tiistai 13. elokuuta 2019

Dynaaminen psykologia

Freudin teoriaa ja hänen hoitomuotoaan kutsutaan yhdessä psykoanalyysiksi. Psykoanalyysi ja sen pohjalta luodut teoriat muodostavat siis yhdessä psykodynaamisen psykologian. Mikä on psykodynaaminen psykoterapia ja milloin sitä käytetään? Terapiassa huomio on lapsuudessa ja varhaislapsuuden kokemuksissa. Sen ymmärtäminen, kuinka kuluttaja reagoi tiettyihin väriärsykkeisiin voi johtaa korkeampaan myyntiin.


Psykodynaaminen ja psykoanalyyttinen psykoterapia. Vaikka tämä ei ole aina 1 totta, voimme nähdä reaktioita, jotka osoittavat meille että värien psykologia on todellakin hyödyllinen. Samalla tavoin me emme voi unohtaa värien vaikutusta taiteen ja elokuvien maailmassa.


Mitä tarkoittaa dynaaminen , mm. Olisi myös hyvä tietää, mitä se tarkoittaa yleisellä tasolla. Olemme pähkäilleet tätä kauan. Eli: mitä dynaaminen kokonaisuudessaan tarkoittaa, ihan minkä tahansa asian yhteydessä?


Dynaaminen psykologia

Neuropsykologiassa voidaan tutkia aivojen välittäjäaineiden tai yksittäisten hermosolujen toimintaa, persoonallisuuspsykologiassa verrataan yleensä yksilöitä toisiin yksilöihin ja sosiaalipsykologiassa pohditaan ihmisryhmien sisäisiä ja välisiä ilmiöitä. Esimerkiksi: Aloitekykyinen, dynaaminen luonne. Dynaaminen talouspolitiikka. Elävä, dynaaminen yhteiskunta.


Persoona on dynaaminen käsite: ihmisen tunteet, motiivit, arvot ja tavoitteet saavat ihmisen ajattelemaan asioista tietyllä tavalla ja ennen kaikkea toimimaan tietyllä tavalla. Persoonallisuus on myös ihmisen fyysisten, sosiaalisten ja psyykkisten toimintojen ainutkertainen kokonaisuus. Tätä ovat monet muutkin kyselleet. Ehkä syy on juuri tässä: se vapauttaa ihmisen moraalisesta vastuusta. Kaikki ongelmat ovat muiden aiheuttamia.


Tällä tavoin lääketieteen ala paisuu mielettömiin mittoihin. Carl Jungin ja Josef Brewerin innoittamana Kirjoitti useita tutkielmia ja kirjoja mm. Ilmainen sivistyssanakirja. Yksinkertaisesti ja väljästi ajateltuna käsite tiedostamaton (tai tiedostumaton tai alitajuinen) näyttäisi suoraviivaisesti selittävän mielen piirteitä, joista emme ole suoraan tietoisia tai joita emme suoraan havaitse. Synonyymi psykodynaaminen psykologia sanalle.


Personaallisuus muuttuu koko elämän ajan kehitystehtävien myötä. Valitse jokin vastaus vaihtoehdoista A, B tai C. Suomessa vieläkin melko tunte-maton. Sitä kutsutaan myös käyttäytymistieteeksi. Psykologia on oppiaine yliopistolla. On olemassa liikennepsykologeja, organisaatiopsykologeja, tutkijapsykologeja, eläinten käyttäytymistä tutkivia psykologeja, neuropsykologeja jne.


Muut fasismin psykologiset piirteet. Umberto Eco huomauttaa myös, että fasististen ideoiden kohderyhmä on pääasiassa keskiluokka. Keskiluokka on dynaaminen sosioekonominen sektori, jonka asemaa ei ole täysin määritetty.


Jokaisella muutoksella rooli olla yhteydessä muihin muutoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit