maanantai 8. lokakuuta 2018

Liiketoimintamalli pohja

Tämä artikkeli oli vain lyhyt johdanto siihen, mikä on liiketoimintasuunnitelma. Jos haluat katsoa, miltä liiketoimintasuunnitelma käytännössä näyttää, verkko on täynnä valmiita pohjia, malleja ja esimerkkejä. Alle olemme listanneet niistä muutaman. Jokaisella yrityksellä, oli se kannattava tai ei, on liiketoimintamalli , jonka mukaan se toimii. Pohja ja ohjeet liiketoimintasuunnitelman laatimiseen löytyvät täältä ja opasvideot alta.


Tosiasiassa liiketoimintamalli -käsitettä on eri lähteissä käsitelty hyvin eri sisältöisenä. Miksi liiketoimintamalli pitäisi kuvata selkeästi ja yksinkertaisesti? Jotta ylin johto, keskijohto ja toimihenkilöt ymmärtävät yrityksen liikeidean samalla tavalla ja toimivat yhdenmukaisesti. Jotta muistetaan kenelle ja miksi tätä tehdään.


Jotta nähdään mistä raha tulee, mihin se menee ja mistä kate syntyy. Yrityksissä tarvitaan liiketoimintainnovaatioita, teknologisia innovaatioita ja sosiaalisia innovaatioita. Uusien liiketoimintainnovaatioiden kehittäminen ja keksiminen on elinehto suomalaiselle teollisuudelle ja elinkeinoelämälle, joka elää ehkä historiansa suurinta murrosvaihetta.


Ennen kuin laitat yrityksen pyörät pyörimään, on syytä istua alas ja laatia yrityksen liiketoimintasuunnitelma. We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.


Liiketoimintasuunnitelma auttaa rahoituksen hankinnassa. Kirjaa sen jälkeen arkille jokaiseen ruutuun mikä olisi itsesi, toimintasi, palvelusi tai yrityksesi kannalta paras ratkaisu. Ohjelman uudistumisen vuoksi, uudet ohjelmamateriaalit löytyvät kokonaisuudessa Twid -oppimisjärjestelmästä ja 2. Kansainvälisen markkinoinnin asiantuntija tai hakukoneoptimoinnin guru näkee liiketoimintamallista muutamassa minuutissa mistä on kyse ja mikä on paras tapa lähteä luomaan kanainvälistymisen strategiaa. Toteuttamissuunnitelma –7.


Tiivistelmä Tärkein LTS:n osa! Saavat ehdotuksia enemmän kuin ehtivät paneutua! Tärkeää tuntea nykyinen liiketoimintamalli : 1. Asiakkaalle tuotettava arvo 2. Tulojen ja menojen virrat 3. Kasvustrategia luo rungon yrityksen kehittämiselle. Business Model Canvas on yksinkertainen ja tehokas työkalu uuden liiketoiminnan hahmottamiseen ja vertailemaan erilaisia liiketoimintamalleja.


Se on näkemys, mutta myös suunnitelma. Ideaa muokataan ja kehitellään, jolloin siitä muodostuu liikeidea. Hyvin valmisteltu liikeidea auttaa yrityksen suunnittelemisessa ja lopulta toiminnan ohjaamisessa. Liikeidean tulee vastata kysymyksiin: mitä, kenelle ja miten. Sopimuksissa on hyvä ottaa huomioon myyjän liiketoimintamalli sekä tarvittavat sopimukset.


Suunnitteluvaiheessa asetettuja laadullisia ja määrällisiä tavoitteita seurataan yhdessä sovitussa foorumissa, jossa myös päätetään toimenpiteistä, mikäli tavoitteisiin ei päästä. Kovan kasvun pohja mureni yhdessä yössä – miten selvitä, kun myynnistä häviää puolet? Yrittäjänä ei ole ikinä täysin valmistautunut. Micke Paqvalén oppi tämän, kun Kioskedin liikevaihto romahti ja hänen oma terveytensä petti.


Lidlin toiminta perustuu selkeään ja yksinkertaiseen konseptiin, joka mahdollistaa parhaan laadun ja halvan hinnan yhdistämisen. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme Suomen edullisin kokonaisostoskori iloisesti palvellen ja vastuullisesti toimien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit