perjantai 23. elokuuta 2019

Lentotukialus taisteluosasto

Swordfish-torpedopommittajia. Koneita suojasi yhteensä yhdeksän Fulmar-hävittäjää. Harjoituksen tarkoituksena oli kohottaa Naton valmiutta toimia Välimerellä. Kennedy taisteluosastoineen vapautti 25. Lentotukialus USS John F. Rotan laivastotukikohdassa Espanjassa USS Nimitzin osastoineen Välimereltä.


Nimitzin taisteluosasto aloitti kotimatkan palaten Norfolkin laivastotukikohtaan 7. Pohjois-Koreaa vastaan lisäpelotteeksi on lähetetty lentotukialus USS Carl Vinsonin johtama taisteluosasto. Sen oli määrä purjehtia Australiaan, mutta viime viikolla se määrättiinkin äkisti muuttamaan kurssia pohjoiseen kohti Korean niemimaata. Ydinkäyttöinen lentotukialus USS Ronald Reagan oli suuressa roolissa mm.


Iraqin ja Afganistanin sodissa. Videolla aluksen henkilökunta kertoo, kuinka koneiden laskeutuminen ja nousu alukselle tapahtuu. Sen kannelta lähtevät kymmenet hävittäjät voivat pommittaa Isisin kohteita ympäri vuorokauden. Ylen toimittaja Antti Kuronen kertoo käynnistään tällä lentotukialuksella. Yhdysvaltain lentotukialus lähdössä sotaan Isisiä vastaan – katso Ylen video.


Viivytyksen vuoksi Spraguen osasto ei saanut tarvitsemaansa tukea. Taisteluosasto kävi lopulta upottamassa syötiksi jätetyt Ozawan laivat. Yhdysvaltojen laivasto on julkaissut kuvia harvinaislaatuisesta tapauksesta.


Läntisellä Tyynellämerellä lähellä tulenarkaa Korean niemimaata operoi tällä hetkellä varsin poikkeuksellisesti kolme amerikkalaista lentotukialusta. Yhdysvalloilla on puolestaan Nimitz-luokan lentotukialusta. Ford on toimitettu USA:n merivoimille.


Kyseessä on ensimmäinen kolmesta uudesta Ford-luokan lentotukialuksesta, Defensetech uutisoi. Läheisellä merialueella Arabianmerellä on kokonainen lentotukialus USS Abraham Lincolnin taisteluosasto , joka on harjoitellut aktiivisesti mahdollisten Iranin vastaisten sotatoimien varalle kahden kuukauden ajan. Pompeo: Iran pyrkii iskuillaan nostamaan öljyn maailmanmarkkinahintaa. Kun Independence ehtii paikalle, Persianlahdella partioi kolme vahvaa taisteluosastoa. Hallitusneuvottelu.


Ison-Britannian merivoimat valvoi perjantaina mereltä ja ilmasta venäläisen lentotukialuksen matkaa Englannin kanaalin läpi. Aiemmin viikolla aluksen matkasta raportoivat monen muun maan puolustusvoimat. Ideologianamme on tarjota laadukkaita vaatteita ja varusteita asiakkaillemme vuodenajasta toiseen. Erikoisuutenamme ovat eurooppalaisten ja amerikkalaisten yhtiöiden laadukkaat tuotteet, reisitaskulliset housut, amerikkalainen vintagehenkinen tyyli sekä kuriositeettina erimaalaisten armeijoiden ylijäämävaatteet ja -varusteet, niin uudet kuin käytetytkin. Kun jo kauan sitten on ostettu lentokoneet tukialusta varten, tulisi Suomen vihdoin hankkia niille tukialus.


Yhden ydinvoimalan hinnalla sellaisen saisi. Eihän amerikkalaisten tarvitse muuta tehdä, kuin lähettää muutama lentotukialus Norjan pohjois- ja eteläpuolelle ja Puttesedällä napsahtaa paska housuun. MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULU Kurssi Linja 79.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit