maanantai 2. joulukuuta 2019

Työasuntovähennys nousee

Vähennyksen enimmäismäärä nousee 2eurosta 4euroon kuukaudessa. Vähennys on enintään maksetun vuokran suuruinen. Työsuhdeasunto työskentelypaikkakunnalla rinnastetaan vuokra-asuntoon. Työasuntovähennyksen kuukausikohtainen enimmäismäärä nousee 2eurosta 4euroon. Tarkemmin aiheesta esimerkkeineen 18.


Hallitus päätti budjettiriihessä kiristää alkoholiverotusta miljoonalla eurolla. Kiristys koskee kaikkia juomatyyppejä. Palkasta perittävä työeläkemaksu nousee , mutta työttömyysvakuutusmaksu alenee saman verran.


Eläkkeiden verotus säilyy ennallaan. Tässä alla on esimerkki edellisestä Vero. Nyt 2euroa kuukaudessa, ensi vuonna 4euroa. Näihin veroihin ei kosketa.


Orpo lupaili, että arvonlisäveroon ei kosketa, eikä nosteta myöskään alkoholi- tai polttoaineveroja. Työllisyyspaketti tulossa. Asia ratkeaa budjettiriihessä. Mitä suuremmat tulot ovat, sitä suurempi on työasuntovähennys , kertoo Veronmaksajain Keskusliiton ekonomisti Janne Kalluinen.


Tämä johtuu Kalluisen mukaan siitä, että työasuntovähennys tehdään verotettavasta tulosta eikä maksettavista veroista. Hallitus on päättänyt nostaa työasuntovähennyksen 2eurosta 4euroon. Työn perässä muuttaminen helpottuu, työasuntovähennys nousee 4euroon.


Yksinhuoltajien vanhempainvapaisiin lisää päiviä. Adoptioperheiden vanhempainvapaakautta pidennetään yhtä pitkäksi kuin muilla perheillä eli 2päivään hoitoonottamisesta alkaen. Valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa työasuntovähennys uudistuu niin, että se tukee paremmin työn perässä muuttamista. Ajoneuvoveroa kevennetään milj.


Valtionvelka nousee ensi vuonna arviolta 1miljardiin euroon. Julkisen talouden velkaantuneisuus on taittunut, ja sen odotetaan laskevan alle prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen. Työttömyysturvamenojen odotetaan alenevan 3miljoonalla eurolla, koska työllisyys kasvaa ja työttömyys alenee. Matkaa kakkosasunnolle pitää olla vähintään 1kilometriä.


Yksinasuvalle työasuntovähennys voidaan myöntää vain, jos hän työskentelee vakituisesti molemmilla paikkakunnilla. Siviilipalvelus lyhenee Lapsilisän yksinhuoltajakorotus nousee kymmenellä eurolla kuukaudessa lasta kohden runsaaseen euroon. Heikkojen perustaitojen varassa olevien osaamista parannetaan.


Verotuksen työasuntovähennys nousee 2eurosta kuukaudessa 4euroon. Jos työntekijän eläkelain mukainen vanhuuseläkeikä nousee sen jälkeen, kun eläkettä tai muuta suoritusta on alettu maksaa, eläke tai suoritus voidaan d §:n momentin kohdasta poiketen maksaa niin kuin eläkeikä ei olisi noussut. Päivähoitoon myönnetään tasa-arvorahaa haasteellisille alueille. Lukiouudistuksessa erityisopetus tulee kaikkiin lukioihin ja lisätään opintojen ohjausta.


Palautetaan muuntorangaistus sakkojen muuttamisesta vankeudeksi. Vanhustenhoitokohussa ryvettyneet yksityiset toimijat ovat alkaneet aggressiivisesti rekrytoida hoitohenkilökuntaa. Ainakin Attendo onkin julkisesti sitoutunut palkkaamaan ja vakinaistamaan enemmän hoitajia.


Uskon, että kyseessä on hätä saada asiat kuntoon ennen kuin lisää paljastuksia syntyy ja yksiköitä suljetaan. Nyt esiin tulleet tapaukset lienevätkin olleet vain jäävuoren. Hänen televisiomaksunsa nousee prosenttia 21euroon. Jos hän lähettää postipaketin, hän joutuu pulittamaan postille prosenttia enemmän kuin tänä vuonna. Osoitteenmuutosilmoitus kallistuu prosenttia.


Ja muut kallistuvat asiat! Ihanaa porvarit nylkevät kansan! Vuodenvaihteen muutokset koskettavat lähes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit