perjantai 9. elokuuta 2019

Kannattavuuslaskelma

Kannattavuuslaskelman avulla voit hahmottaa, minkälaiseen liikevaihtoon sinun tulisi pyrkiä. Lataa kannattavuuslaskelma täältä (MS Excel). Huomioithan seuraavat asiat täyttessäsi laskelmaa: Makrot täytyy sallia, jotta kaavat toimivat oikein.


Yrityksen kannattavuuslaskelma on tärkeä työkalu, jolla yrittäjä voi suunnitella ja seurata yrityksen toiminnan kannattavuutta. Tämän työkalun avulla voit yrittäjänä hahmottaa, paljon sinun on myytävä tuotteita ja palveluita, jotta toimintasi on kannattavaa ja pidemmän päälle kestävää.

Tämä tapahtuu yksinkertaisesti luomalla yksi apusarake (4), johon laaditaan lisäarvolaskelma jakson yksi määrin ja jakson kaksi hinnoin. Etäopiskelu on osa tehokasta oppimisprosessia, jossa sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin ja saat ohjausta kouluttajilta ja tukea muilta opiskelijoilta. Kannattava yritys tuottaa yhteiskuntaan lisäarvoa ja omistajalle voittoa.


Kaikenlaisten laskelmien laatiminen voi tuntua turhauttavalta yritystoiminnan alkuvaiheessa. Tässä postauksessa kerron lyhyesti mitä kannattavuuslaskelma tarkoittaa ja sivun. Jos selviää, että yritystoiminta ei olisi kannattava, ei ole järkevä laatia edes muita laskelmia ja voi alkaa miettimään uutta liikeideaa.


Muita laskelmia ei kannattaa laatia ensin, koska ne laskelmat voi osoittautua hyödyttömäksi, jos kannattavuuslaskelma näyttää yrityksen olevansa pitkällä aikavälillä tappiollista.

Aloita laskelman tekeminen yrityksesi tavoittelemasta tuloksesta. Määrittele tulos siten, että saat riittävästi rahaa elämiseen. Laske sen jälkeen kulut.


Lähde liikkeelle tavoite-tuloksesta: rahamäärä, jonka tarvitset vähintään kuussa elämiseen. Lopuksi sinun on tehtävä kannattavuuslaskelma selvittääksesi, riittääkö yrityksesi bruttokate kulujen kattamiseen. Mikä on tuloslaskelma ja mitä siitä voi saada selville? Kerromme blogissamme yksinkertaisella tavalla mitä tuloslaskelma pitää sisällään. Kasvinviljelytilan luomuun siirtymisen kannattavuutta voit hahmotella oheisilla laskureilla.


Taulukkoon laitetaan oman tilan pinta-ala ja suunnitellaan viljelykierto. Voittoprosentti kertoo, paljonko yrityksen voitto on liikevaihtoon suhteutettuna. Seuraavilla laskentaohjelmilla voit suunnitella tarkasti liiketoimintasi kannattavuuden. Liiketoimintasuunnitelman liitteeksi tehdään laskelma, jolla osoitetaan liiketoiminnan olevan kannattavaa.


Investoinneilla on merkittävä liiketaloudellinen rooli, sillä ne saattavat ratkaista koko yrityksen tulevaisuuden. Oikea-aikainen investointi on vienyt yrityksiä kansainväliseen menestykseen ja epäonnistunut, väärä tai väärin ajoitettu investointi on vastaavasti kaatanut lukuisia yrityksiä. Yritystoiminnan aloittaminen siintää mielessä, mutta rahaakin tarvitaan.


KANNATTAVUUSLASKELMA Tämän - sit maksamaan kaikki liiketoiminnasta aiheutuneet kulut.

Toimialasta riippuen alkupääoman tarve vaihtelee valtavasti, mutta noin yleisesti ottaen jokainen tarvitsee vähintäänkin muutaman tonnin käyttöpääomaa, ennen kuin kassavirta alkaa rullata edes suunnilleen tasaisesti. Saat apua toimivan liiketoimintasuunnitelman tekemiseen Uusyrityskeskuksesta. Lue lisää ja varaa aika! Yrityksen tärkeimpänä toimintaedellytyksenä on pidetty kannattavuutta.


Mikäli yrityksen kannattavuus on heikko, ei sillä ole pitkään elämisen edellytyksiä, jolloin toiminta joudutaan ennen pitkään lopettamaan. English subtitles available. Tee yrityksesi kannattavuuslaskelma nyt.


Miten tehdään hyvä liiketoimintasuunnitelma? Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme. Finnvera parantaa ja monipuolistaa yritysten rahoitusmahdollisuuksia lainoin, takauksin ja vienninrahoituspalveluin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit