torstai 22. elokuuta 2019

Popularisaatio

Samalla popularisaatio vaatii tiedon ja tieteen henkilöitymistä tutkijaan. Popkulttuuri palvoo älykkökliseetä USA:n itärannikosta, eksentrisistä intro-. Psykiatri Reima Kampmanin sivupersoonaväitöskirja ja sen popularisaatio Kuka minä olen on varmaan tunnetuin sivupersoonailmiöstä kertova teos. Tekemällä riviin uusia.


Tutkijoiden mukaan Suomessa popularisaatio on vienyt kärjistäen vasemmiston punavihreään suuntaa ja kohti maailmanlopun kuvia, jolloin perussuomalaiset ovat joutuneet väkistenkin liikkumaan juuri päinvastaiseen suuntaan erottuakseen mahdollisimman groteskilla tavalla keskellä kulkevista ja toisiaan kuuntelevistakin. Jos ei Tähdet ja Avaruus ole kiinnostunut, niin voithan aina ripustaa itsesi narulla Eduskuntatalon pylvääseen ja ruveta julistamaan oikeaa popularisaatio -oppia kaikelle kansalle.

Laita silmukka sopivasti löysälle että henki kulkee. Jos kyseinen käyttäjä olisi vaivautunut perehtymään asiaan ennen, kuin tuli a sotkemaan, hän olisi huomannut, että hänen viitteeksi tarjoamansa lähde on vain popularisaatio tutkimuksesta, josta on jo kerrottu, ja oikein, pari virkettä aiemmin. Perusreferaatti Välitä lukijalle lyhyesti se, mitä kirjoittaja on halunnut sanoa.


Puhuin tieteen tekemisestä enkä sen popularisoinnista. Tiedän muuten omasta kokemuksestani, että popularisaatio kärkikin sattaa olla suunnattoman kaukna tutkimuskärjestä takana, ja usein piereskelevän pintapuolisimpien sovellutusten kanssa, ja niidenkin kanssa harhaanjohtavasti. Kommentoitu referaatti Mitä sanottavaa sinulla on siihen, mitä kirjoittaja on halunnut sanoa? Maijastina Kahlos pohtii tutkijan etiikan ja empatian merkitystä tavalla, joka liittyy moneen muuhunkin työhön kuin tutkimukseen, Ville Vuolanto selventää asiantuntemuksen ja kielitaidon merkitystä kääntämisessä ja kulttuurissa ja Tiina Miettinen huomauttaa, että historian popularisaatio esimerkiksi televisio-ohjelmissa hyötyisi.


Selosta omin sanoin. Referaatti ei tarkoita esimerkiksi tutkimusartikkelin tiivistelmän uudelleenkirjoittamista samassa muodossa.

Kiinnitä huomiota referoitavan tutkimuksen kunkin. Erityisesti tunneälyn popularisaatio ja sen soveltaminen käytäntöön ovat vaikuttaneet kiinnostuksen kasvuun tunteiden tutkimisessa. Tähän ajanjaksoon sijoittuu joogan nopea suosion kasvu Suomessa. Samankaltainen kehitys näkyi myös muualla maailmassa ja joogan nopeasta leviämisestä näihin aikoihin on käytetty muun muassa termejä popularisaatio ja buumi. Edellä mainitut termit kuvaavat lähinnä joogan nopeaa suosion kasvua tai harrastajien määrän.


Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man. Muinaisen ihmisen tietotaito. Monet ihmiskunnan uudet keksinnöt on todellisuudessa kaivettu naftaliinista.


Mielestäni tuota Aspergerin syndrooman epämääräisyyttä pitäisi painottaa. Katson kuitenkin, että ilmiö sanana kuvastaa paremmin myös niitä merkitys-suhteita, joita joogalle tuolloin annettiin. Kysynkin, minkälaisia merkityksiä. Utele-hankkeen tarkoituksena on edistää tieteen popularisointia.


Ideana on tuoda tiede tutkijoiden kammioista ja laboratorioista maallikoiden luokse. Gouldin esseet ovat erinomaisia ja niitä on julkaistu läjäpäin. Yllättävää kyllä, mielenkiintoisin (ihmisen)evoluutiota käsittelevä kirja, jonka olen lukenut on Elaine Morganin Evoluution arvet. Morganilla ei taida olla edes alan tutkintoa ja ainakin 90-luvulla hän oli ajatuksineen ihan marginaalissa, mutta kirjassa oli hienoa, että se avasi silmät näkemään miten. Kuinka tiedettä voi yleistajuistaa?


Matkailututkimus: ohjeita graduprosessin loppuvaiheeseen ja kypsyysnäytteeseen.

Tieteelliset julkaisut ja tutkimustulosten popularisaatio 10. Toimintasuosituksia ja lakiehdotuksia päättäjille. Tie-teellisistä kysymyksistä, kuten kasvihuoneilmiös-tä, stressistä, ihmissuhdeverkostoista, tulee oleel-linen osa massakulttuuria ja maallikkojärkeä. Toisaalta sosialistisen realismin popularisaatio on luettavissa massojen tai miljoonien elokuvaksi tuotannollisin, eli (tajunta)teollisuudelle ominaisin perustein, toisaalta se on mitä suurimmassa määrin etenkin auteur-tulkinnoissa mielletty taiteen negaatioksi. Hit enter to search.


Pahuus, hulluus, poikkeavuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit