perjantai 16. maaliskuuta 2018

Aseen ostolupa 2019

Poliisi myöntää ampuma-aseiden ja aseen osien hankkimiseen ja hallussapitoon oikeuttavia lupia. Aselupahakemukset toimitetaan poliisilaitokselle. Päätimme kirjoittaa kaiken tarvittavan tiedon aseen ostamisesta yksiin kirjoihin ja kansiin, yhdelle sivulle.


Sivulta löydät tiedot tarvittavista luvista, olitpa sitten ostamassa asetta tai patruunoita. Huomioithan aikaa varatessasi, että yhdellä aikavarauksella voi jättää korkeintaan kaksi aselupahakemusta. Ampuma-aseluvan hakeminen. Erillisistä hankkimis- ja hallussapitoluvista luovutaan ja niiden tilalle tulee aselupa. Aselupa on ampuma- aseen , tehokkaan ilma- aseen tai aseen osan hallussapitoon oikeuttava lupa, johon voidaan liittää oikeus aseen tai aseen osan hankkimiseen, valmistamiseen tai muuntamiseen yksityistä tarkoitusta varten.


Lisätietoa hankkeesta. Asekeräilijöille tulee pidempi määräaika hakea aselupa tai tehdä ilmoitus ennen 1. Uusi määräaika on 31. Lakimuutoksilla ei muuteta ampuma-aselain sisältöä. EU:n ampuma-asedirektiivi tuli voimaan 13. Direktiivi on saatettu kansallisesti voimaan.


Eduskunta hyväksyi 19. Muutokset tulivat voimaan 15. Käytetyt aseet myydään testattuina, huollettuina ja toimivina.


Käytetyn aseen ostaminen on oiva tapa säästää rahaa asetta ostaessa, esimerkiksi silloin, jos on vasta aloittelemassa metsästystä tai muuta ampumaharrastusta. Kun ase on hankittu, se on käytävä näyttämässä poliisilaitoksella. Tällä halutaan varmistaa, että ase vastaa hankkimisluvassa ilmoitettua, että se on kaliiperiltaan hakemuksen mukainen ja että se on C. Näyttö on suoritettava vrk:n kuluessa aseen hankinnasta. Missään ei kerrota missä seurassa pitää olla joka hyväksytään jos haluaa aloittaa harrastuksen? Tai clubiin kuluminen hyväksytään jotta voisi hakea aseen osto lupaa?


Toimistossa käytös oli yli mielissä. Eräs joka haluaisi aloittaa harrastuksen jo eläkeläisen! Aseen osa katsotaan sellaisen ampuma- aseen osaksi, jonka osaksi se on valmistettu tai tarkoitettu.


Aseen osana ei kuitenkaan pidetä latauslaitteeksi valmistettua esinettä, jonka toiminta on pysyvästi estetty tai jonka kapasiteetti on pysyvästi rajoitettu edellä momentissa mainittua kapasiteettia pienemmäksi. NYT OLEMME Asemessuilla HAMINASSA 26. Jos on aseen ostolupa myönnetty ota mukaan.


Nyt kauttamme Lothar Walterin laadukkaat tarkkuuspiippujen aihiot. Piiput on valmistettu nappirihlaamalla saksalaisesta teräksestä. Piippuaihiossa ei ole patruunapesää, joten sen ostamiseen ei vaadita Suomessa ostolupaa. Se koskee heti niitä harrastajia, jotka ovat ostaneet tai ostavat kuudennen aseensa tai erityisen vaarallisen ampuma- aseen lakimuutoksen jälkeen. Jos ennen lakimuutosta on ollut hallussa kuusi asetta tai enemmän, siirtymäaikaa kaapin hankkimiseksi on 30.


Hakijan pitää myös täyttää hankkimisluvan saajaa koskevat edellytykset. Yksityistä tuontilupaa, suostumusta, ennakkosuostumusta ja suostumusta yksityiseen siirtoon lukuun ottamatta ampuma-aselain mukaiset lupahakemukset voidaan saattaa vireille suullisella hakemuksella. Aiempi hankintalupa oli voimassa puoli vuotta myöntämishetkestä. Nyt raja nostettiin vuoteen tai erikoistapauksissa kahteen vuoteen.


Tšekeissä jokainen voi aseen saadakseen hankkia aseluvan, joka on myönnettävä jos ehdot täyttyvät. Niitä ovat asekokeen läpäisy, lääkärintarkastus ja puhdas rikosrekisteri. Myös aseenkanto ase piilotettuna, itsepuolustusta varten on sallittu erillisellä luvalla. Suurin osa aseenomistajista omistaa aseen itsepuolustusta varten.


Metsästyskortin voi maksaa verkkopankissa, laskunmaksuautomaatilla tai puhelinpankin kautta. Sen voi maksaa myös palvelumaksullisena pankeissa, jolloin korttiin saa maksuleiman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit