tiistai 23. lokakuuta 2018

Terveydenhuollon viestit

Voit lähettää viestin terveydenhoitajalle tietoturvallisesti sovittuasi viestinnän aloittamisesta sinua hoitavan terveydenhuollon toimipisteen kanssa äitiys- ja lastenneuvoloissa, ammattikorkeakouluissa ja omahoitotarvikejakelussa. Pääset lukemaan lääkärien ja hoitajien sinulle lähettämiä viestejä. Varmenteet ja kortit sosiaali- ja terveydenhuollolle. Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämä sosiaali- ja terveydenhuollon varmennepalvelut on KanTa-palveluiden tukipalvelu, joka mahdollistaa sosiaali- ja terveydenhuollossa toimivien henkilöiden luotettavan tunnistamisen ja potilasasiakirjojen sekä lääkemääräysten sähköisen allekirjoittamisen. Palvelun käyttöön otosta sovitaan aina terveydenhuollon ammattihenkilön kanssa.


Ammattilainen aloittaa viestiketjun.

Asiakas saa tiedon uudesta viestistä. Kaikki terveystietosi ja reseptisi yhdestä paikasta. Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, joka näyttää terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaasta ja hänen.


Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluun tai kohteluun liittyvä muistutus. Sosiaalihuollon laatuun tai siihen liittyvään kohteluunsa tyytymättömällä asiakkaalla on oikeus tehdä muistutus sosiaalihuollon toimintayksikön vastuuhenkilölle tai sosiaalihuollon johtavalle viranhaltijalle. Suostumus tarkoittaa, että eri terveydenhuollon yksiköt voivat nähdä muualla kirjatut terveystietosi jos se on tarpeen. Tietojen luovuttaminen mahdollistaa esimerkiksi laboratoriotutkimusten hyödyntämisen julkisen ja yksityisen terveydenhuollon välillä.


Suostumuksen voi antaa Omakannassa tai terveydenhuollossa, ja se on voimassa. Viestit tallentuvat potilastietojärjestelmään.

Viestiin vastataan yleensä viiden arkipäivän sisällä. Verkon kautta voit mm. Asiointi vaatii yleensä tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Keskeiset viestit perustuvat pisteprevalenssitutkimusten tuloksiin.


Mikrobilääkkeiden käyttö akuuttihoitoa tarjoavissa sairaaloissa Euroopassa Infektioiden hoitoon tarkoitetut mikrobilääkkeet pelastavat ihmishenkiä, mutta mikrobilääkkeiden liikakäyttö voi johtaa haittavaikutusten yleistymiseen ja useille lääkkeille vastustuskykyisten mikro-organismien syntymiseen. Salatut viestit puretaan ohjelmien kautta, ja näiden ohjelmistojen kohdalla sovelletaan sertifiointimenettelyä. Valvira pitää listaa niin sanotuista A-luokan ohjelmista, joita voidaan käyttää Kanta-palvelun yhteydessä. Pekka on urheiluhieroja eli terveydenhuollon ammattihenkilö.


Hieronnan lisäksi hän tarjoaa asiakkailleen myös erilaisia rentoutushoitoja. Terveydenhuollon ammattihenkilön antama hieronta on arvonlisäverotonta (alv ). Sen sijaan rentoutushoitoihin sovelletaan yleistä arvonlisäverokantaa ( ). Henkilö voi sosiaaliturvakortin avulla tarvittaessa sähköisesti allekirjoittaa ja salata lähettämänsä asiakirjat ja viestit. Sosiaaliturvakorttia voidaan käyttää lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon ja muun sosiaaliturvan palveluksessa olevan henkilön tehtävien hoitamisen edellyttämään todentamiseen. Apuvälineet hankitaan pääsääntöisesti lääkinnällisenä kuntoutuksena julkisen terveydenhuollon toimesta.


Hankintaa edeltää aina apuvälinetarpeen arviointi ja käytön kokeilu. Jos haluat lähettää viestisi tietylle terveydenhuollon ammattihenkilölle, joka on aiemmin hoitanut sinua tai henkilöä, jonka puolesta asioit, sinun kannattaa mainita viestisi alussa kyseisen terveydenhuollon ammattihenkilön nimi. Näin viestisi välittyy nopeimmin oikealle terveydenhuollon ammattihenkilölle.


Jos terveyden- huollon ammattihenkilö ei osaa potilaan käyttämää kieltä taikka potilas ei aisti- tai puhevian vuoksi voi tulla ymmärretyksi, on mahdollisuuksien mukaan huolehdittava tulkitsemisesta.

Terveysasema on ensisijainen hoitopaikka kaikissa sairastumistapauksissa. Ulvilan terveysasemalla toimii lääkärin, terveydenhoitajan ja suun terveydenhuollon vastaanotot, äitiys- ja lastenneuvola sekä aikuisneuvola. Omakohtainen työkokemus terveydenhuollon arjesta on auttanut ymmärtämään sen käytännön tarpeita.


Asiointi edellyttää erillistä suostumusta (käyttösopimusta), jonka voit tehdä vastaanottokäynnin yhteydessä, asioimalla oman palvelupiirisi toimistossa tai täyttämällä verkossa käyttösopimuslomakkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit