tiistai 9. lokakuuta 2018

Paketin nouto ilman henkilöllisyystodistusta

Paketit luovutetaan lähetystunnuksella ilman valtakirjaa. Vastaanottajan antama valtakirja tarvitaan Kirjatun kirjeen tai Kirjatun paketin , Postivakuutetun lähetyksen taikka Saantitodistuskirjeen noutamiseen. Nainen luuli, että paketin voi noutaa ilman valtakirjaa vain vastaanottaja itse. Paketti löytyi myöhemmin, mutta hämmästys jäi. Voiko toisen paketin noutaa?


Itellan lakimiehen Ilona Rintasen mukaan kyllä voi. Tavallisen paketin voi toinenkin noutaa, jos on mukana saapumisilmoitus, jossa on lähetyksen yksilöllinen lähetystunnus. Muutaman ulkolainenkin toimittaja vaatii, että paketinhakijan on todistettava henkilöllisyys pakettia haettaessa - nämä jotka lähettävät paketin mukana laskun.


Lue lisää henkilötunnus ja merkitään mistä se on tarkistettu postipalvelulain 19§ mukaan, siis tavallisen postipaketin saat postista kotiin tulleella ilmoituksella ilman mitään ihmeempiä. Kun noudat pakettisi, sinulla on oltava mukana voimassa henkilöllisyystodistus ja ilmoituksessa (tekstiviesti tai s-posti) annettu paketin juokseva numero riippumatta siitä, oletko valinnut noutopaikaksi Postin toimipisteen tai myymälän. Valitettavasti et voi noutaa pakettia ilman voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta.


Toinen henkilö voi noutaa paketin puolestasi vapaamuotoisella valtakirjalla. Saat tekstiviestillä lokeron avauskoodin, jonka avulla voit noutaa paketin. Valtakirjan voit tulostaa myös täältä.


Tuotteen voi noutaa henkilöllisyystodistusta näyttämällä. Normaali paketti ( ilman lisäjuttuja siis), josta on tullut ilmoitus kotiin, on lähtenyt postista mukaan ihan sillä ilmoituslapulla. Jos tuollaisen normipaketin olen hakenut lähetystunnuksella ilman sitä ilmoituslappua, niin silloin on tarvittu henkilöllisyystodistus. Vastaanottaja saa postilta tekstiviesti-ilmoituksen ja lähetystunnuksen, kun paketti on noudettavissa. Toisen henkilön nimissä ilman henkilön suostumusta tehdyistä tilauksista sekä Clas Ohlsonille taloudellista tai muuta vahinkoa aiheuttavista tilauksista ilmoitetaan poliisillle.


Pikatoimitus ilman sisäänkantoa. IKEA-tavaratalossa on tilaamaasi tuotetta varastossa. Nouto Varkauden myymälästä Nouto toimitustapa on käytössä Varkauden myymälässämme. Kun valitset noudon myymälästämme, keräämme tilaamanne tuotteet valmiiksi ja ilmoitamme tilauksen noutovalmiudesta suoraan puhelimitse tekstiviestillä tai soittamalla.


Tuotteet voi noutaa henkilöllisyystodistusta vastaan. Nouto omasta Postista: Tilaus toimitetaan normaalisti lähimpään postin toimipisteeseen, josta voit noutaa pakettisi saapumisilmoituksen saatuasi. Itella toimittaa saapumisilmoituksen vastaanottajalle tekstiviestinä, jolloin lähetys on noudettavissa lähetystunnuksella saapumispäivänä klo jälkeen postista. Käytämme evästeitä parantaaksemme sivustomme toimintaa ja shoppailuelämystäsi. Jos jatkat sivustomme selaamista hyväksyt eväste-ehtomme.


La-su ja pyhäpäivät 9. Katso kaikki yhteystiedot. Ilmoita peruutuksesta aina ensin meille palautelomakkeen kautta, sähköpostilla tai kirjeellä postitse. Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen postista ilman erillistä peruuttamista koskevaa ilmoitusta ei riitä.


Asiakkaan vastuulla on tarvittaessa näyttää, että ilmoitus on tehty. Lähetyksen nouto tullipostista. Ensimmäisen saapumisilmoituksen perusteella valitaan tulliposti mihin paketin haluat, ja kun lähetys on toimitettu sinne, saat siitä uuden saapumisilmoituksen.


Tämän jälkeen otat kaikki dokumentit mukaan (tilausvahvistus, lasku etc.), haet paketin ja samalla maksat tullin ja alv:n. Reissaamisessa Suomen kolkkiin yksi kivoimmista asioista on se, kun voi nauttia lounaan, teen tai leivoksen jossakin paikassa, joka on enemmän kuin vessareissu ja nälän tilkitsemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit