maanantai 8. lokakuuta 2018

Kauanko litterointi kestää

Mä muistan kun mulle sanottiin, että pitää lähetellä opelle jne jne. No mul sit vähän lastensaannin ja töiden taki venähti tuo valmistuminen (joka oli opinnäytetyöstä kiinni) ja sit yhtenä päivänä vaan päätin, että ei perkele, nyt mä teen sen. Sovin haastatteluaikaa, kävin tekemässä iltana noi haastattelut ja sit vaan kirjotin.


Ilmoittaja kysyi onko poliisi jo tulossa, hän kysyi kauanko meillä vielä menee, vastasin että pari minuuttia vielä kestää. Ilmoittaja oli hieman hätääntynyt, hieman hengästynyt, johdonmukainen hän oli ja kykeni kertomaan mitä paikalla oli tapahtunut. Minulle tuli heti kuva, että on kysymyksessä todellinen tilanne.

Haastatteluaineisto purettiin litterointiohjelman avulla tekstiksi manuaalisesti. Litterointi toteutettiin kirjoittaen haastattelupuhe sanasta sanaan huomioiden myös puheen pääl-lekkäisyydet sekä tauot (ks. liite ohjeet luentaan). Litterointi on hidasta ja työlästä, mutta koin sen luotettavimmaksi menetelmäksi haastatteluiden tarkan analyysin mahdollistamiseksi. Litteroinnin jälkeen luin haastattelut läpi useampaan kertaan.


Useimmiten arkistoja saa melko helposti, ellei kyseessä ole aihepiiri, jossa käsitellään arkaluontoisia asioita hen-kilöistä, jotka elävät vielä. Asiakas ei millään ollut uskoa, että en voi myydä hänelle huonekalua tarjoushintaan kampanjan päätyttyä, varsinkaan kun siitä oli jo viisi päivää. Hän oli käynyt kyllä tuon tarjouksen aikaan tuotetta katsomassa, mutta ei ollut siihen päätynytkään eikä edes kysynyt kauanko tarjous kestää , joten oma moka.


Kauanko huppis vietti aikaansa talossa?

Häkepuhelun kesto min sek. Auer sanonut menneensä oitis puhelimeen, kun huppis oli tunkenut sisään, eli arvionsa mukaan minuutin sisällä. Sitä ennen en ollut juuri lainkaan lukenut tapahtumista, koska en ole mikään murhaharrastaja, tai Alibin lukija.


Aivan sattumalta luin tuon litteroinnin ja mitä poliisi siitä kertoi. Joo,tais ne egyptiläiset ottaa vaan valmiit rakennukset asuinpaikoikseen,pyramidien ympärillä ja koko alueen:reunustaa vedenpaisumuksen merkit ,siis selvät veden jättämät jäljet kivissä se taas aiheuttaa nyky argeologialle mysteerin:pyramidit ovat vanhempia kuin ensimmäinen faarao. Terveys- ja sosiaaliala.


Nyt vain iskee kauhistus sen suhteen, miten pahalta TV-tarjonta itse asiassa näyttää. Ei muuten, mutta kun vertaa GameCuben ja DVD-soittimen kuvaan (molemmat tulevat RGB-laatuisina) TV-kuva jää vertailussa auttamatta viimeiselle sijalle. Saapa nähdä, kauanko kestää , ennenkuin hankimme digiboksin - ihan vain TV-kuvan parantamiseksi. JOHDANTO Levotonta ja stressaavaa, joskus harvoin innostavaa ja palkitsevaa.


Koulutyö on niin täyn-nä erilaisia vaatimuksia ja odotuksia, että moni kokee turhautuvansa niiden alle. Kuitenkin asiakkuus jossakin totaalisessa laitoksessa, kuten mielisairaalassa, särkee käyttäytymismallit ja roolit automaattisesti. Asiakkuus kestää tällöin kellon ympäri ja saattaa olla pituudeltaan jopa vuosia, jolloin yksilön tietyt hänelle ominaiset roolit jäävät käytännön tasolla pois. Poliisi keskusteli Auerin kanssa puhelimitse matkalla surmapaikalle. Auer kysyi lyhyen puhelun päätteeksi, kuinka kauan poliiseilla kestää tulla paikalle.


Arvioin, että 3-minuuttia. Auer oli partiota vastassa ulkona, kun he saapuivat paikalle. Auer ei ollut puhelimessa hysteerinen ja pystyi loogisesti kommunikoimaan.

Näis mie yritän aina ettii sellasii, mitkä ei ois ihan kivikovii, koska mie laitan näitä aina sellasen smoothien sekaa, ni sit näit ei saa koverrettuu ulos täältä, jos ne on ihan tosi raakoja vielä. Henna) Kesäkurpitsa. Tääl ei oo ihan hirveen montaa vaihtoehtoo… Mä otin mahdollisimman hyväkuntosen, et sekii kestää. Matka pommituspaikalta Oslon keskustasta Utøyan saarelle, jossa ammuskelu tapahtui kestää suunnilleen kaksi tuntia.


Ammunta kuitenkin ilmeisesti alkoi vain tuntia pommin räjähtämisen jälkeen. Vaikuttaa mahdottomalle että kyseessä olisi vain yksinäinen tekijä. Norjassa on hyvin tiukat aselait.


Outi Korpilähde Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen Suomalaisvaimot saamelaisyhteisössä Akateeminen väitöskirja, joka Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan suostumuksella esitetään julkisesti tarkastettavaksi Lapin yliopiston luentosalissa elokuun 29.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit