tiistai 9. lokakuuta 2018

Voinko purkaa työsopimuksen koeajalla

Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa siten, että työsuhde päättyy heti. Koeaikapurun kynnys on matalammalla kuin ”normaalin” työsuhteen irtisanomisen tai purkamisen. Jossain määrin yksinkertaistetusti voidaankin sanoa, että työnantaja (tai vastaavasti työntekijä) voi purkaa työsopimuksen koeajalla , kun siihen on syytä. Työntekijä voi purkaa työsopimuksen , jos työnantaja rikkoo tai laiminlyö velvoitteitaan, jotka johtuvat työsopimuksesta tai laista taikka jotka vaikuttavat olennaisesti työsuhteeseen.


Purkuperusteeseen on vedottava päivän kuluessa. Onko täällä jollain tietoa, millä perusteella työntekijä voi irtisanoutua koeajalla ? Mutta mitkä ovat siis riittävät syyt, millä työntekijä voi purkaa työsopimuksen koeajalla ? Vai voiko työntekijä vain lähteä ilman syytä koeajan turvin? Koeajalla irtisanomisen tulee Koeaikana työntekijä tai työnantaja voi yksipuolisesti purkaa työsopimuksen ilman Työnantaja ei voi purkaa työsuhdetta. Työsopimuksen voi purkaa koeajalla , Ettei työnantaja tai työkaverit esim.


Vastaavasti työtekijä voi purkaa työsuhteensa asiallisin perustein, esim. Sen sijaan parempipalkkaisen tarjouksen saaminen toiselta työnantajalta ei koeajan tarkoitukseen nähden ole asiallinen peruste. Voinko saada koeajalla potkut millä perusteella tahansa? Työ­sopi­muk­sen päät­tämi­nen koe­ajalla eli niin sanot­tu koeai­ka­purku on he­rättä­nyt viime aikoi­na paljon kes­kuste­lua. Hel­singin Sa­nomat uuti­soi ei­len, että kesä­työn­teki­jöiden työ­suh­teita on pää­tetty koeai­kana tänä kesä­nä ennä­tyksel­lisen pal­jon.


Tilanteessa on merkityksellinen kuitenkin työntekijän kuulemisvelvollisuus. Tässä mielessä myös koeaikapurun yhteydessä on eriteltävä koeaikapurun syitä. Irtisanomisaika koeajalla.


Koeaika on loistava keksintö, sillä silloin työsopimusta ei tarvitse irtisanoa, vaan kumpi tahansa osapuolista voi purkaa sen päättyävksi heti. Valitettavasti myös koeajalla työsuhteen lopettaminen johtaa useimmiten karenssiin. Ainoa usein karenssin välttävä syy on terveydellinen tilanne, mikä on aina pätevä syy purkaa työsuhde. Karenssilta ei voi välttyä vaikka päättäisitte yhdessä työnantajan kanssa purkaa sopimuksen.


Alle 15-vuotias tarvitsee työsopimukseen aina vanhemman allekirjoituksen tai suostumuksen. Vanhemmalla on myös oikeus purkaa alle 18-vuotiaan itse tekemä työsopimus, jos hänen kasvatuksensa, kehityksensä tai terveytensä on työn takia vaarassa. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia koeajasta, jonka kesto on enintään neljä kuukautta.


Voiko työsopimuksen purkaa koeajalla ? Työsopimus voidaan purkaa koeaikana molemminpuolisesti työsopimuslain yleisistä irtisanomis- ja purkuedellytyksistä riippumatta. Koeaikapurku Koeaika on työsuhteen alkuun sovittu ajanjakso, yleensä enintään kuukautta, jonka aikana sekä. Kun työsuhde puretaan, päättyvät myös palkanmaksu ja työn suorittaminen välittömästi ilman irtisanomisaikaa. Työni eivät ole vielä alkaneet, mutta sopimuksen olen allekirjoittanut. Ennen kuin työnantaja voi irtisanoa tai purkaa työsopimuksen , hänen on kuultava työntekijää asiassa.


Nyt minulle tarjottiin kuitenkin. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto.


Mitä karenssi tarkoittaa? Karenssi tarkoittaa, että työnhakija menettää työttömyysetuuden määräaikaisesti, koska on menetellyt työvoimapoliittisesti moitittavalla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit