torstai 1. elokuuta 2019

Tilapäinen muutto ulkomaille maistraatti

Kilpailuta ja säästä. Ei rekisteröitymistä. Lue aidot arvostelut. Luotettavat arvostelut. Maistraatti merkitsee henkilön ilmoittaman tilapäisen asuinpaikan väestötietojärjestelmään.


Ulkomaille muutosta on ilmoitettava Kelaan, jos sinulle maksetaan Kelasta etuuksia. Jos muutat ulkomaille tilapäisesti eli alle kuukaudeksi, olet yleensä oikeutettu Kelan etuuksiin. Suomesta ulkomaille. Käyn seuraavassa läpi mitä väliaikainen muutto tarkoittaa, ja mitä jokaisen väliaikaisen muuttajan pitää huomioida. Putkiremontti, muutos työ- tai opiskeluasioissa, ero, syitä tilapäiseen muuttoon on monia.


Tilapäinen muutto on aivan eri juttu kuin pysyvä muutto. Muutto ulkomaille vaikuttaa sosiaaliturvaasi. Usein ilmoituksia täytyy tehdä vähän sinne ja tänne: Maistraattiin, verotoimistoon, Kelaan. Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää.


Muuttoilmoituksen saatuaan maistraatti päättää, onko kyseessä tilapäinen vai vakituinen asuinpaikan muutos. Opiskelijoiden muutot opiskelupaikkakunnalle on voitu katsoa vakituisiksi muutoiksi 1. Ilmoitus tilapäisestä muutosta pitää tehdä myös, jos muutto on väliaikainen, mutta kestää yli kolme kuukautta. Joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti edellyttää pysyvän muuttoilmoituksen tekemistä Maistraattiin. Jos maistraatti on saanut muulta kuin henkilöltä itseltään tiedon kotikunnan tai siellä olevan asuinpaikan muuttumisesta taikka tiedon vakinaisesta muutosta ulkomaille , se voi tehdä tämän tiedon mukaisen merkinnän väestötietojärjestelmään, jos on ilmeistä, että tietoa voidaan pitää luotettavana.


Turvakieltoasiakas. Verohallinto saa aina tiedon väestötietojärjestelmän turvakiellosta ja henkilön osoitteesta. Henkilön kotikunta ei myöskään muutu, jos hänen asumisensa toisessa kunnassa johtuu pääosin hoidosta perhehoidossa tai laitoshoidossa taikka asumisesta asumispalvelujen avulla.


Muutin ulkomaille vajaaksi vuodeksi. Tein tilapäisen muuttoilmoituksen hieman liian myöhään - sehän pitäisi tehdä kuukaun sisällä eli kaunistelin oikeaa muuttopäivää noin 1. Nyt Kelalta tuli pyyntö selvittää väliaikaista muuttoa ulkomaille ja mm. Muutokset riippuvat sekä siitä, onko muutto tilapäinen (alle vuoden pituinen) vai vakinainen (yli vuoden pituinen) että siitä, mihin maahan muutetaan. Muuttoilmoitus pitää lain mukaan tehdä aina, kun muutetaan toiseen osoitteeseen pysyvästi, tai tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää pidempään kuin kolme kuukautta. Kun opiskelija lähtee vaihtoon ulkomaille , pätee sama kolmen kuukauden sääntö.


Lähes jokainen joutuu muuttamaan elämänsä aikana toiseen asuntoon. Jotkut saattavat muuttaa elämänsä aikana kertaa. Yleensä ensimmäinen itsenäinen muutto tapahtuu opiskelupaikan takia. Myös työpaikan perässä muutetaan entistä useammin. Oli muutto sitten tilapäinen tai pysyvä.


Merkittävimmäksi tässä ilmoittamatta jättämisessä tulee varmaan sitten se jälkipyykin mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit