maanantai 22. lokakuuta 2018

Elintarvikkeiden vienti venäjälle tulli

Palvelemme sinua yrittäjämaisella asenteella ja osaamisella. Jos eläinperäisten elintarvikkeiden tuonti ei täytä edellä mainittuja vaatimuksia, on tuontierät toimitettava maksulliseen eläinlääkinnälliseen rajatarkastukseen. Tuonti on sallittua vain Helsingin, Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Vaalimaan kautta.


Viennillä tarkoitetaan unionitavaroiden vientiä EU-alueen ulkopuolelle. Tavarat on vientitullattava ennen niiden vientiä Suomesta eli viejän on annettava Tullille viennin tulli -ilmoitus. Ruokavirasto valvoo kasvien, eläinten ja eläimistä saatavien tuotteiden tuontia.

Tulli valvoo ei-eläinperäisten elintarvikkeiden tuontia (esim. juomat, makeiset, keksit). Lisätietoa sisämarkkinakaupan, tuonnin ja viennin vaatimuksista saat näiltä sivuilta, kohdemaan lähetystöistä tai valvontaviranomaisilta. Tullin tilastojen mukaan viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna vienti kasvoi viisi prosenttia. Tullin käyttämään elintarvikkeiden tilastoluokkaan lasketaan mukaan myös elävät eläimet.


Torstaina Tulli kertoi ennakkotietoja kesäkuun ulkomaankaupasta. Ennakkotietojen mukaan vienti Venäjälle laski kokonaisuudessaan hieman. Suomen vienti Venäjälle laski heinäkuussa prosenttia vuoden takaisesta, käy ilmi Tullin ulkomaankaupan kuukausitilastosta.


Tammi-heinäkuussa laskua oli kaksi prosenttia.

Vienti kasvoi ainoastaan juomat ja tupakka -ryhmässä, jossa kasvua oli prosenttia. Elintarvikkeiden vienti Venäjälle romahti yli prosenttia heinäkuusta elokuuhun. Tammi-elokuussa kauppataseen alijäämää on kertynyt miljardia euroa.


Viime vuonna vaje oli noin miljardia euroa. Koko elintarvikevienti romahti elokuussa liki viidenneksen vuodentakaisesta. Kaikki EU:n tulli - ja veroalueen ulkopuolelle vietävät tavarat on asetettava vientimenettelyyn antamalla niistä vienti -ilmoitus. Kaikki vienti -ilmoitukset on annettava sähköisesti joko sanomina tai netti-ilmoituksina. Viejä on vastuussa vienti -ilmoituksen antamisesta.


Kymmenen vuotta sitten elintarvikkeiden tuonnin arvo oli vain miljardia, kun se viime vuosina on ylittänyt jo neljän miljardin euron arvon, kertoo Tulli tiedotteessaan. Vienti laski viime vuonna kaksi prosenttia, ja tämän vuoden alkupuoliskolla elintarvikkeiden vienti vajosi kymmeneksen edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Meri-, lento- ja rautateitse poistuvan vientitavaran esittäminen poistumispaikalla voidaan tehdä myös sähköisten ilmoitusten avulla, viitaten hyväksytyn vienti -ilmoituksen Tullilta saamaan viitenumeroon, MRN:ään. Tulli vahvistaa vientitavaroiden poistumisen suoraan Tullin tietojärjestelmään. Lähes kaikkien tavararyhmien vienti Venäjälle laski reippaasti viime vuonna.


Metalliteollisuuden vienti väheni prosenttia ja metsäteollisuuden prosenttia. Koneiden, laitteiden ja kulkuneuvojen vienti vajosi prosenttia ja muun kemianteollisuuden 19. Venäjä asetti elokuussa tuontikieltoja elintarvikkeille ja EU vientipakotteita tiettyihin teollisuuden tuotteisiin.


Elokuussa elintarvikkeiden vienti Venäjälle väheni prosenttia edellisvuoteen verrattuna, Tulli kertoo.

Heinäkuuhun verrattuna laskua kertyi prosenttia. Rosselhoznadzor, Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos Venäjälle voi viedä vain sellaisia tuotteita, jotka ovat valmistettu Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitoksen, Rosselhoznadzor, hyväksymissä tuotantolaitoksissa. Kiinasta peräisin olevien elintarvikkeiden käyttöön ei rajoituksia Wuhanin koronavirusepidemian takia. Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus ei tartu ihmiseen elintarvikkeiden välityksellä.


Ukrainan tilanteeseen liittyvistä pakotetoimista ja niiden muutoksista on saatavilla tietoa eri tahoilta. Suomen viranomaisista keskeisimmät tietolähteet ja soveltamistulkitsijat ovat ulkoministeriö ja Tulli. SVKK seuraa tilannetta ja päivittää tälle sivulle tietoa pakotteista. EU-maat ovat jatkaneet pakotteiden voimassaoloa useaan kertaan. Euroopan unionin neuvoston 23.


Kolme tyypillistä tullimokaa. Tulli takavarikoi jatkuvasti mitä erikoisimpia esineitä, joita matkailijat yrittävät tuoda maahan. Osa laittomista tuontiyrityksistä on tahallisia, mutta joukossa on myös tietämättömien turistien tahattomia virheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit