torstai 11. lokakuuta 2018

Erityishoitoraha laskuri

Erityishoitoraha korvaa ansiomenetyksiä sairaan tai vammaisen lapsen hoidon ajalta. Jos oikeutesi erityishoitorahaan alkaa 1. Vuositulo lasketaan kalenterikuukauden tarkastelujaksolta, joka edeltää päivärahaoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta. Päivärahaa vähentäviä sosiaalietuuksia ovat mm.


Eläkettä kertyy sosiaalietuuksista, kuten vanhempainvapaasta ja ansiosidonnaisilta työttömyysjaksoilta. Myös kotihoidon tuen ajalta kertyy eläkettä. Eläkkeen kertyminen palkattomilta ajoilta. Työeläkettä kertyy työansioiden lisäksi tietyiltä palkattomilta ajoilta.


Eläkettä kerryttäviä palkattomia jaksoja ovat esimerkiksi aika, jolloin sinulle on maksettu vuorottelukorvausta, ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa tai sairaspäivärahaa. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa omaishoidon lainsäädännön valmistelusta sekä yleisestä ohjauksesta ja kehittämisestä. Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla.


YEL-maksu on tietty prosentti YEL-työtulosta. Koska YEL-vakuutus on lakisääteinen, YEL-prosentti on sama kaikille yrittäjille. Sen vahvistaa sosiaali- ja terveysministeriö vuosittain. Etuuden myöntämisestä, epäämisestä ja takaisinperinnästä on annettava hakijalle kirjallinen päätös.


Päätöstä ei anneta, jos etuuden tarkistaminen johtuu yksinomaan indeksitarkistuksesta tai muusta vastaavasta lain tai asetuksen nojalla suoraan määräytyvästä perusteesta, ellei hakija tätä päätöstä erikseen vaadi. Vanhempainraha verotus. Asiakasmaksun määrittämistä varten perheen on toimitettava tuloselvitys bruttotuloistaan. Jos tuloselvitystä liitteineen ei tehdä, määrätään korkein asiakasmaksu. Kysy Kelasta -keskustelupalstalta saat vastauksia Kelan etuuksiin liittyviin kysymyksiisi.


Laskuri arvioi perhevapaan vaikutuksen eläkkeeseen Uudella laskurilla voi arvioida eripituisten perhevapaajaksojen eläkevaikutusta ja verrata eläkekertymää vastaavalta ajalta työstä karttuvaan eläkkeeseen. Eläketurvakeskuksen toteuttama laskuri kuuluu Sukupuolten eläke-erot -hankkeeseen ja se linkitetään Kelan Lapsiperheet-sivustolle. Saatamme käyttää evästeitä tai kävijöiden tunnistetietoja sivuston käyttäjäkokemuksen parantamiseen tai sisällön suositteluun kävijöille.


Voit saada Kelasta kulukorvausta työllistymistä edistävän palvelun aikaisiin matka- ja ylläpitokustannuksiin. Korvaus edellyttää, että saat. Virkalija sanoi ´´lausunto tule 24. Kaikki työ kartuttaa eläkettä.


Kun sinulla on voimassa oleva MYEL-vakuutus, eläkettä karttuu MYEL-työtulosi mukaan. Eläkettä karttuu myös muusta yrittäjätoiminnasta otetun YEL-vakuutuksen työtulosta sekä työsuhteista kertyneistä palkkatuloista. Now you can chat with who search for : asumistuki laskuri And Exchange opinions about asumistuki laskuri jan Asumistuki lapsiperheille. Palvelussa tilapäinen häiriö. Yritä myöhemmin uudelleen.


Palaa palveluntarjoajan sivulle. A01Y_ACTION_ID on pakollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit