tiistai 20. elokuuta 2019

Hyvä vastaanottaja

Kielitoimiston ohjepankki. On hyvä ajatella, että palautteen antaja ja vastaanottaja eivät ole vastakkain, vaan heillä on yhteinen tavoite saada aikaan hyvä lopputulos. Palautteen antaja on siis kuin ilmainen hyvää tekevä resurssi.


Joku haluaa auttaa sinua tekemään paremmin. Ota kritiikki neutraalisti kuunnellen vastaan.

Eihän perhe pelkällä pyhällä hengellä elä vaikka kuinka olisi rakkautta. Mies on tehnyt selväksi ettei aio hakea muuta työtä. Tämänkin työn otti vastaan minun, vaimonsa patistamana. Itselläni on hyvä työ ja normaali palkka. Nyt meillä on aloituskin hanskassa.


Uutistoimittajat ja tiedotusalan ammattilaiset tietävät vanhan säännön, että tärkein kärkeen. Kun vastaanottaja saa tärkeimmän informaation heti alussa, hän voi päättää, lukeeko viestiä pidemmälle.

Näillä sanoilla alkavat useimmat rekrytoijille osoitetut hakemuskirjeet. Kiinnostus on kuitenkin eri asia kuin motivaatio. Kotikokista löydät ohjeet siihen, miten maailman paras kaalikeitto valmistetaan. Katso tämä ja sadat muut reseptit sivuiltamme! Tiesittekö, että saamelaisten nimeäminen alkuperäiskansaksi perustuu saamelaisten omaperäiseen maailmankuvaan, omaan historiaan, omiin elinkeinoihin ja omaan kieleen.


Te olette yksi tällä kerralla mukaan valituista. Ylen Aamu-TV:n lähetyksessä ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Reklamaatio on tavaran tai palvelun myyjälle osoitettu valituskirje. Valituksen aihe voi olla esimerkiksi virheellinen tuote, liian pitkä toimitusaika tai tuotteen sopimattomuus siihen käyttötarkoitukseen, johon se on myyty.


Saatekirje on toiseen dokumenttiin liitetty alustus- tai esittelykirje. Tässä tapauksessa nuo dokumentit ovat työhakemus ja cv. Saatekirjetta saatetaan tarvita jos teet työhakemuksesi sähköpostilla ja pistät hakemuksen ja cv:n liitetiedostona. Vatkaa munien rakenne rikki.


Lisää muut aineet sekaan. Anna taikinan turvota n.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 2asteessa n. Tarjoile hyvän hillon kera. Se on tosi pitkiä aikoja alhalla, jopa pari vuorokautta peräkkäin. Olemme siirtyneet vastaanottamaan laskuja myös sähköisesti verkkolaskuina ja toivommekin Teidän lähettävän laskut ensisijaisesti verkkolaskuina. Hakemuksen tärkein tehtävä on vakuuttaa vastaanottaja siitä, että sinut kannattaa tavata. Paras tapa tähän on kirjoittaa hakemus jokaista työpaikkaa varten uudelleen.


Hyvä yhteistyökumppani. Hakemuksessa tulee kertoa omasta osaamisestaan ja vahvuuksistaan peilaten siihen, mitä työnantaja on hakijoilta toivonut. Salatunkin viestin kuoressa kulkevat tiedot (lähettäjä ja vastaanottaja yms.) ovat näkyvillä.


Toisaalta kirjesalaisuus koskee myös sähköposteja ja verkon salakuuntelu ei onnistu helposti kuin lähiverkossa ja teleoperaattoreiden tiloissa. Salakuuntelun mahdollisuus on kuitenkin hyvä pitää mielessä, jos haluaa suojautua vakoilulta. Nykyisin useimmat työpaikkailmiotukset saavat lukuisia hakemuksia, jopa kymmeniä, satoja tai parhaimmillaan tuhansia.


Tämä on työnantajan kannalta samalla hyvä ja huono asia, sillä vaihtoehtoja on paljon, mutta niin on myös läpikäytävää. Sinun kannaltasi se on enemmän huono asia, sillä kilpailu on todella kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit