maanantai 15. lokakuuta 2018

Esitäytetty veroilmoitus 2019

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Esitäytetty veroilmoitus. Jos veroilmoituksessasi ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos korjaat ilmoitusta, määräpäivä on joko 5. Päivän näet omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. Veroilmoitus koskee niin yksityishenkilöitä, yhteisöjä kuin yrityksiäkin.


Anna aina veroilmoitus Ulkomainen liikkeen- tai ammatinharjoittaja ei aina ole velvollinen maksamaan tuloveroja Suomeen, vaikka hän harjoittaisi toimintaa Suomessa. Verosopimukset voivat estää Suomea verottamasta elinkeinotuloa esimerkiksi silloin, jos ulkomailla asuvalle liikkeen- tai ammatinharjoittajalle ei muodostu Suomeen kiinteää toimipaikkaa. Voit täydentää tarvittaessa veroilmoituksen tietoja.


Jos et halua saada veroilmoitusta paperisena, ota käyttöön sähköinen viranomaisasiointi Suomi. Kotiin ei lähetetä valmista lomaketta, johon tietoja voisi lisätä tai korjata. Kaikki korjaukset ja lisäykset tehdään joko sähköisesti Omavero-palvelussa tai paperilla omilla lomakkeillaan.


Määräaika on merkitty kunkin omaan ilmoitukseen. Se parantaa verotuksen osumatarkkuutta ja siirtää samalla isot veronpalautukset ja jälkiverot historiaan. Vaikka esitäytetty veroilmoitus olisi tullut kotiin paperilla, se on silti myös OmaVerossa. OmaVeroon kirjautuakseen ei tarvitse olla ottanut käyttöön Suomi.


Kuka saa veroilmoituksen paperilla kotiin? Valtaosalle veroilmoitus tulee paperilla kotiin. Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31.


Kotiin lähetetään esitäytetty veroilmoitus , josta voit tarkistaa tulo- ja vähennystiedot, sekä verotuspäätös ja verotodistus. Verotuspäätöksestä selviää, saatko maksua vai palautusta. Jos joudut maksamaan jäännösveroa, saat maksutiedot jo tässä vaiheessa. Verohallinnon mukaan tärkeintä on tarkistaa, että esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ovat oikein eikä mitään tietoja puutu. Vanhasta tutusta suuresta, taitellusta ilmoituksesta on luovuttu.


Listaamme alle tärkeintä asiaa uuteen esitäytettyyn veroilmoitukseen liittyen. Jos tiedot eivät ole oikein tai jotain puuttuu, täydennä ja korjaa veroilmoitus OmaVero-verkkopalvelussa. Voit käyttää verkkopalvelua, jos sinulla on suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Jos et tee korjauksia OmaVero-verkkopalvelussa, hanki erilliset korjauslomakkeet Verohallinnon verkkosivuilta tai verotoimistosta. Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen tulee antaa veroilmoitus neljän kuukauden sisällä tilikauden päättymisestä.


Niillä yhteisöillä, joiden tilikausi on päättynyt 31. Tarkista tiedot ja tee tarvittavat muutokset verkossa. Jos tiedoissa ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse palauttaa veroilmoitusta lainkaan.


Maataloudenharjoittajien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista. Toiminimiyrittäjien veroilmoitus yritystoiminnasta. Nykyäänhän riittää että veroilmoitus on laitettu postiin viimeisenä palautuspäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit