torstai 15. elokuuta 2019

Työsopimuksen allekirjoittaminen

Saitko työtarjouksen? Nyt on sinun vuorosi kysyä ja ottaa selvää. Vaikka innostus uudesta työstä yrittäisi ottaa täysin vallan, pysähdy ennen allekirjoittamista miettimään vielä muutamia asioita.


Ilmoita ensin rekrytoijalle, että haluat hetken miettiä tarjousta. Sopikaa milloin palaat hänelle asiaan. Liian kauan ei kannata miettiä, jottei tarjous mene ohitse. Nuoren työsopimus: Vanhemmat ja työsopimuksen allekirjoittaminen Pitääkö vanhempien allekirjoittaa nuoren työsopimus? Huoltajan ei välttämättä tarvitse puuttua nuoren työsopimuskuvioihin.


Viisitoista vuotta täyttänyt saa itse tehdä sekä irtisanoa ja purkaa työsopimuksensa. Ennen työsopimuksen allekirjoittamista on syytä tarkistaa, ettei siihen jää epäselvyyksiä. Tarvittaessa voit olla yhteydessä Lakimiesliittoon, mikäli jokin kohta askarruttaa. Mitään neuvotteluissa tai keskusteluissa esiin tulleita työsuhteen ehtoja ei kannata jättää myöhemmin sovittaviksi. Suunnitellessaan työsopimuksen sisältöä työnantajan tulee huolehtia, että työntekijän kanssa sovitaan vähintään niistä ehdoista, jotka on lueteltu työsopimuslain säännöksessä työnteon keskeisten ehtojen antamisesta.


Osapuolilla on oikeus päättää työsuhde milloin tahansa työsuhteen aikana myös yhteisellä sopimuksella. Tällainen tilanne voi tulla eteen esimerkiksi yt-neuvotteluiden aikana, mikäli työnantaja tarjoaa työntekijälle työsuhteen päättämiseen liittyvää sopimusta. Tietääkö kukaan mitä tapahtuu, jos on allekirjoittanut työsopimuksen työpaikkaan A eikä ole vielä aloittanut töitään. Sitten saakin paremman työn eikä halua työpaikkaan A. Eikai siitä voi mitään sanktioita tulla, jos kerran ei ole vielä edes aloittanut kyseisessä työssä?


Ennen uuden työsopimuksen allekirjoittamista kannattaa aina olla yhteydessä työpaikan luottamusmieheen. Jos sitä ei ole, ota yhteyttä Tehyn aluetoimistoon tai edunvalvontaan. Näin varmistetaan, ettei uudella työsopimuksella vahingossakaan heikennetä alkuperäisiä työsuhteen ehtoja. Toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen voi päättää irtisanomisella tai purkamisella. Silloin työntekijän voi myös lomauttaa, mutta itse työsuhde ei pääty, vaikka työnteko ja palkan maksaminen keskeytyykin.


Työsopimuksen päättäminen. Jos tämä ei ole mahdollista, ilmoitus voidaan toimittaa kirjeitse tai sähköisesti. Irtisanomista ei kuitenkaan saa toimittaa matkapuhelimeen tekstiviestinä, koska viesti saatetaan poistaa teleoperaattorin sanomanvälityskeskuksesta ennen kuin vastaanottaja on ehtinyt sen lukea. Liiketalouden laskentatoimen opiskelijat ovat tehneet viime vuosina useita opinnäytetöitä, joiden aihe on liittynyt digitalisaatioon. Kirjallisen työsopimuksen allekirjoittaminen ennen valmennustehtävien aloittamista on hyvin suositeltavaa tulkintaepäselvyyksien välttämiseksi.


Lisäksi kirjallinen muoto selventää valmentajan ja seuran oikeuksia ja velvollisuuksia. Ei auta sua juuri nyt mutta ehkä jatkossa: Muuttaessa pidetään tärkeät asiat erillään muista (ei pakata muun rojun joukkoon) ja niihin kuuluu mappi jossa kaikki tärkeät paperit, vakuutustiedot, laskut, todistukset ym. Me Elisalla haluamme tutustua sinuun sinuna itsenäsi ja uskomme,. Uudessa kesätyöpaikassa aloittavan nuoren kannattaa olla tarkkana. Tärkeä askel on työsopimuksen allekirjoittaminen - sen yhteydessä voi tarkistaa, että työnantaja hoitaa tehtävänsä työehtosopimuksen mukaisesti.


Tämän jälkeen laaditaan työsopimus. Vuokratoimeksiannoissa työntekijä laatii sopimuksen Academic Workin kanssa ja rekrytointitoimeksiannoissa suoraan asiakasyrityksen kanssa. Tyytyväisyyden varmistaminen ja yhteydenpito.


Kun rekrytointiprosessi on saatu päätökseen, on palautteen aika. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto.


Korvauksen suuruutta määrättäessä otetaan työsopimuksen päättämisen syystä riippuen huomioon työtä vaille jäämisen arvioitu kesto ja ansion menetys, määräaikaisen työsopimuksen jäljellä ollut kestoaika, työsuhteen kesto, työntekijän ikä ja hänen mahdollisuutensa saada ammattiaan tai koulutustaan vastaavaa työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit