tiistai 30. lokakuuta 2018

Päiväraha 2018

Kokopäivarahan enimmäismäärä on euroa. Mikäli työmatkaan käytetty kokonaisaika jää alle tunnin, suoritetaan päiväraha kotimaan matkojen säännösten ja määrien mukaisesti. Jos palkansaaja jonakin matkavuorokautena on saanut ilmaisen tai matkalipun taikka hotellihuoneen hintaan sisältyneen ruoan, päiväraha maksetaan prosentilla alennettuna. Osapäiväraha säilyy ennallaan eurossa.


Niin sanotut lisäsentit, eli esimerkiksi korvaus henkilön kuljettamisesta, säilyvät entisellään.

Ateriakorvaus on ensi vuonna1euroa, mikä tarkoittaa 25. Viimeksi muokattu 8. Tulosta Peruspäiväraha selkosuomeksi Tietoa peruspäivärahan määrästä ja ehdoista lyhyesti ja selkeästi. Kotimaassa: Mikäli työntekijä on estynyt tunnin aikana estynyt ruokailemasta asemapaikkakunnallaan, maksetaan osapäiväraha 1euroa. Esteen alkamisesta laskettua täyttä tunnin jaksoa kohti maksetaan 3euroa. Työmatka eli matka asunnolta toimi-, työ- tai kokoontumispaikkaan ja takaisin ei yleensä oikeuta korvauksiin.


Jos matkasta ensimmäiseen työpisteeseen tai vastaavasti viimeisestä työpisteestä takaisin asunnolle aiheutuu ensisijaiselle työpisteelle matkustamista suurempia kustannuksia, erotus korvataan matkustamiskustannusten määräysten mukaisesti. Voit saada sairauspäivärahaa, vaikka tulosi olisivat pienet.

Samalta ajalta maksetut muut lakisääteiset etuudet ja eläkkeet voivat vähentää sairauspäivärahan määrää. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Perusosaan lisätään ansio-osa, jonka suuruus riippuu palkastasi.


Korvausmäärät löytyvät liiton sivuilta edunvalvonnan ajankohtaista-osiosta. Työmatkan kestäessä alle tuntia, maksetaan päiväraha kotimaan päivärahan matkojen ja säännösten mukaisesti. Yli tunnin työmatka oikeuttaa palkansaajan matkustusmaan mukaiseen päivärahaan.


Jos päivärahaan oikeutettu henkilö saa ilmaisen matkalipun tai hotellihuoneen hintaan kuuluvan ruoan, maksetaan päivärahasta puolet. Soviteltu päiväraha ja työstä saatu palkka voivat yhteensä olla enintään 1 päivärahan perusteena olevasta palkasta. Omavastuuaika on pituudeltaan viittä täyttä työpäivää vastaava aika. Osa-aikatyötä tekevien kohdalla tämä merkitsee sitä, että omavastuuaika on yleensä pidempi kuin viisi työpäivää.


Kun lähestyt eläkeikää, voit olla oikeutettu ansiosidonnaisen lisäpäiviin. Silloin voimme maksaa ansiopäivärahaa enimmäismaksuajan päättymisen jälkeen sen kalenterikuukauden loppuun, jolloin täytät vuotta. Ansiosidonnaisen lisäpäivät.


Virka- ja virantoimitusmatka on tehtävä niin lyhyessä ajassa ja vähin kokonaiskustannuksin kuin mahdollista ottaen huomioon matkan ja hoidettavien tehtävien tarkoituksenmukainen suorittaminen. Tällöin on otettava huomioon paitsi matkustamiskustannusten korvaus ja päiväraha , myös mahdollisesti saavutettu työajan säästö. Se on työttömyyskassojen jäsenten vapaaehtoinen “työttömyysvakuutus, joka maksetaan Kelan peruspäivärahan päälle.


Kotimaan päivärahat myönnetään palkansaajalle, jonka työmatka on yli km työpaikalta tai kotoa laskettuna.

Kriisinhallintahenkilöstölle maksetaan operaation aikana kriisinhallintapäivärahaa vähintään 2euroa palvelusvuorokaudelta. Sotilastarkkailijan alin mahdollinen päiväraha on 2euroa. Jos työttömyys kohtaa, ansiosidonnaisella päivärahalla korvataan työttömyydestä johtuvia taloudellisia menetyksiä. Samalla se turvaa mahdollisuutesi hakea työtä, joten voit paremmin keskittyä juuri siihen. Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet.


Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Päivärahat maksetaan kuukauden viimeisenä päivänä. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa. Publikationen innehåller även s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit