tiistai 30. lokakuuta 2018

Eu direktiivi uutinen

Maat saavat kuitenkin itse päättää laeista, joilla tämä toteutetaan. Vaihtelevaa työaikaa (ml. nollatuntisopimukset) noudatettaessa työntekijän mahdollisuuksia varautua tuleviin työvuoroihin parannetaan edellyttämällä työvuoron tarjoamista riittävän ajoissa ennen työvuoron alkua. Lisätty alkuun asiasana klo 10.


Se pyrkii hillitsemään työntekijöiden oikeuksien polkemista muun muassa rajoittamalla lakien ja sopimusten kiertämistä ns. Nyt lisätään vastuullisuutta, kitketään luvattomia aineistoja ja torjutaan piratismia. Tekijänoikeusdirektiivi on herättänyt paljon keskustelua, ja uskon äänestyksen olevan tiukka. Kurkkudirektiivi, joka alun perin ei ollut direktiivi vaan asetus, on kuitenkin jo joitakin vuosia sitten siirtynyt historiaan.


Vastustajien mukaan direktiivi johtaisi siihen, että internet-palvelut ryhtyisivät suodattamaan automaattisesti käyttäjien verkkoon lataamaa sisältöä välttyäkseen tekijänoikeuskanteilta. Huolta herätti myös esityksen artikla 1 joka laajentaisi mediatalojen tekijänoikeutta. Se on tarkkaan rajattu. Saksa, Italia ja Alankomaat ilmoittivat, etteivät ne aio tukea direktiiviä sen nykyisessä muodossa. Jäsenvaltioiden tulee panna direktiivi täytäntöön pääosin kuukauden kuluessa sen voimaantulosta.


Eu direktiivi uutinen

Kiinteistöliitto ei kannata hallituksen suunnitelmia velvoittaa kiinteistönomistajat esitetyssä laajuudessa rakentamaan sähköautojen latauspisteitä. Suomeen niistä ulottuu alpiininen alue (Ylä-Lappi) ja boreaalinen alue (muu Suomi). Lajien suojelutasoa tarkastellaan kullakin alueella erikseen. Alpiinisella alueella esiintyy lajia ja boreaalisella alueella 1lajia.


EU : ssa on päästy. Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee tekijänoikeusdirektiivin muutokset Suomen tekijänoikeuslakiin. Vastauksessaan komissio muistuttaa, että direktiivi asettaa päivittäistä ja viikoittaista lepoaikaa koskevat vähimmäissäännökset. Esimerkiksi sairaaloissa tästä on mahdollista poiketa, mutta työntekijän on saatava vastaavat korvaavat lepoajat ja välittömästi sen työajan perään, jota on tarkoitus tasata. Erityisesti keskustelussa ovat olleet artiklat ja 1 joissa määritellään muun muassa toimittajien ja musiikintekijöiden ja muiden esittäjien sisällön käyttöä.


Direktiivi on jakanut voimakkaasti mielipiteitä. Helsigin Sanomissa (1.) oli uutinen , jonka mukaan muun muassa autotalleille pitäisi saada laskennallinen energiatodistus. Uusiutuvan energia direktiivi kuten koko laaja energiapaketti menee nyt trilogeihin eli komission, neuvoston ja parlamentin yhteiseen käsittelyyn. Energiaministeri Tiilikainen: sekä hyviä että haasteellisia kantoja. Tiilikainen luonnehti parlamentin kantoja toisaalta hyviksi, toisaalta haasteellisiksi.


Muissa kuin asuinrakennuksissa riittää, että sähköautojen latauspisteitä asennetaan yksi ja mahdollistetaan asentaminen vähintään joka viidenteen pysäköintipaikkaan. Edilexin uutiset on Suomen laajin juridinen uutispalvelu. Uutisia voi selailla kalenteritoiminnon avulla. Miten homma toimii esimerkiksi Italiassa?


Hyvät ja huonot uutiset tänään keskiviikkona klo 22! Uudella matkapakettidirektiivillä pyritään parantamaan kuluttajansuojaa ja helpottamaan rajat ylittävää palvelujen tarjontaa. Niitä käyttää yhä suuri osa suomalaisista.


Ennen kaikkea laki velvoittaa huoltovarmuuskriittisiä yrityksiä ja keskeisiä digitaalisten palveluiden tarjoajia ilmoittamaan ja raportoimaan tietoturvaloukkauksista. Ne voivat tuoda helpotusta nollatuntilaisten arjen suunnitteluun ja varmistavat isyysvapaiden pitenemisen. Taloussanomat luetuimmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit