maanantai 15. lokakuuta 2018

Scop laskenta

Uudessa energiamerkinnässä näytetään laitteen energialuokitus erikseen jakaiselle ilmastoalueelle. SCOP eli lämmityskauden lämpökerroin kertoo maalämpöpumpun hyötysuhteen selkeämmin kuin COP, koska se ottaa huomioon lämmityskausien vaihtelut. SCOP lasketaan neljälle eri lämmityskaudelle, koska laskennassa sovellettavat lämpötilavälit, perusmitoituksen lämpötilat ja mitoituskuormat ovat kausikohtaisia. Muista, että SCOP lyhennys on laajalti käytössä teollisuudessa, kuten pankki-, laskenta -, koulutus-, rahoitus-, hallinto-ja terveys alalla. SCOP -lisäksi Rakennerahastojen luokittelu proteiineja voi olla lyhenne sanoista muut lyhenteet.


Todellinen säästö muodostuu kaikkien taloa vuoden aikana koettelevien olosuhteiden summasta – niin sanotusta vuosilämpökertoimesta eli SCOP -luvusta. Se kertoo rehellisemmin todellisen hyötysuhteen. Suomen oloissa SCOP -lukemien laskenta yleensä perustuu Helsingin ilmasto-olosuhteisiin. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) SCOP on lämmityskauden lämpökerroin.


SCOP lasketaan erikseen kullekin määrätylle lämmityskaudelle (neljä eri ulkolämpötilaa), koska sovellettavat lämpötilavälit, perusmitoituslämpötilat ja mitoituskuormat ovat lämmityskausikohtaisia. Lisäksi maalämpöpumppujen lämpökerrointen laskennassa huomioidaan maantieteelliset ilmastovyöhykkeet. SCOP kertoo maalämpöpumpun hyötysuhteen selkeämmin. Pohjois-Euroopassa lämmityskauden lämpökertoimen laskenta perustuu Helsingin ilmasto-olosuhteisiin.


Mikäli valmistaja ilmoittaa maalämpöpumpulle vuosihyötysuhteen, on se suoraan verrannollinen muiden laitteiden vastaavan lukeman kanssa. SCOP -lukemia ei voi vääristellä mielensä mukaan, sillä testauslaitos ilmoittaa laitteelle yhden virallisen SCOP -luvun. Qlp ja rakennuksen tilojen ja käyttöveden lämmitysenergian yhteenlasketun tarpeen Qlämmitys,tilat,LKV suhde, kun lämpöpumppu lämmittää sekä tiloja että käyttövettä. SCOP ), ottaen huomioon ilmalämpöpumpun lämmönjaon hyötysuhde ja alenema, joka johtuu lämpö-pumpun melureunaehdon aiheut tamasta sisäyksikön ilmavirran rajoituksesta.


Kun halutaan säästää asunnon lämmityskuluissa ja parantaa samalla asumismukavuutta, on ilmalämpöpumpun hankinta edullinen ja hyvä ratkaisu. Aries -maalämpöpumpun vastaava SCOP -arvo on 8. Kerrosalan laskenta suoritetaan rakennuksen ulkomittojen mukaan. Täältä löydät maalämpöpumput vertailua varten talon koko on noin 1m². Aukkojen kuten koristeosien, ikkunoiden ja ovien kohdalla kuvitellaan ulkoseinälle jatke jonka mukaan pinta-ala määritetään.


Vähäistä suurempien välipohjien aukot jätetään huomioimatta mutta esimerkiksi porrasaukot otetaan mukaan. Kun selailee lämpöpumppujen mainoksia ja varsinkin teknisiä tietoja, ei voi olla osumatta termiin COP tai sen kehittyneempään version SCOP. Kysymyksessä ovat lämpökertoimet, joilla kuvataan lämpöpumpun tuottaman lämmön ja sen tuottamiseen käytetyn sähkötehon suhdetta. Mitä suurempi tuo suhdeluku on, sen energiatehokkaampi laite on.


Lämmityskauden mukainen vaihtelu otetaan huomioon termissä SCOP , jossa S kuvaa termiä seasonal. COP-lukua ei siis voida tapauksessa laskea. Kaikki edelliseen COP-väittämään perustuvat oletukset ovat virheellisiä. Laskenta ei huomioi kosteuden lauhtumista, jota tapahtuisi helposti mentäessä alle ulkoilman lämpötilan. Laskuri energiatodistuksen laskentaan Compact P -laitteille.


Syötä tarvittavat tiedot vihreisiin kenttiin ja paina Laske-nappulaa. Eurooppa on lisäksi jaettu kolmeen eri ilmastovyöhykkeeseen, Etelä-Euroopan lämpimän alueen laskenta perustuu Ateenan, Keski-Euroopan alueen Strasbourgin ja Pohjois-Euroopoan kylmän alueen laskenta Helsingin ilmasto-olosuhteisiin. SCOP : Mainospuheissa taidettiin luvata yli viiden SCOPia ja muistelen, että jossain Ruotsin testeissä saatiin SCOP 7. Itselläni ei ihan noihin lukuihin päästä. Minkälaisia SCOP -arvoja muilla on tullut?


Jos haluaa laskea tälle erotukselle kuoletusaikaa menisi se jotakuinkin näin. Hankinta hintahan on erotukseltaan kuitenkin suurehko. Valmius- ja pois päältä -toiminnot voivat aiheuttaa huomattavan osan näiden laitteiden kokonaistehonkulutuksesta. Laskelma päätyi suunnilleen samaan, kuin oli sinulle tehdyssä tarjouksessakin.


Jos laskelman lähtötiedoissa on virheellisyyksiä, kerro niistä ja korjaan ne. Korjaaminen on helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit