keskiviikko 16. elokuuta 2017

Lyhenne eli

Watch Eli Online Now For Free. L on litran tunnus. Ison L:n merkityksiä.


Mittayksikön lyhenne tai tunnus erotetaan numerosta sanavälillä, joka tietokoneella kirjoitetaan mieluiten sitovana välilyöntinä. Määritelmät ELI Kuten edellä on mainittu, näet kaikki ELIn merkitykset seuraavassa taulukossa. Huomaa, että kaikki määritelmät on lueteltu aakkosjärjestyksessä.

Voit napsauttaa oikealla olevia linkkejä nähdäksesi yksityiskohtaiset tiedot kustakin määritelmästä, mukaan lukien määritelmät englanniksi ja paikallisella kielelläsi. Juhla- ja tapahtumakutsujen lopussa on usein lyhenne “RSVP”. Tiedätkin ehkä, että se tarkoittaa pyyntöä ilmoittaa isäntäväelle, oletko tulossa paikalle, mutta tiesitkö, että englantiin se on lainattu ranskan kielestä? Se tulee sanoista “répondez s’il vous plaît” eli “olkaa hyvä ja vastatkaa”. Huomaa myös, että lyhenne on aina vähän arkinen kielenpiirre, joten se ei sovi kaikkein virallisimpiin eikä kohteliaimpiin teksteihin.


Koska lyhenteet vastaavat niitä sanoja joista ne ovat lyhenne , ne myös käyttäytyvät kuten kokonaiset sanat eli ne kirjoitetaan erikseen muista sanoista, myös numeroilmauksista. ASAP eli as soon as possible on ujuttautunut suomenkieliseenkin sähköpostiviestintään, joten lyhenteen merkitys on monille selkeä. Please send me the material asap.


BRB on lyhenne , joka esiintyy useasti myös suomalaisten teinien slangissa.

Tähän luetteloon on koottu yleisiä tai eri tavoin ajankohtaisia lyhenteitä. Lehdessä julkaistava lyhenneluettelo voi kuitenkin olla vain suppea otos kaikista käytössä olevista lyhenteistä, sillä jo pelkästään lääketieteen tai jonkin tekniikan alan ”kootut lyhenteet” täyttäisivät kokonaisen kirjan (ja niitä onkin saatavilla). Yksikössä kpl lyhennetään sekä amerikan- että brittienglannissa pc. Jos kappaleita on useampia kuin yksi, tarvitaan kuitenkin lyhenne pcs, ja siihen ei brittienglannissa tule pistettä mutta amerikanenglannissa tulee.


Iso osa arkipäivän teksteissä esiintyvistä lyhenteistä on vanhoja ja käytössä vakiintuneita, mutta joskus on tarve muodostaa uusiakin. Silloin ei ole aivan samantekevää, miten lyhenteen rakentaa. Jotta lyhenteen merkitys avautuu muillekin, on syytä noudattaa totuttuja lyhennyskeinoja. Kyseinen lyhenne on omaksuttu ruotsin kielestä (l.= eller).


Suomeksi on otettu käyttöön sanan ( eli ) keskikonsonantti. Kirjain on pieni l. Sana ( eli ) suositellaan kirjoitettavaksi kokonaan, koska lyhenne l. Moni on varmasti törmännyt netissä lyhennettyihin linkkeihin, jotka saattavat kummastuttaa muotonsa puolesta. Tässä kirjoituksessa, avaamme miksi linkkejä yleensäkin lyhennettään, kuinka linkin lyhennys tehdään ja mitä hyötyjä ja haittoja lyhentämiseen ylipäänsä sisältyy. Joskus käytetään lyhennettä SMH, eli ”shaking my head”, SMDH on ärsyyntymisen ilmaisu, ja tulee sanoista ”shaking my damn head”.


Lyhenne ”BRB” tarkoittaa:. Kielitoimiston ohjepankki. Eteisvärinä voi olla sydämen vajaatoiminnan, läppävian, sepelvaltimotaudin tai muun sydänsairauden oire, ja tämän takia tarvitaan usein tutkimuksia.


Oikeusasiamies kysyy päätöksessään, miksi lyhennettä ei ole muodostettu viraston ruotsinkielisestä nimestä, jos asia on nähty vain tavaramerkkinä.

Mikäli elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lyhenne olisi suomeksi NTM-keskus, sitä olisi ehkä itsestään selvästi pidetty suomenkielisten kannalta epäasianmukaisena. Kappale englanniksi lyhenne. Kuinka lyhennetään suomen kappaletta kuvaava lyhenne eli kpl englanniksi? Katso sanan kappale käännös suomi-englanti. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä.


Kevyitä sähköajoneuvoja myydessä korostetaan usein järjestelmän voltteja ( lyhenne V, eli jännite). Tyypillisesti se vaihtelee merkittävästi, ollen mitä tahansa 12V ja 72V välillä. Onko voltin järjestelmä sitten parempi kuin voltin järjestelmä? Voltit itsessään eivät kerro mitään siitä, onko moottori tehokas vai ei.


Resistanssi eli vastus taas tarkoittaa, kuinka paljon johdin vastustaa virran kulkua. Teho tarkoittaa sähkövirran aikayksikköä kohti tekemää työtä, ja sitä mitataan watteina ( lyhenne W). Polyeteenit jaotellaan niiden tiheyden mukaan.


HDR on lyhenne sanoille High Dynamic Range eli suuri dynaaminen alue. Lähes kaikissa uusissa, korkeamman hintaluokan, TV-malleissa on käytetty HDR-tekniikkaa. HDR-tekniikalla varmistetaan kuvalle suurempi kontrasti, jolloin mustan ja valkoisen sävyt toistuvat entistä tarkemmin.


Se edustaa hyvää keskieurooppalaista tasoa talouden kokoon suhteutettuna. Valtamuovien eli polyeteenin (PE), polypropeenin (PP), polystyreenin (PS) ja polyvinyylikloridin (PVC) käyttö on noin muovien kokonaiskäytöstä. Anafylaktinen reaktio eli äkillinen yliherkkyysreaktio, johon voi liittyä esimerkiksi kehon kutinaa, turvotusta kasvojen ja kaulan alueella sekä hengitysvaikeuksia. Lue lisää THL, Rokottaminen: Anafylaksia.


Antigeeni Rokotteen vaikuttava aine, joka aktivoi elimistön puolustusjärjestelmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit