaksulaskuri Kassan jäsenen tulee liittymisen yhteydessä itse valita työttömyysturvansa taso. Kassa maksaa jäsenilleen työttömyyden ajalta ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, jonka suuruus perustuu ansioihin ja on huomattavasti korkeampi kuin Kelan maksama peruspäiväraha. Hakuohje koulunkäynninohjaajille ja koulunkäyntiavustajille.


Huomaathan palkanmaksupäivän merkityksen hakiessasi päivärahaa. Palkka huomioidaan sovittelussa aina silllä hakujaksolla kun se maksetaan riippumatta siitä milloin työ on tehty. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit