Kun rahoitusjärjestelyt ovat kunnossa ja sopiva kohde löytynyt, tulee vielä varmistaa, että asunnon ostotarjousprosessi sujuu säännönmukaisesti. Sopivan asunnon löytyessä, voit tehdä siitä ostotarjouksen. Tarjoukselle tulee asettaa voimassaoloaika, joka on yleensä 48h. Voimassaoloajan aikana myyjä voi hyväksyä tai hylätä tarjouksen. Saatua tarjousta kannattaa tutkia rauhassa, mutta muista hyväksyä tai hylätä se voimassaoloaikana.
Mikäli hyväksyt ostotarjouksen , mutta teet siihen muutoksia, kyseessä on tarjouksen hylkääminen ja uuden tarjouksen tekeminen eli vastatarjous.
Tällöin aiempi tarjous ei enää sido ostajaa. Kun asunnon omistaja saa välittäjän kautta ostotarjouksen , hänellä on luonnollisesti vaihtoehtoa: 1. Samassa yhteydessä on hyvä keskustella nykyisen asunnon myyntiaikataulusta, mikäli olet samalla myymässä edellistä asuntoasi. Välittäjäsi perehtyy alueella toteutuneisiin kauppoihin ja seudun markkinanäkymiin. Tietojen avulla realistinen muuttoaikataulu alkaa hahmottua.
Kun reunaehdot ovat tiedossa, voi asunnon etsintä alkaa. Halutessasi voit myös asettaa ehdot lainansaantiin ja oman asunnon myyntiin. Voit myös lisätä muita ehtoja kuten kosteusmittauksen suorittamisen ennen kaupantekoa.
Aseta voimassaoloaika tarjoukselle. Tarkista ostotarjous. Seuraavaksi on vuorossa ostotarjouksen tarkastus. Tämä asunnon ostajan opas pitää sisällään keskeisiä asioita, joita asunnon ostoa harkitsevan on hyvä ottaa huomioon, jos ostopäätöksen kohteena on käytetyn asunnon tai toisin sanoen käytetyn asunnon asunto-osakkeiden hankinta.
Toisinaan myös asuntonäytöissä kävijöiltä saattaa tulla palautetta, johon on hyvä reagoida. Korvat kannattaa pitää näytöllä auki pienten muutosten – esimerkiksi valaistukseen tai asunnon stailaamisen – osalta, joihin voi tarttua jo myyntiprosessin aikana. Tarjouksen hylkääminen tarkoittaa tarjouksen raukeamista, vaikkei tarjouksen voimassaoloaika olisikaan vielä kulunut umpeen. Tarjous raukeaa myös siinä tapauksessa, että sen voimassaoloaika päättyy. Aina ei edellytetä sitä, että tarjouksen saaja vastaisi tarjoukseen.
Jos asunnon ostaja peruu tekemänsä ostotarjouksen , voi hän joutua maksamaan sopimussakkoa. Asunnon myynti itse. Sakko voi olla enintään prosenttia asunnon hinnasta.
Sakko pitää maksaa, jos se on kirjattu tarjoukseen. Jos asuntolainan saaminen on epävarmaa, ostotarjoukseen kannattaa laittaa ehto, jonka mukaan tarjous peruuntuu, jos ostaja ei saa asuntolainaa. Kun olet maksanut tuotteen, saat sen heti käyttöösi tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin. Palvelun voi ostaa välittäjältä myös erikseen.
Tarjouksessa on merkityksetön puute, joka ei oikeuta hylkäämään tarjousta.
Hankintamenettely on avoin tarjouskilpailu. Tavallisimpia tarjousehtoja ovat oman asunnon myyntiehto ja ehto kaupan. Tarjousten hylkääminen ja hankintamenettelyn keskeyttäminen.
Käsirahana ei saa ottaa vekselisitoumusta eikä muuta sitoumusta, jonka luovutus tai panttaus rajoittaa tarjouksen tai varauksen tekijän oikeutta tehdä ostotarjouksen tai sopimuksen perusteella väitteitä sitoumuksen vilpittömässä mielessä haltuunsa saanutta kohtaan. Myyjän on tehtävä kohteestaan myynti-ilmoitus, kun kiinteistöä tarjotaan yleiseen myyntiin. Eli 7h meni omaa aikaa.
Lomakkeeseen merkittyjä tietoja tarkistetaan ja täydennetään sellaisilla asiaan osallisten tunniste- ja yhteystiedoilla sekä toimintakelpoisuutta, toimivaltaa ja edustamista koskevilla tiedoilla samoin kuin kiinteistöä ja rakennuksia koskevilla tiedoilla, jotka ovat sähköisesti saatavissa lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä, kiinteistörekisteristä, väestötietojärjestelmästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.