keskiviikko 28. elokuuta 2019

Kela kuntoutusraha

Kela kuntoutusraha

Kuntoutusraha turvaa toimeentulosi kuntoutuksen aikana. Voit saada kuntoutusrahaa, jos olet 16–67-vuotias ja osallistut kuntoutukseen. Nuoren kuntoutusraha on verotettavaa tuloa ja sitä verotetaan samalla tavalla kuin kuntoutusrahaa.


Näin haet nuoren kuntoutusrahaa. Jos kuntoutuksesi on opiskelua, Kela selvittää samalla oikeutesi koulutukseen ammatillisena kuntoutuksena. Työnantajalle maksetaan kuntoutusraha siltä osin kuin vakuutetulla on työsuhteen perusteella oikeus palkkaan tai sitä vastaavaan korvaukseen kuntoutuksen ajalta. Mitä vaihtoehtoja Kela tarjoaa työhön paluuseen ja opiskeluun?


Missä tilanteissa voin saada kuntoutusrahaa? Arkipäiviä ovat päivät maanantaista lauantaihin. Voit saada opiskeluun kuntoutusrahaa tai muuta vastaavaa taloudellista tukea, jos opiskelu on osa ammatillista kuntoutusta.


Kuntoutuksen tavoitteena on työelämään pääsy tai siellä pysyminen, ja tuilla pyritään takaamaan toimeentulo kuntoutumisen aikana. Hei Vastauksientarpeessa! Opintotukea ei voi saada samanaikaisesti kuntoutusrahan kanssa.


Tavoitteena on ollut turvata 16–18-vuotiaille vajaakuntoisille nuorille mahdollisuus ammatilliseen koulutukseen ja järjestää työkyvyttömyyseläkkeelle vaihtoehtoinen toimeentulon turva. Nuorelle laaditaan kotikunnassa henkilökohtainen opiskelu- ja kuntoutumissuunnitelma. Kun nuori alkaa saada kuntoutusrahaa, ammatillisen. Tässä tapauksessa kuntoutusraha maksetaan työantajalle. Mikäli palkka on pienempi kuin kuntoutusraha , erotus maksetaan kuntoutujalle.


Työnantajaa ja kuntoutujaa sitovat työsuhteen normaalit velvoitteet ja oikeudet. Palkaton työkokeilu: Työkokeilun ajalta maksetaan kiinteää kuntoutusrahaa kuntoutujalle. Ammatillisen kuntoutumisen varmistamiseksi ja työllistymisen edistämiseksi kuntoutusrahaa myönnetään §:n momentin estämättä myös vuotta täyttäneelle vakuutetulle, jonka työ- ja opiskelukyky ja ansiomahdollisuudet tai mahdollisuudet valita ammatti ja työ ovat sairauden, vian tai vamman vuoksi olennaisesti heikentyneet §:ssä tarkoitetulla. Vanki ei voi yleensä saada kuntoutusrahaa siksi, että vankilassa oleva on estynyt tekemästä työtään vankeuden eikä kuntoutuksen vuoksi.


Työeläkelakien mukaisen ammatillisen kuntoutuksen ja Kelan kuntoutuksen ajalta maksettavaa kuntoutusetuutta kutsutaan kuntoutusrahaksi. Sitä maksetaan aktiivisen kuntoutuksen ajalta, jolloin henkilö ei pysty tekemään työtä. Kenelle tarkoitettu? Muut etuudet Miten sairaus tai vamma vaikeuttaa opiskelua tai ammatinvalintaa? Millaista tukea tai millaisia järjestelyjä tarvitset, että voit opiskella tai osallistua kuntoutukseen?


Kela kuntoutusraha

Syynä voi olla vammaisuus tai sairaus. Tarkoituksena on edistää ammatillista kuntoutumista ja ehkäistä työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymistä. Kaikki Kelan maksupäivät eli kuukausittaisten maksujen päivämäärät, eläkkeiden maksupäivät ja muut rahapäivät yhdessä paikassa!


Tarkista päivittyvästä maksukalenterista milloin asumistuki maksetaan, mikä on eläkkeen maksupäivä tässä kuussa, milloin Kela maksaa lapsilisän sekä muut maksut. Tulosta ohje tästä. Suunnitelmasta ilmenevät tiedot ammatillisen kuntoutumisen mahdollisuuksista ja tavoitteista sekä suunnitelma opiskelun järjestämisestä ja toteuttamisesta. Suunnitelmaa tarkistetaan ja toteutumista seurataan kuntoutusrahakauden aikana.


Kela kuntoutusraha

Yhteiskuntatieteilijä Sofia Savonen viimeistelee tutkintoaan kansainvälisessä ympäristössä. Opinnot etenevät sujuvasti Kelan opintotuen ja töistä kertyneiden säästöjen turvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit