torstai 29. elokuuta 2019

Esitelmä ruotsiksi

Den presentation som professor Jeffrey Sachs gjorde i utskottet nyligen var ett utmärkt exempel på hur man kan rikta dessa pengar. Professori Jeffrey Sachsin valiokunnan kokouksessa hiljattain pitämä esitelmä antoi hyvän esimerkin siitä, miten varat voidaan kohdistaa. RedFox sanakirja käyttää evästeitä, jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja sisältö kiinnostavaa. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeet.


Esitelmä (ruotsiksi ) ti 28. Lagstadin kotiseututalolla, Vanha Lagstadintie 4.

Ei kenenkään herra, ei kenenkään orja. Ingens herre, ingens träl. Hej, jag heter Jonna och jag är år gammal.


Tee lisäksi pieni esitelmä ruotsiksi käsin tai tietokoneella jostakin Pohjoismaihin liittyvästä aiheesta. Piti osallistua yhdelle kurssille, jossa piti pitää lyhyt esitelmä ja. DD vaikka niin helppo onkin.


Aihe Suullinen esitelmä pidetään pareittain ja jokainen pari esittelee yhden sosiaalisen median sovelluksen ruotsiksi. Miettikää siis muille opiskelijoille pari kysymystä omaan aiheeseenne liittyen.

Mistä aiheesta ajattelit tehdä kirjoitelman? Mikä oli mylväisyn aihe? Arabia إِهْدَاء, مَنْح, مَعْرِض, مُحَادَثَة, مُحَاضَرَة, خِطَاب, مُحَادَثَات-p.


Työskentele parin kanssa. Tehkää ruotsinkielinen esitelmä harrastuksesta, sarjakuvasankarista, elokuvasta, kirjasta tai vaikka hyvästä tyypistä. Esittäkää se muulle ryhmälle ruotsiksi.


Tietoa voit etsiä esimerkiksi sta. Muistakaa, ettei saa kopioida – sen kieltää jo lakikin. Esimerkiksi se, että lakimme ja muut säädöksemme käännetään ruotsiksi , vaikuttaa luonnollisesti myös kieleen ja sen kehitykseen.


Vieläkin tärkeämpää on se, että ruotsiksi voi käydä koulua ja opiskella myös korkeakoulutasolla. Myös ruotsinkielisten viestimien ja muun kulttuurielämän merkitys on suuri. Jag tycker om dataspell. I taivutusluokka Suurin osa ruotsin kielen verbeistä kuuluu tähän ryhmään.


Jokainen niistä päättyy a-kirjaimeen. Preesensin pääte on –ar, imperfektin pääte on –ade. Poissaolosta tulee ilmoittaa erityisesti silloin, kun olet vastuussa oppitunnin toteutuksesta ja onnistumisesta (esim. esitelmä tai alustus). Puuttuvia harjoituksia ja kotitehtäviä pohtiessasi sinun tulee ensisijaisesti ottaa yhteyttä muihin saman ryhmän opiskelijoihin.


Itse kirjoitin muinoin A:n b-tason ruotsista ja silti läpäisin yliopiston virkamiesruotsin kurssin.

Proakatemian esseepankki. Kirjoista saadut opit ja kopit viedään suoraan käytäntöön esimerkiksi pajoissa dialogiringeissä tai vaikkapa työprojekteissa. Numerosta saa palvelua myös ruotsiksi ja englanniksi.


Kelan palvelupisteessä palveluasiantuntija ei näe turvakiellolla suojattuja tietojasi. Tarvittaessa palveluasiantuntija jättää yhteydenottopyynnön turvakieltoasioihin erikoistuneeseen yksikköön, joka ottaa sinuun yhteyttä. Gottlundin syntymäpäivänä 24.


Ruotsissa ruotsinsuomalaisten päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit