torstai 8. elokuuta 2019

Yksin oleminen eron jälkeen

Hae edullisin laina helposti Sortterilta. Edullisin laina hintatakuulla täältä. Kihlauksen purkautumisen jälkeen yksin oleminen tuntui vapauttavalta, ja Laura tajusi suorastaan kaivanneensa sitä.


Viihdyn yksin kotona liiankin hyvin. On ihanaa, jos on koko ilta aikaa ommella. Joudun vähän ponnistelemaan, jotta tulisi lähdettyä ihmisten ilmoille, hän sanoo.

Ikääntyessä yksin elämiseen voi syntyä haasteita toimintakyvyn muuttumisen myötä. Yk­sin voi myös kai­va­ta mui­ta. Silloin kun yksin oleminen ei ole oma valinta, se saattaa tuntua hyvinkin raskaalta.


Pitkään perhe-elämää eläneen eron jälkeinen yksin oleminen voi olla suuri haaste sopeutumiselle. Siirry lukemaan artikkelia, Juontaja Heidi Sohlberg viettää joulun ensimmäistä kertaa yksin eron jälkeen. Yksin oleminen ja sen ihanuus. Et voi kuolla tunteisiin, mutta voit kuolla siihen, mitä yrität tehdä välttääksesi ne tunteet, joita et halua tuntea. Mutta ajattele asiaa niinkin että jos et tuntisi mitään,olisitko tunteeton etkä välittäisi mistään.


Kun on ollut suhteessa niin ei ne tunteet katoa sieltä ihan heti,niitä pitää yrittää työstää jotenkin.

Itseäni helpotti kun laitoin. Pitkän parisuhteen jälkeen sinkulle voi olla luonnotonta toimia yksin. Hän kaipaa usein paria arkirutiineihin.


Silloin on hyvä muistaa, että yksin eläessä ihmisellä on suurempi vapaus tehdä asioita haluamallaan tavalla, toinen ei ole heti korjaamassa tai neuvomassa. Ihminen voi elää itsekeskeisemmin ja nauttia vapaudesta. Me huijaamme itseämme luulottelemalla, että olemme saumaton osa parisuhdetta, perhettä tai muita meille tärkeitä ihmisiä.


Emme halua muistaa, että synnyimme tänne yksin ja lopulta me kuolemme yksin. Tämä on parasta, mitä voit myös tulevaisuuden parisuhteitasi ajatellen tehdä. Eron jälkeen on täysin normaalia, että olo voi tuntua surulliselta hyvin pitkäänkin. Vastentahtoinenkin yksinäisyys voi olla hyvin kestettyä.


Vaikka yksin asuminen ikääntyessä ei aiheuttaisi yksinäisyyttä, voi se aiheuttaa muita haasteita. Kun parisuhteeni toissa vuonna päättyi, ja muutin asumaan yksin , kiitin onneani, etten ollut vielä ehtinyt kirjoittaa aiheesta. Useita lainatarjouksia, vain yksi hakemus.


Eikä eron jälkeinen elämä edes ole suurinta yksinäisyyttä. Luukkalan mielestä pahinta on yksinäisyys parisuhteessa, jossa ei tule nähdyksi tai kuulluksi. Silloin pitäisi miettiä, miksi sellaisessa suhteessa roikkuu. Jos on mieluummin huonossa parisuhteessa kuin yksin , juoksee itseään karkuun.


Vihdoinkin vapaa tila hengittää ja olla olemassa. Tuntuu kuin olisin kuullut omat ajatukseni kirkkaammin, kuin vuosiin.

Lapsivapaina viikonloppuina pitkä aamukahvi hesarin kanssa, eikä illalla kiirettä kotiin. On kuin elämästäni olisi hetkittäin otettu pois kymmenen. Anna itsellesi aikaa ja tutki tunteitasi sekä eron aiheuttamia ristiriitoja.


Erotilanteessa henkivakuutus ei pelasta ja asioista pitää sopia. Aina se ei kuitenkaan onnistu, joten ero saattaa johtaa riitaan myös talouden osalta. Joka tapauksessa eron koittaessa kumpikin jää yksin omien menojensa kanssa, ja eron jälkeen kulut yleensä kasvavat. Kohta viisikymppinen Mari koki avioeron vuoden liiton jälkeen.


Hän ei ole sopeutunut avioeron jälkeiseen elämään: yksin oleminen on vienyt häneltä omanarvontunnon. Tämä viimeinen osuus liittyy osittain eron läpikäymiseen, mutta myös tulevaisuuteen, seuraavaan kumppaniisi. Melko yleistä näyttäisi olevan se, että päätyy kerta toisensa jälkeen samanlaiseen suhteeseen joka lopulta kaatuu samoihin ongelmiin. Psykologia tarjoaa tähän lukuisia selityksiä, mutta me emme menen niihin.


Olen ollut koko nuoruusikäni samassa suhteessa. Nyt vähän päälle parikymppisenä on tulossa ero. Miten pärjään sinkkuna? Olo on jo valmiiksi yksinäinen ja mietin mistä löydän sen oikean. Luulin, että ensi rakkauteni olisi Se Oikea, mutta ei tainnut olla.


Mietin vain mistä löydän hyvä miehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit