perjantai 26. lokakuuta 2018

Kotimyynti sopimuksen purku

Jos kyseessä on tavaroiden säännöllinen toimittaminen, täytyy peruutus tehdä viimeistään päivän kuluessa ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta. Peruuttamisaika nousee kuukauden mittaiseksi, jos myyjä ei ole kertonut ennen sopimuksen tekemistä kuluttajalle peruuttamisoikeudesta, sen käytöstä ja määräajoista. Kuluttaja voi peruuttaa kotimyyntikaupan syytä ilmoittamatta päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.


Pelkkää tavaran palauttamista ei kuitenkaan enää pidetä riittävänä, vaan kuluttajan pitää tehdä peruuttamisilmoitus erillisellä lomakkeella tai muulla pysyvällä tavalla. Kun myyjä ilmoittaa sopimuksen päättämisen syytiedolla sopimuksen purku. Jos kotimyyntiä varten on myönnetty ns.

Vanhuksille suunnattu kotimyynti käy yhä häikäilemättömämmäksi. Pahimmassa tapauksessa sopimus voi viedä vanhuksen kaikki säästöt tai. Palautusoikeus Tuotteen ostaminen merkitsee sopimuksen tekemistä, eikä sopimusta. Jos kuluttaja haluaa vedota sopimuksen sitomattomuuteen, hänen on ilmoitettava siitä elinkeinonharjoittajalle viimeistään vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä.


Tilauksen peruminen. Tuotteen tilauksen voi peruuttaa, jos tilattua tavaraa ei ole vielä toimitettu. Peruminen on kuitenkin sopimusrikkomus, minkä vuoksi myyjällä voi olla oikeus vahingonkorvaukseen.


Siksi ovelta ovelle myytävät tuotteet ovat usein huomatta­vasti kalliimpia kuin kivijalkaliikkeestä tai internetistä ostettaessa.

Kotimyynti vie enemmän aikaa kuin mo­ni muu myyntitapa. Puhelinmyynnissä ja kotimyynnissä ei myydä mitään sellaista, mitä ei saisi pa­remmin ehdoin ja hinnoin kaupasta”, Ku­luttajaliiton Sario toteaa. Koti- ja etämyynti: kaupan peruuttaminen Kuluttajalla on yleensä oikeus peruuttaa kauppa vuorokauden kuluessa siitä, kun hän sai tilausvahvistuksen.


Jos tavara luovutetaan hänelle myöhemmin, peruutusaika alkaa tavaran vastaanottamisesta. Jos myyjä ei ole antanut kuluttajalle tietoa peruuttamisoikeudesta tai sen käyttämisestä, peruuttamisoikeus pitenee vuoteen. Myyjiä kulkee talossa niin kauan, että sopimus on taskussa. Vanhat väsyvät jatkuvaan tungettelevaan myyntiin, ja tekevät huonon sopimuksen helposta pintaremontista, kun tarvittaisiin oikeaa peruskorjausta.


Kun rahat ovat menneet, peruskorjausta ei sitten tule, paleleminen jatkuu ja lämmityskulut nousevat. Olennaista on, että kuluttajalle on annettu ennen sopimuksen solmimista aikaa tutustua ja harkita elinkeinonharjoittajan antamaa tarjousta tai arviota. Kotimyynniksi ei myöskään katsota myyntiä, jossa yksittäisen hyödykkeen hinta on alle euroa. Jos tässä laissa tarkoitetun sopimuksen ehto on kuluttajan kannalta kohtuuton tai sen soveltaminen johtaisi kohtuuttomuuteen, ehtoa voidaan sovitella, jollei §:stä muuta johdu, tai se voidaan jättää huomioon ottamatta.


Sopimuksen ehtona pidetään myös vastikkeen määrää koskevaa sitoumusta. Myös välityspalkkion voi toimeksiantaja olla velvollinen sopimuksen perusteella maksamaan. Päätöksessään lautakunta on katsonut, että kyseessä on kotimyynti eikä elinkeinonharjoittaja ole toimittanut ostajalle kotimyyntiin liittyviä peruutusohjeita. Näin ollen ”autokaupan purku vrk” muuttuukin vuoden mittaiseksi peruuttamisoikeudeksi luovutushetkestä.


Maksu muodostuu aiheutuneista kuluista ja menetetystä kaupan katteesta eikä edes riitä kattamaan niitä. Kyseessä ei ole kotimyynti , koska asiakas on pyytänyt tavarantoimittajan itse kotiinsa ikkunoiden vaihtourakan vuoksi.

Koska kauppa on peruutettu määräajassa, EH on ollut velvollinen hyväksymään peruutuksen. Kuluttajalle on ennen etäsopimuksen solmimista annettava hyvinkin seikkaperäisiä tietoja mm. Ehdot kaupan peruuttamisesta on annettava niin, että informaatio on kuluttajan tallennettavissa.


Pelkkä puhelimessa kertominen ei siis riitä. Sopimukset niin väljiä,että lisätöillä veloitetaan lisää jo muutenkin huimia tarjoushintoja. Sopimus pitää kirjoittaa mahdollisimman nopeasti. Tämähän on kotimyyntiä,mutta kotimyynnin 14vrk sopimuksen purkuoikeudesta ei sanaakaan.


Vierailija: ollut pystynyt sanomaan ei. Voiko sopimuksen purkaa ilman suuria kustannuksia? Mummo oli 65-vuotias ja ihan järjissään mutta sopimuksen tehdessään todella stressaantunut.


Tähän hintaan ei kylläkään kuulu putkimiehen eikä sähkömiehen työt. Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit