perjantai 26. lokakuuta 2018

Yhteinen vuokrasopimus toinen muuttaa pois

Jos se toinen osapuoli päättää lähteä, niin ei sitä voi millään tavalla velvoittaa olemaan vuokralaisena maailman tappiin kyseisessä asunnossa, jossa ei enää itse asu. Kämppikselle on reilua - vaikka olisi riitaantunutkin hänen kanssaan - ilmoittaa hyvissä ajoin, että aikoo muuttaa pois ja vaatia vuokrasopimuksen purkua. Toinen muuttaa pois , pitää myös tehdä vuokranantajalle irtisanomisilmoitus. Itse aikoinaan mokasin kun erottiin exän kanssa, meillä oli yhteinen vuokrasopimus ja ex jäi kämppään asumaan.


Enkä sitten tajunnut vuokranantajalle ilmoittaa että olen muuttanut asunnosta pois , luulin että pelkkä muuttoilmoitus maistraattiin riittää. Yhteinen vuokra-asunto, toinen muuttaa pois. Niin, siis tämä on tilanne. Muutetaan avokin kanssa erilleen.


Tällai nen maksu on esimerkiksi asunnon vuokra. Se tarkoittaa, että vuokralainen alivuokraa asunnon, eli vuokralaisella ja uudella vuokralaisella on alivuokrasuhde. Puolisot vastaavat perheasunnon vuokrasta yhteisvastuullisesti, samoin muut yhteisellä sopimuksella asuvat. Jos toinen muuttaa asunnosta pois , on yhteinen sopimus irtisanottava. Perheasunnossa asukkaille tehdään yhteinen vuokrasopimus.


Mikäli toinen haluaa muuttaa pois , myös toisen on mietittävä asumisensa uudelleen Kahden, kolmen ja neljän huoneen asunnoissa asukkaille tehdään yhteinen vuokrasopimus , jossa vuokralaiset ovat yhteisvastuullisia vuokrasta Nyt kämppäkavereiden tulot vaikuttavat toinen toistensa. Sitovuus tarkoittaa myös toisaalta sitä, että jos vuokralainen muuttaa pois ennen määräajan päättymistä, hän vastaa vuokranantajalle aiheuttamastaan vuokratappiosta siihen saakka, kunnes vuokranantaja on saanut huoneiston vuokrattua uudelleen. Määräaikainen sopimus voidaan solmia kuinka pitkäksi tai lyhyeksi ajaksi tahansa.


Pahimmassa tapauksessa molemmat siis menettävät esim. Sillä ei ole väliä, vaikka toinen olisi maksanut aina , eli oman osuutensa hyvin ja ajallaan, jos vuokrasopimus on molempien nimissä. Jos asunto on yksiö, huoneistoa ei voi alivuokrata. Sen säätelee jo lakikin.


Jos molemmat ovat sopimuksessa vuokralaisa ja toinen muuttaa pois , hänen on irtisanottava vuokrasopimus omalta osaltaan päästäkseen eroon maksuvelvollisuudestaan. Jos taas vain toinen merkitään vuokralaiseksi ja toinen merkitään avio- tai avopuolisoksi, niin puolisoksi merkitty on maksuvelvollinen kunnes hän muuttaa pois. Jos toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus irtisanotaan, se päättyy irtisanomisajan kuluttua, jollei toisin sovita taikka tästä tai muusta laista muuta johdu. En laittaisi erillisiä sopimuksia, koska jos he eroavat ja toinen muuttaa pois , saattaa jäädä omaan takkiisi puolet vuokrasta maksamatta jos ei löydy asukasta joka olisi halukas kimppakämppään. He voivat aivan mainiosti tehdä niin että toinen on päävuokralainen ja alivuokraa sitten toiselle huoneen.


Vuokraisin asunnon vain kokonaisena. Olemme kohta muutamassa yhteiseen kaksioon. Miten tehdä vuokrasopimus kun toinen vuokralainen on alaikäinen? Nyt aloin miettimään, että miten pitää.


Avopuolisot voivat elää myös vuokra-asunnossa. Huomioi, että erotilanteessa vastuu huoneistosta ja sen vuokrasta on yhteinen niin kauan kuin yhdessä allekirjoitettu vuokrasopimus on voimassa. Ilmoitathan aina hakemuslomakkeella, mikäli nykyisen asuntosi toinen sopimusosapuoli jää yhä asuntoon sinun poismuutettuasi. Ennen kuin kiista asunnon omistuksesta saadaan ratkaistua, toinen osapuoli jää asumaan yhteiseen asuntoon, ja toinen muuttaa muualle.


Pitääkö yhteiseen asuntoon jäävän maksaa vuokraa pois muuttaneelle ex-puolisolle? Sopimusta ei siis voida irtisanoa päättymään välittömästi, vaan vuokralaisella on irtisanomisaikana oikeus käyttää huoneistoa entisin ehdoin, mutta myös velvollisuus maksaa vuokraa. Vastaus clueless Tehtiin ex-puolison kanssa kahden vuoden vuokrasopimus ja siinähän kävi sit niin että ero tuli.


Haluamme kumpikin tästä kämpästä pois , yksin ei voi jäädä asumaan kalliiden kustannuksien vuoksi ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit