keskiviikko 21. elokuuta 2019

Eaa ja jaa

Ajanlaskun alku: eaa. Joidenkuiden mielestä ilmaukset ennen Kristusta ( eKr.) ja jälkeen Kristuksen ( jKr.) viittaavat liiaksi yhteen uskontoon, ja siksi ne on haluttu korvata ilmauksilla ennen ajanlaskun alkua ja jälkeen ajanlaskun alun. Roomalaisessa kalenterissa se oli vuosi 7Rooman perustamisesta lukien (ab urbe condita), ja se oli tuolloin jo käytetyn juliaanisen kalenterin mukaan karkausvuosi. Kivikausi on useimmiten esihistoriallinen aikakausi, ja esimerkiksi Pohjoismaissa sitä ovat myös pronssikausi ja rautakausi.


Mitä tarkoittaa lyhenne jaa. Jälkeen ajanlaskumme alun.

Miksi kutsutaan hindulaisuuden opettajaa? Mikä on hindulaisuudesta Suomeenkin levinnyt meditaatio- ja liikuntamuoto? Minkä värinen on buddhalaismunkkien. Sinänsä kumpaakaan lyhenteistä ei suositeta toista parempana, vaan molempia voi käyttää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jKr.


K-kirjaimen ansiosta. Ne tunnistaa heti lyhenteiksi toisin kuin eaa :t ja jaa :t, jotka helposti sotkeutuvat muuhun tekstiin – etenkin kun ” jaa ” on myös suomenkielinen sana. Kreikan ja sen siirtokuntien väliset yhteydet voidaan kuvata esimerkiksi näin: Rooman vaikutusvalta ulottui käytännössä koko tunnetuun maailmaan ja perustui orjien lisäksi sotilasmahtiin ja sen mukanaan tuomaan ylivoimaan.

Rooma suojeli provinssejaan ja hankki niiltä tarvitsemiaan tuotteita, kuten alta olevasta kuvasta voidaan päätellä. Aikaa ruvettiin laskemaan vasta vuosisatoja sen jälkeen kun tekstejä kirjailtiin ylös ja haluttiin pitää tarkasti selvää siitä hetkestä milloin ilmoitettu jumalan lapsi syntyi. Kielitoimiston ohjepankki. Vaikeutena ajanlaskussa on, että ajanmittauksen perusyksiköt, vuorokausi, kuukausi ja vuosi eivät ole yhteismitallisia: vuoden pituuden ja vuorokauden pituuden suhde ei ole kokonaisluku, eikä myöskään vuoteen sisälly täyttä lukua Kuun kiertoaikoja.


Kristuksen, jonka merkittävyydestä ajanlaskumme kannalta kaikki eivät ole yhtä mieltä. Vastineet englannin kielessä ks. Vierailija: Koulussa oli ekr ja jkr ja pitkään näitä käytettiin.


Yhtäkkiä huomasin että käytetään termejä eaa ja jaa. Englannissa on ihan vastaavat merkinnät olleet jo paljon pidempään: CE ja BCE (the common era, before the common era). Koska näihin siirryttiin? Nuo eaa ja jaa ovat myös tuttuja merkintöjä, kyllä niistä puhuttiin jo parikymmentä vuotta sitten koulussa. Nykyisin mennyttä jäsennetään tieteellisesti historiantutkimuksen kautta.


Euroopan historia jaetaan kolmeen karkeaan ajanjaksoon: antiikki, keskiaika ja uusi aika. Chr) Mutta YLE tekee veronmaksajain rahoilla propgandaa eaa ja jaa -käytännön levittämiseksi. Katsoin äsken YLEn Teemasta ohjelmaa Teutoburgin taistelu. Esityksissä ja sessioiden keskusteluosioissa painottui monitieteinen tutkimus, jonka avulla menneisyyden ihmisten elämästä voidaan muodostaa mahdollisimman monipuolinen.


PPS Nutrition EAA lisäravinne sisältää korkealaatuisesta raaka-aineista valmistettua välttämättömiä aminohappoja ( EAA ) jotka ovat nopeasti imeytyvässä muodossa, näin edistäen palautumista ja lihaskasvua.

Kyseisiä aminohappoja on saatava ravinnon kautta, sillä keho ei pysty syntetisoimaan niitä muista aminohapoista. Otsikon lyhenteet eaa ja jaa ilmoittavat ajanlaskun ennen ja jälkeen ajanlaskun alkua. Ei ole mitään uutta auringon alla. On vain toteamuksia suurista suunnitelmista, jotka kääntyvät velan määrittelyksi kansan kielellä. EAA -konferenssit ovat yleensä olleet hienoja tapahtumia, ja etenkin konferenssin osana nykyään toimiva Medieval Europer Research Group (MERC) on tarjonnut runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa ja sessioita omiin kiinnostuksen kohteisiini liittyen.


Nutri Works EAA on huippulaadukas omenan tai trooppisten hedelmien makuinen aminohapposekoitus. Se sisältää välttämättömiä aminohappoja, joita kehomme ei kykene itse valmistamaan ja jotka tulee saada ravinnon mukana. Kiinassa tapahtui suuri uskonnollisuuden, noituuden ja ennustamisen merkityksen kasvu. Taolainen uskontokin syntyi tänä aikana kun šamanismi, kuolemattomuuden tavoittelu ja taolainen ajattelu sekoittuivat toisiinsa.


Ennen ajanlaskumme alkua. Mihin jokeen hindut heittävät ruumiiden tuhkat? Missä päin maailmaa buddhalaisuus syntyi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit