perjantai 12. lokakuuta 2018

Taloyhtiön voiton verotus

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Onko veroilmoitus annettava? Asunto-osakeyhtiön ei yleensä tarvitse tehdä veroilmoitusta. Voit korjata aikaisemmin lähettämääsi veroilmoitusta verotuksen päättymiseen saakka. Anna veroilmoitus uudestaan.


Uusi ilmoitus korvaa aiemman. Verotuksen päättymispäivä on merkitty verotuspäätökseen. Verotus päättyy kuitenkin viimeistään kuukautta sen jälkeen, kun tilikauden viimeinen kalenterikuukausi on loppunut. Etpä taida tietää paljoakaan taloyhtiön hallinnosta ja kirjanpidosta, jos väität, että tappiollinen, tai nollatilinpäätös tarkoittaisi kädestä suuhun elämistä.


Meilläkin on tilillä rahaa yli 40. Osakeyhtiö ja osuuskunta ovat itsenäisiä verovelvollisia, joiden saama tulo verotetaan osakeyhtiön ja osuuskunnan tulona. Osakeyhtiön ja osuuskunnan verotus ei vaikuta yksittäisen osakkaan tai osuuskunnan jäsenen verotukseen. Osakeyhtiöiden ja osuuskuntien tuloveroprosentti on , kuten muidenkin yhteisöjen.


Köyhyyden anatomia - tältä näyttää suomalainen köyhyys tilastoissa. Testaa, kärsitkö sinä aineellisesta puutteesta. On maamme köyhä, siksi jää, lauletaan jo Maamme-laulussa.


Kun maksusuoritukset tuloutetaan, on pyrittävä siihen, että kulupuoli on tulospuolen kanssa tasapainossa. Mikäli taloyhtiön kulut ovat pienemmät kuin tulot, joutuu se maksamaan tulostaan osuuden verottajalle. Minä olen tuon porukkasopparin käsittänyt niin, että pätee vain noihin normaaleihin lottokupongeilla voitettuihin peleihin, koska netin kautta pelatessa voiton saa heti kuten veikkaus aina väittää. Mutta tiedä sitten, kannattaa sitä tietysti kokeilla, et siinä mitään menetä joka tapauksessa.


Osakkeiden myyntivoiton verotus osakeyhtiö Yksityisen osakeyhtiön tai sen tytäryhteisön hankkima yhtiön osake on. Oikeuskäytännössä on katsottu, että omien osakkeiden myyntivoitto. Kirjoitan tähän blogiini pienen tiivistelmän siitä, mitä rahastointi tarkoittaa ja mitä se ei tarkoita.


Lähdetään liikkeelle siitä perusasiasta, että taloyhtiön perustehtävä on tuottaa osakkailleen ja asukkailleen asumispalveluita, liikeyrityksistä poiketen voiton tavoittelu ei kuulu asunto-osakeyhtiön tehtäviin. Myyntivoitto eli luovutusvoitto voidaan laskea kahdella eri tavalla: joko myyntihinnan ja hankintamenon sekä voiton hankkimisesta aiheutuneiden menojen erotuksella tai hankintameno-olettamalla. Näistä kahdesta vaihtoehdosta kannattaa tietysti valita se tapa, joka tuottaa pienemmän myyntivoiton ja näin ollen myös pienemmän veron. Ylitarkastaja Merja Hartikka-Simula Verohallinnosta muistuttaa, että taloyhtiön maksamat kokouspalkkiot ovat saajansa palkkaa. Hallituksen jäsenten on siis esitettävä taloyhtiölle sivutuloverokorttinsa tai eläkkeensaajan palkkaverokortti.


Voiton tavoittelun sijaan taloyhtiöiden tavoitteena on tarjota osakkailleen ja asukkailleen turvallista, terveellistä ja viihtyisää asumista, sekä ylläpitää ja lisätä osakkeiden arvoa. Taloyhtiön on toimitettava niistä ennakonpidätys. Tällöin voi olla, että todellinen hankintahinta myyntikuluineen jää selvästi myyntihinnasta laskettavan olettaman alle, ja sijoittajan kannattaakin käyttää olettamaa voiton laskennassa. Tällöin hän ei käytännössä saa minkäänlaista verohyötyä taloyhtiöön sijoittamistaan ja yhtiön rahastoimista varoista.


Putkiremppaan et voi vähentää, koska se on taloyhtiön kustannuksia. Keittiökalusteetkin on siinä ja siinä - nyt tulee kysymykseen se, onko keittiörempan jälkeen asunto ollut vuokrattuna. Nimittäin silloin sen voit vähentää, jos taas teet rempan juuri ennen kuin myyt, et saa vähennystä. Mahdollisten rahoitusvastikkeiden, eli taloyhtiön lainaan kohdistuvien lyhennysosuuksien vähennyskelpoisuus riippuu siitä, miten taloyhtiö käsittelee lyhennykset kirjanpidossaan. Jos taloyhtiön tilinpäätöksessä rahoitusvastikkeet kirjataan yhtiölle tuloksi, eli ”tuloutetaan”, ne voidaan vähentää vuokratuloista kokonaan.


Joista minun osuus siis puolet. Se pienentää sijoittajan verotettavaa luovutusvoittoa, jos hän käyttää voiton laskemisessa asunnon todellista hankintahintaa. Voitosta euromääräisesti menevä vero pienenee.


Jos sijoittaja käyttää verotettavan voiton laskemisessa ns.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit