keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Pahoittelu kirje

Joudut keskittymään sanoihisi ja saat analysoida tapahtunutta rauhassa. Tämä on tärkeää, jotta ymmärtäisit, miksi toinen on loukkaantunut. Mitä muodollisempi kirje itsessään on, sitä muodollisempia olisi myös fraasien oltava. Lukija yleensä odottaa tervehdyksiä.


Niitten jättäminen pois voi kuitenkin viestittää myös kirjoittajan ja lukijan suhteen epämuodollisuudesta: jos viesti kokonaisuudessaan on vain tuliko faksi perille, lukijana tuskin on täysin tuntematon henkilö. Liikekirjeet ovat yrityksen kirjallinen kaupankäynnin väline. Usein kaupankäynnin asioita hoidetaan puhelimitse, neuvotteluin, sähköpostitse ja faksitse sekä internetissä. Niin epämuodolliset kuin virallisetkin sähköpostit ovat yleensä tyyliltään epämuodollisempia kun kirjeet.


Sähköpostin kirjoittaminen. Jos olet toistuvasti pahoittanut kaverin mielen leikillä tai tarkoituksella, vilpitön pahoittelu on tarpeen. Muista, että ihmiset ovat erilaisia.


Sama vitsi, jonka yksi kuittaa leikkinä, voi tuntua toisesta todella pahalta. Pelkkä anteeksipyyntö jää helposti sanahelinäksi. Kati Liikamaa-Pasma, Ulla Tiililä. Valmiit tekstipohjat kirjoittamisen apuna.


Julkishallinnon laitoksissa ja liike-elämässä asiakkaille tarkoitetut tekstit laaditaan nykyään tavallisesti valmiista katkelmista koostaen. Tässä osassa opit kirjoittamaan epämuodollisen ja virallisen kirjeen, yleisiä lyhenteitä sekä ilmaisemaan pahoittelua. Jos asiassa tarvitaan valituslupa, valituskirjelmässä on ilmoitettava, minkä vuoksi valituslupa tulisi myöntää. Valituskirjelmä laaditaan valituslupaasioissa samalla tavoin kuin asioissa, joissa valitus voidaan tehdä ilman valituslupaa.


Tehtävävaihtoehdot: valitse vain toinen tehtävistä Liitä vastauksesi Web Boardiin. Tutustu liikekirjeiden teoriaan ja viestinnän kirjallisuudessa esitettyihin liikekirje-esimerkkeihin. Siksi verovelvollisia kehotettiin hakemaan uusi verokortti joko netin kautta, puhelimitse tai käymällä verotoimistossa. Kirjeessä oli myös pahoittelu , mutta ei tietoa siitä, kenen tekemä virhe ongelman aiheutti.


Ensimmäinen ajatus oli, että eikö verottaja itse voinut korjata asiaa, tietokoneaikaa kun eletään. Ei kuulemma voinut. Avoin kirje tovereille Husu ja Rinne Hyvä toverit Antti ja parahin toveri Husu!


Pahoittelen tällaista epämuodollista tapaa lähestyä Teitä mutta ehkä se sopii kuitenkin, koska asia on tärkeä. Poliisi päätti sitten olla syyttämättä sinua toveri Husu väitteestäsi, että kaikki perussuomalaiset ja heitä äänestäneet ovat rasisteja. Täälläkin yksi kokenut. Lähetin kaikki löytämäni Mirame-huulirasvat yritykselle joka näitä kyseisiä tuotteita valmistaa. Sieltä sitten jonkin ajan kuluttua saapui pahoittelu-kirje ja iso säkillinen erilaisia tuotteita mm.


En tiedä olisinko oikeutettu sopimuksen purkuun koska plus tv on rikkonut mielestäni sopimusta. En ottanut maksu korttia sen takia että näkisin uusintoja mutta niitä on. Ja lisäksi lupasivat lähettää komean matkalaukun,eipä vain kuulunut ei näkynyt.


Sitten tuli pahoittelu kirje ja että laukku tulee maaliskuun aikana. Julkisella puolella tuontyyppiset virheet ovat arkipäivää, ei niitä uutisoida ja jos sattuu pikku virheitä, kuten hiljan esim. Sain uuden pannun tilalle,noin parin viikon kuluttua lähettämisestä. Mukana oli pahoittelu kirje.


Uusi pannu on toiminut hyvin. Kiitos tiedosta, mun pannu lähtee tänään. Toivottavasti uusi tulee ja toimii yhtä hyvinkuin sinulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit