torstai 15. elokuuta 2019

Schengen alue uutiset

Tammikuun ensimmäisen viikon aikana Lapin itäraja ylitettiin kolme prosenttia useammin kuin viime vuonna samaan aikaan. Sivuiltamme löydät ajankohtaiset uutiset ja tuoreimmat kirjoitukset aiheesta Schengen - Alue. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit! Asiasana - Schengen-alue. Uutiset Kuusi maata jatkaa Schengen -sisärajatarkastuksia – nyt halutaan kaikkien noudattavan sääntöj.


Avainsana - Schengen-alue. Yle Uutiset Venäläinen ihmisoikeuksien asiantuntija Aleksei Tsykarevin mukaan hänen saamansa kielteisen viisumipäätöksen taustalla on Schengen -sopimuksen kohta kansanterveyteen kohdistuvista uhkista. Kypros liittyy alueeseen todennäköisesti vasta myöhemmin. Schengenin sopimus säätelee ihmisten liikkuvuutta rajojen yli sopijamaiden välillä.


Schengen -alueeseen liittyy vanhan jäsenen rinnalle yhdeksän uutta maata. Katso Uutisvideot - Uutisvideot: Orpo: Schengen - alue vaarassa Yle Areenasta. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Käytännössä se tarkoittaa, että rajatarkastukset yhteisillä rajoilla eli sisärajoilla on poistettu.


Matkustajalla pitää kuitenkin pyydettäessä olla esittää voimassaoleva matkustusasiakirja – passi tai uudenmallinen henkilökortti. Schengenin säännöstön tarkoituksena on helpottaa henkilöiden vapaata liikkumista Euroopan unionin alueella. Tämän lisäksi Schengen -maat. Viisumia haetaan siitä maasta, jonne on tarkoitus matkustaa, mutta sillä voi liikkua koko alueella.


Suomi myöntää Schengen -viisumeita. Lakikanava-seurantapalvelu kattaa Edilexin keskeiset aineistotyypit ( uutiset , säädökset, esityöt, oikeuskäytäntö, Lakikirjaston aineistot ja virallistieto) sekä palvelun aihealueet. Lakikanavan sisällön voit muokata vastaamaan omia tarpeitasi ja tilata aineistojen seurannan sähköpostiisi jokaisena arkipäivänä tai kerran viikossa. Saksan CDU-puolueen puheenjohtaja Annegret Kramp-Karrenbauer varoittaa Eurooppaa liiallisesta keskittämisestä. Hänen mukaansa Schengen - alue tulisi saada valmiiksi.


Hän ei lämpene euromaiden velkojen yhdistämiselle, yhteiselle sosiaaliturvajärjestelmälle eikä yhteiselle minimipalkalle. Puolustusvoimien terveystarkastusohjeen mukaan diabetesta sairastavat vapautetaan jatkossakin palveluksesta rauhan aikana. Havainnot nuorten huumeidenkäytöstä antavat aiheen huolestumiseen: Nuorimmat tavatut huumeita käyttäneet ovat olleet jopa vain kymmenvuotiaita. Kehityksen suuntaa pidetään hyvin huolestuttavana. Otsikkokuvassa Portugalin poliisin pysäyttämä huume-erä ja Schengen - alue.


Päätimme hieman selvittää mitä kaikkea ilmiön takaa löytyy? Schengen - alue on EU:n suurimpia saavutuksia, mutta se ei ole mikään itsestäänselvyys, totesi puolestaan muuttoliike-, sisä- ja kansalaisasioista vastaava EU-komissaari Dimitris Avramopoulos. Hänen mielestään Schengen - alue on ajautunut laittomuuden tilaan, koska Kreikan ja Italian kaltaiset maat eivät enää rekisteröi turvapaikanhakijoita, eivät ota heiltä enää sormenjälkiä ja päästävät suurimman osan alueelleen saapuvista turvapaikanhakijoista siirtymään pohjoiseen.


Matkavakuutuksen on oltava voimassa haetun viisumin ajan ja sen tulee kattaa koko Schengen - alue. Viime kuukausina komissio on määrätietoisesti tehostanut toimiaan Eurooppaan kohdistuvan ennennäkemättömän muuttopaineen hallitsemiseksi. Schengen - alue käsittää nyt Euroopan unionin jäsenvaltiota sekä Norjan, Islannin ja pian myös Sveitsin. Suomen ja Viron välinen matkustus nopeutui viime yönä jopa kymmeniä minuutteja, kun rajatarkastukset maiden välillä lopetettiin muualta paitsi lentokentiltä. Rajatarkastukset niiden ja vanhojen Schengen -maiden välisestä maa- ja meriliikenteestä poistuvat tuona päivänä.


EU-kansalaisten on aikaisempaa helpompi liikkua Viroon, Latviaan, Liettuaan, Puolaan. Kotimaa Politiikka Talous Uutiset ”Jos pohjimmaisiin syihin ei puututa, muuttoliikkeet vain voimistuvat” – demarimeppi ei innostu turvapaikkapolitiikan uusista linjauksista 02. Vapaan liikkuvuuden Schengen - alue perustettiin jo vuotta sitten.


Siihen kuuluu EU-maata ja neljä EU:n ulkopuolista maata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit