maanantai 19. elokuuta 2019

Eron vaiheet jättäjä

Eroprosessin tyypilliset vaiheet voidaan jakaa Bruce Fischerin eroseminaari-prosessin mukaisesti viiteen toistaan seuraavaan vaiheeseen. Hyvässä erossa nämä kaikki tulevat jossakin muodossa käytyä läpi, mutta toki järjestys on vain karkea ja tosielämässä nämä voivat limittyä. Itkukin auttaa, kertoo nainen, jonka mies halusi ottaa eron vuoden liiton jälkeen.


Vaikein vaihe tuli puoli vuotta eron jälkeen. Surua, pohjatonta kaipausta.

Kokeneet lupaavat: aika parantaa. Kun kahden ihmisen rakkaussuhde tulee tiensä päähän, on moni hetken tuuliajolla. Tunnistamalla omassa tai läheisen eroprosessissa klassiset vaiheet voi olla helpompaa käsitellä suuria tunteita, joita matkan varrella tulee vastaan – tai tukea läheistä niiden käsittelemisessä. Eron ja sen tunteiden käsittelyä helpottaa, mikäli uskaltautuu jakamaan asiaa jonkun toisen ihmisen kanssa. Henkilökohtaiset terapeuttiset keskustelut tai selkeä yksilöterapia, voi olla ajoittain tärkeä apu avaamaan eroon liittyviä tuntemuksia.


Eroa voi myös käsitellä ryhmässä. Suhteen päättymiselle on usein vaikea sanoa yhtä selvää syytä, eikä jättäjä välttämättä edes osaa perustella tyhjentävästi päätöstään. Joskus eron syitä ei kerrota, koska toista halutaan säästää loukkaavilta asioilta.

Eron kohdatessa ihminen yrittää mieltää, että miksi tähän tilanteeseen päädyttiin sekä tulla toimeen voimakkaiden tunteidensa kanssa. Tässä osiossa käydään läpi erilaisia tunteita, joiden kanssa eronneet yleensä kamppailee. Se sisältää myös tehtäviä, joide.


Elämä eron jälkeen ei ole helppoa,vaikka niin on itse halunnut tapahtuvan. Ihmiset käsittelevät asioita eri tavalla ja eron jälkeen tarvitaan aikaa ja tilaisuus puhua asioista. Uusi kumppanini ei tätä käsitä ja jättää minut joka kinan yhteydessä. En saisi puhua enkä miettiä ex-miestä ja elämää aiemmin ollenkaan.


Tämä Fisherin oppi ja hänen kirjansa ovat minusta ylimainostettuja. Hän jakaa eron vaiheet aivan samoin, kun ne psykologiassa jaetaan minkä tahansa muutoksen aikana - ei siis mitään uutta. Sieltä löytyy kieltämiset, vihat, sopeutumiset ym.


Jokainen elää muutoksen tai eron juuri sen kaavan mukaan halusi tai ei. Erokriisin vaiheet 1. Ei tajuta totuutta, vaikeudet selitetään ulkoisilla asioilla kuten työhuolilla. Emme kerenneet olla kauaakaan naimisissa, kun mies aloitti suhteen naisen kanssa, joka oli yksi silloisista parhaista ystävistä.


Asumisjärjestelyt tehdään lasten parhaaksi. Tätä uutta ajatusmallia aikuisten on syytä harjoitella eron jälkeen vaikkapa hyvän psykoterapeutin puheilla.

Rauhanistunnot avuksi. Jos parilla on eron jälkeen enemmän ongelmia kuin ennen eroa, se kertoo siitä, että tunnesidettä ja parisuhdetta ei ole onnistuttu purkamaan. Asioiden tekeminen ensimmäistä kertaa vie voimia ihan eri tavalla, kuin rutinoitunut suoritus.


Aloittaminen on monessa tutussakin asiassa usein se raskain vaihe, joten ei ihme, että ne aivan ensimmäiset askeleet ovat niitä raskaimpia. Eron jälkeen olen joutunut lukuisia kertoja ylittämään ensimmäisen kerran kynnyksen. Tämä johtuu siitä, että jätetty joutuu suuren tuskan takia tekemään enemmän töitä itsensä kanssa.


Jättäjä kohtaa yleensä vasta puoli vuotta eron jälkeen ne tunteet, jotka jätetty kävi läpi heti. Jos jättäjä on lähtenyt uuteen suhteeseen rakastumisen huumassa, hän voi tulla huuman haihduttua myös katumapäälle. Erohelvetin vaiheet - City - Kasvavan aikuisen asiall. Kun suru kosketta Rekisteröidy.


Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Aikuisen ikäkausikehityksen vaikutus eron miettimiseen Aikuisen kehitys toteutuu yksilötasolla sekä pari- ja perhesuhteissa. Saavutettuaan sisäisen aikuisuuden, kaksikymmenvuotias haluaa elää ja katsoa eteenpäin ja jättää lapsuuden ja nuoruuden vaiheet taakseen.


Onpa jättäjä tai jätetty, monet asiat muuttuvat eron myötä. Eron raskaus liittyy osaltaan juuri monien asioiden samanaikaiseen muuttumiseen. Myös eron jälkeisellä vanhemmuuden muodolla ja yhteistyön sujumisella ex - puolison kanssa näyttää olevan selkeä yhteys naisen vointiin. Toki se etiketin hallinta tekisi eron jätetylle osapuolelle helpommaksi, mutta koska suhteet ovat usein jättäjälle kertakäyttökamaa, jättäjä ei taida osata ajatella miten sen tekisi mahdollisimman vähän toista loukkaamalla. Todelliseen aikuisuuteen kuuluvat tietyt tunnusmerkit, jotka.


Parisuhteen vaiheet Mä olin raskaana 7kk päästä meidän seurustelun aloittamisesta ja muutettiin yhteen 6kk seurustelun alkamisesta,kihlat. Perhesuhteiden säilyminen pitäisi turvata erosta huolimatta, jotta lapsi menettäisi mahdollisimman vähän, sanoo vertaistoiminnan kehittäjä Riitta Mykkänen-Hänninen Lastensuojelun Keskusliiton Neuvo-projektista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit